קציצות דג בנוסח אבוחצירה

אבוחצירה הן קציצות אווריריות מצופות בסולת שמטוגנות לפני הבישול. גרסת הדג של הקציצות מוצלחת לא פחות מהמתכון המקורי עם בשר

טובי הירשלר , ג' באייר תשפ"א | עודכן: 17:52

קציצות דג בנוסח אבוחצירה-ערוץ 7
קציצות דג בנוסח אבוחצירה
צילום: טובי הירשלר

מרכיבים:

  • 500 גרם תערובת דג טרי טחון (לוקוס, מושט או כל תערובת שמציע הדייג)
  • 4 שיני שום
  • צרור גדול עלי כוסברה
  • מלח
  • כף כמון
  • כפית כורכום
  • כפית פפריקה מתוקה
  • 3 כפות שמן
  • חצי כוס פירורי לחם

לציפוי:

2 ביצים טרופות, קערה עם סולת

לרוטב:

  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 קופסאות שימורי עגבניות חתוכות לקוביות
  • פלפל חריף
  • רבע כוס שמן (אפשר קצת יותר)
  • 2 כפות גדושות פפריקה
  • כפית סוכר
  • מלח לפי הטעם
  • חצי לימון
  • צרור עלי כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

אם טוחנים את הדגים בבית, מומלץ לטחון יחד עם הכוסברה והשום.

אם קניתם תערובת מוכנה, לטחון את הכוסברה והשום ולהוסיף לקציצות.

לערבב את כל מרכיבי הקציצות.

ליצור קציצות בגודל שרוצים ולהניח בצד.

לצפות כל קציצה בביצה ואח"כ בסולת.

לטגן את הקציצות השמן חצי עמוק מ2 הצדדים עד שמזהיבות ממש קצת.

מכינים את הרוטב:

בסיר רחב מטגנים שום ולפל חריף קצוץ, פותחים את התבלינים בשמן ומוסיפים את העגבניות.

מנמיכים את האש ומבשלים עד שנוצר רוטב קטיפתי. טועמים ומתקנים תיבול.

מוסיפים פנימה את הקציצות, מוודאים שהן מכוסות ברוטב.

מבשלים כ40 דקות על אש נמוכה.

במהלך הבישול משקים את הקציצות ברוטב בעזרת כף.

לסיום, סוחטים חצי לימון ומניחים צרור עלי כוסברה קצוצים.