פסטיבל האוכל במוזיאון הטבע התנ"כי

מוזיאון הטבע התנ"כי הנמצא מול בית שמש, מקיים סיורים מודרכים המשולבים עם ארוחת טעימות תנ"כית אותנטית.

תגיות: אוכל תיירות
קובי פינקלר - ערוץ 7 , כ"ז בסיון תשפ"א

פסטיבל האוכל במוזיאון הטבע התנ"כי-ערוץ 7
אשישות במוזיאון הטבע התנכ"י
צילום: אלדד מאסטרו

"סמכוני באשישות, רפדוני בתפוחים" מוזכר בשיר השירים וכדי להבין את המשמעות הגענו לטעימות תבשילים תנ"כיים במוזיאון הטבע התנ"כי הר-טוב.

כדי להבין מהו הביטוי ומה היא המילה הלכנו לגמרא ושם מצינו: "רבי יסא הלך אל רבי יוסי והביא לפניו עדשים קלויים טחונים מגובלים בדבש ומטוגנים. אמר לו: הם הם אשישים שאמרו חכמים..". (ירו' נדרים פ"ו ה"י, מ ע"א).

בתוך המוזיאון הייחודי, העוסק בבעלי החיים של התנ"ך ומשלב בעלי חיים עם מגוון מוצגים מרתקים, תוכלו לטעום אשישות – שהן לביבות מתוקות מקמח עדשים, מקפה פול ריחני וטעים וסלט כרמל גרש, העשוי מגרגירי חיטה ירוקים וקלויים בעלי ניחוח נהדר. הסיפורים והניחוחות שמאחורי התבשילים התנ"כיים מוגשים ע"י המומחית ד"ר טובה דיקשטיין.

ד"ר דיקשטיין אומרת "התבשילים התנ"כיים נרקחו ממגוון גידולי שדה, פירות וזרעים שגודלו בארץ מאז ומעולם או הובאו אליה ממרחקים בשיירות שנשאו תבלינים ומוצרים ייחודיים. בחיטה למשל, השתמשו בכל שלבי ההבשלה והיא היוותה בסיס למנות שונות שהמאפים הם רק חלק מהם.

לעיתים, אספו את גרגרי החיטה בעוד החיטה ירוקה, כדי לשמור מזון בסיסי למקרה בו החיטה תפגע מגשמים מאוחרים או מרוחות שרביות. הארוחות התנ"כיות משקפות במידה רבה את אורח החיים התנ"כי ואת מנהגי התקופה".

חווית הביקור במוזיאון ייחודית ומתאימה לכל גיל ולכולם- המתעמקים בתנ"ך, אוהבי הנוף והטבע הישראליים ועד אוהבי בעלי חיים הנהנים מליטוף והיכרות עם מגוון בעלי חיים מזיקיות ועד נחשי ענק אותם ניתן להחזיק ביד.

הסיורים המשולבים עם הטעימות התנ"כיות מתקיימים במסגרת פסטיבל האוכל מטה יהודה, בימי ה' 17.6, 24.6 בשעות 18:30 – 20:15. המאכלים כשרים וצמחוניים. פרטים: 073-213662