תבשיל קינואה ירקות וחזה עוף מוקפץ

ממחר דיאטה: מנת בריאות סופר מפנקת, צבעונית וטעימה שמכינים בקלות ואוכלים בלי נקיפות מצפון

טובי הירשלר , י"ב בטבת תשפ"א

תבשיל קינואה ירקות וחזה עוף מוקפץ-ערוץ 7
תבשיל קינואה וחזה עוף מוקפץ
צילום: טובי הירשלר

מרכיבים:

  • 2 יחידות חזה עוף שלם חתוך לקוביות
  • 1 כוס קינואה מבושלת 
  • 2 גזרים קלופים חתוכים לקוביות
  • 2 זוקיני על קליפתם חתוכים לקוביות
  • פלפל אדום חתוך לקוביות
  • פלפל צהוב חתוך לקוביות
  • בצל גדול קצוץ לקוביות
  • 3 שיני שום קצוצות
  • ענף סלרי קצוץ
  • עגבניה גדולה קצוצה לקוביות
  • כף אבקת מרק, מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה.

אופן ההכנה:

במחבת טפלון רחבה מקפיצים את קוביות העוף עד שמשנות צבע ומזהיבות מעט, זורים מעט מלח ופלפל שחור. נמנעים מטיגון יתר כדי שנתחי העוף ישארו עסיסיים.

מעבירים את העוף לקערה, מוסיפים במחבת מעט שמן ומטגנים את הירקות בסדר הבא: 

בצל ושום, גזר, זוקיני, פלפלים ורק לבסוף מוסיפים את העגבניה.

מטגנים את הירקות כ15 דקות עד שהם מתרככים, מתבלים לפי הטעם באבקת מרק, מלח, פלפל ופפריקה.

מוסיפים למחבת את הקינואה ונתחי העוף, מטגנים כ2 דקות לאיחוד טעמים.

מפזרים מעל פטרוזיליה טריה קצוצה ומגישים.