דג סלמון
דג סלמון צילום: pexels

כל מי שמארח מכיר את הצורך להכין כמה שיותר מאכלים מראש ולא להשאיר את כל ההכנות לרגע האחרון. יש בכך יתרונות גדולים אשר מביאים לרגיעה, ליכולת להתמודד עם שינויים של הרגע האחרון ובעיקר להצליח לנוח לפני האירוח כדי ליהנות ממנו.

למרות הרצון להכין את כל המתכונים באופן הדרגתי ורגוע, ישנם כמה מאכלים שבכל זאת צריכים להכין רק לקראת ההגשה כדי שיהיו טריים, חמים, עסיסיים ומוצלחים. הנה כמה מאכלים נהדרים שהכנתם קצרה וכדאי לחכות ולהכין אותם ממש לקראת הגעת האורחים, שבהחלט יודו לכם על ההשקעה הזאת.

קינג סלמון

דג סלמון בתנור הוא תמיד חגיגי ונראה מתכון שבו הושקעה עבודה רבה, אך זה בדיוק מסוג המאכלים שגוררים תשבחות בלי שעבדתם קשה. כדי שהסלמון יהיה עסיסי בדיוק במידה הנכונה, כדאי מאוד להכין אותו כחצי שעה לפני הגשתו. האפייה שלו בתנור אורכת כעשרים דקות בלבד, וגם ההכנה לפני האפייה מהירה וקלה עם מגוון תוספות וממרחים.

עם זאת, אם משתמשים בדג קפוא, יש להוציאו להפשרה מלאה לפני ההכנה. את נתחי הדג מניחים בתבנית עם מעט שמן זית כשהעור מופנה כלפי מטה. על החלק העליון מורחים ממרח העשוי משמן זית, שום כתוש, מלח, פלפל שחור, פפריקה ועשבי תיבול שאוהבים. אם רוצים קראסט, מפזרים מעל הממרח פירורי לחם ואם רוצים ניתן להוסיף גם שקדים מולבנים פרוסים. הקראסט יוצר שכבה פריחה שמשתלבת היטב עם הנימוחות של הדג. מכניסים את התבנית לתנור לעשרים דקות בחום בינוני והתוצאה מופלאה.

פטריות ממולאות

פטריות ממולאות בגבינות זו מנה שתמיד מצליחה, חגיגית אבל פשוטה להכנה ומהירה שמוגשת לשולחן היישר מהתנור, ונחטפת מיד על ידי גדולים וקטנים. ישנן גרסאות שונות למנה היפה הזאת, וניתן למלא אותן במילויים שונים. פטריות ממולאות בגבינות לא מצריכות הכנה ארוכה, וניתן להשאיר אותה ממש לרגע האחרון כדי לקבל מנה מעוררת תיאבון, יפה ועסיסית.

להכנת המנה הצטיידו בפטריות שמפיניון גדולות ושטופות, תבלינים, עשבי תיבול וגבינות פטה ומוצרלה. את רגלי הפטריות קוצצים ומניחים בקערה והן ישולבו במילוי. לקערה מוסיפים שמן זית, שום כתוש, בצל קצוץ דק, תימין, פטרוזיליה, בזיליקום קצוץ, גבינת פטה מגוררת, גבינת מוצרלה מגוררת, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט טחון. את הפטריות מניחים כך שהחלק העגול כלפי מטה בתבנית משומנת וממלאים אותן בתערובת. אם רוצים מנה פריכה ניתן לפזר מעל המילוי פירורי לחם. מכניסים לתנור לכעשר דקות בחום בינוני ומגישים מיד.

אנטיפסטי

כשרוצים לפנק את האורחים במנה צבעונית, בריאה וטעימה שכל אחד ימצא בה את מבוקשו, אנטיפסטי היא בדיוק המנה שצריך כדי לקשט את השולחן ולהציע מנה שכוללת ארוחה שלמה. כדאי לבחור בתבנית גדולה ורחבה שתאפשר להניח כמות גדולה של ירקות מסוגים שונים שיהיו חשופים לחום התנור. כדי שהירקות יושחמו היטב ויהיו פריכים, הקפידו שהם לא יונחו בשכבות אלה על אלה. ולנושא הירקות במנה, כאן אפשר להיות יצירתיים ומגוונים כאוות נפשכם. כמה שיותר סוגי ירקות ייתנו טעם מיוחד ויאפשרו לכל אחד מהסועדים לבחור את הירקות האהובים עליו מתוך השפע. את המנה הזאת מומלץ להכין לקראת הגעת האורחים, כך הירקות עסיסיים וחמים בדיוק במידה.

אם אתם משתמשים בירקות שזמן אפייתם ארוך מאחרים, כמו תפוחי אדמה, אפשר לבשלם מעט במים לפני הכנסתם לתנור. מכניסים לתבנית משומנת קלות פרחי כרובית, טבעות גזר, טבעות זוקיני, בצל, שיני שום או ראש שום שלם, ברוקולי, קולרבי, בטטה, פלפל אדום, חצילים וכל מה שאוהבים. מתבלים בשמן זית, עשבי תיבול שאוהבים, פלפל שחור ומלח ומכניסים לתנור לעשרים דקות בחום בינוני־גבוה.

הלחם לבדו

כולם אוהבים כשיוצאת לשולחן פוקאצ'ה חמימה, רכה וטרייה שמתאימה לכל ארוחה ולכל שעה של היום. את בצק הפוקאצ'ה אפשר להכין זמן רב לפני האירוח, ואפילו להקפיא אותו במידת הצורך. את האפייה אפשר להשאיר להכנה כחצי שעה לפני הגעת האורחים. האפייה אורכת כעשרים דקות בחום בינוני, ולפני שמכניסים את הבצק לתנור אפשר להוסיף תוספות שאוהבים כמו שמן זית, מלח גס, עשבי תיבול, זיתים, פסטו או ממרח עגבניות, ואפשר גם להגיש אותם בנפרד כמטבלים לצד הפוקאצ'ה החמימה שזה עתה יצאה מהתנור.

מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו