לביביות ירק עם נקניק סלמי

מעדני יחיעם מגישים: מתכון קל הכנה ללביבות ירק עם סלמי איכותי. תוספת מפתיעה לטעם ולמרקם

מעדני יחיעם , י"ב בטבת תשפ"א

לביביות ירק עם נקניק סלמי-ערוץ 7
לביבות ירק עם סלמי
ניקי בי

מצרכים:

  • 1 בצל בינוני
  • 150 גרם נקניק סלמי סרוולט "מעדני יחיעם"
  • 1 כף סוכר חום דמררה
  • 2 גזר
  • 2 קישואי זוקיני קטנים
  • 1 בטטה
  • 3 שיני שום
  • 3 תפוחי אדמה בגודל בינוני
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס + 2 כפות קמח
  • 6 כפות שמן טיגון
  • 1 כפית שטוחה מלח

אופן ההכנה:

1. בסיר מרתיחים מים עם תפוח אדמה אחד מקולף ומבשלים עד שהוא רך. מסננים את המים ומועכים כמו פירה.

2. קוצצים את הבצל ומחממים מחבת עם 3 כפות שמן. מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף ומוסיפים את הסוכר חום. מערבבים עד שכל הסוכר נמס ומעבירים לקערה.

3. מקלפים את הבטטה, שני תפוחי האדמה והגזר. מגרדים את הירקות ואת הזוקיני בחורי המגרדת הגדולים ומוסיפים לבצל יחד עם תפוח האדמה המעוך.

4. חותכים את נקניק הסלמי לקוביות קטנות, מוסיפים לירקות יחד עם הקמח, הביצה וממליחים. במידת הצורך מסננים נוזלים.