קוגעל ברוקולי וכרובית כשר לפסח

צמד החמד בגרסה פסחית: ברוקולי וכרובית מסתדרים לא רע בהרבה מתכונים. בפשטידה הזו הם מסתדרים מעולה. תוספת נפלאה בכל ארוחה

טובי הירשלר , כ"ח באדר תשפ"א

קוגעל ברוקולי וכרובית כשר לפסח-ערוץ 7
קוגעל ברוקולי וכרובית
צילום: טובי הירשלר

מרכיבים לתבנית אנגליש קייק:

  • חבילה פרחי ברוקולי קפוא
  • חבילה פרחי כרובית קפואה
  • בצל גדול קצוץ
  • 6 ביצים
  • 4 כפות מיונז
  • כף אבקת מרק עוף
  • פלפל שחור, מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל עד השחמה קלה.

בתבנית אינגלישקייק מסדרים פרחי ברוקולי וכרובית (במצב קפוא) כך שימלאו 90 אחוז מהתבנית

במיקסר יד מקציפים את הביצים, מוסיפים אבקת מרק, מיונז פלפל שחור עד שמתקבלת תערבות תפוחה מעט ומוקצפת.

שופכים את תערובת הביצים לתבנית ואופים על 180 כ45 דקות עד שהפשטידה מזהיבה