חומוס לעצלנים

לרגל יום העצמאות: שף אורי ארנולד מגיש גרסת טורבו לחומוס נפלא בטעם ומרקם של חומוסיות בוטיק

שף אורי ארנולד , ג' באייר תשפ"א

חומוס לעצלנים-ערוץ 7
חומוס עצלנים
צילום: שף אורי ארנולד

מרכיבים:

  • 1 קופסת שימורי חומוס (כ450 גרם)
  • כוס טחינה גלמית מאיכות משובחת
  • חצי כוס מים
  • מיץ מחצי לימון
  • כפית שטוחה מלח
  • חצי כפית סוכר (כן!)

אופן ההכנה:

שוטיפים ומסננים את גרגירי החומוס.

מכניסים למעבד מזון יחד עם יתר המרכיבים למעט המים.

מתחילים לטחון ומזלפים את המים בהדרגה.

טוחנים עד למרקם קרמי כ10 דקות עבודה במעבד מזון.

מניחים בצלחת ומזלפים מעל שמן זית איכותי.