מאור אלבז, קונסול ישראל במיאמי, מספר על המשך הפעילות סביב אסון קריסת המבנה בעיר, כאשר ניתן לשער כי הסיכוי לאתר ניצולים כמעט ולא קיים.

העבודה, הוא מספר, מתמקדת בקשר של הקונסוליה עם המשפחות במקביל לעבודת הכוחות החדשים שהוזרמו לזירה. מאחר ומדובר באירוע המטופל ברמה הפדראלית הוזרמו אליו כוחות ממדינות שונות בארה"ב.

"הצוות שלנו לחילוץ והצלה מאוד דומיננטי בזירה", אומר אלבז. "המתודולוגיה שלו מאפשרת לדייק את החיפושים והיא מאומצת על ידי הכוחות המקומיים והרשויות. אנחנו עושים פגישות עם הדרגות הפוליטיות שמטפלות באירוע וגם עם הכוחות המבצעיים וממש מנחילים להם את השיטה הישראלית". השיטה הישראלית מקדמת את החיפושים לצד השימוש ביכולות האמריקאיות הגדולות מעצם טבען.

לפני יומיים, מספר אלבז, הורד בפיצוץ מבוקר הבניין הצמוד לבניין שקרס ובכך למעשה התאפשרה גישה למקומות שאליהם לא ניתן היה להגיע מחשש להתמוטטות הבניין. בעקבות הורדת הבניין הצמוד ניתן היה להגביר את החיפושים.

על קצב החיפושים שנראה למתבונן מהצד מעט איטי, אומר אלבז כי הדברים אכן לוקחים זמן. "מחר בלילה אנחנו כבר שבועים אחרי האירוע וזה הרבה זמן, אבל זו קריסה דרמטית מבחינת הטוטאליות של הקריסה. הבניין קרס באחת והליבה שלו כוסתה באלפי טונות של בטון ובלוקים והוצרך לפנות שכבה עבה של חומר עד שנגיע ללכודים. בנוסף היה הבניין הצמוד שלא קרס שמנע הגעה פנימה וסיכן את הכוחות. עכשיו כשהבניין פוצץ בצורה מבוקרת יש התקדמות די דרמטית. אם עד עכשיו מצאו שתיים או שלוש גופות ביום, ביממה האחרונה מצאו 6-7 מדי יום".

לדבריו ההשפעה של ישראל על החיפושים היא עצומה. "בכל יום יש שני תדריכי משפחות ומי שמעביר את התדריכים הם הכוחות המקומיים שמספרים כמה התגלו ואיפה, ואנחנו משתתפים באופן פעיל בתדרוכים האלה. אני והצוותים המקצועיים מעבירים את התדרוכים, הם ברמה הטקטית ואני על הפעילות של מדינת ישראל והשר עם המשפחות".

"היום הודיעו למקומיים שהארכנו את המשימה, בפעם השלישית, והפעם עד יום ראשון, והפ פשוט פרצו במחיאות כפיים. זה מרגש. אנשים יודעים שהסיכויים אפסיים אבל הנוכחות הישראלית נותנת סוג של תקווה", אומר אלבז ומספר על אחד המפגשים המרגשים עם בני המשפחות המודאגות. "מכל עבר אנחנו מחובקים על ידי הקהילה היהודית והמחלצים. בערב שבת עשינו קבלת שבת צנועה והגיעו מחלצים אמריקאים לשבת איתנו. זה היה מרגש. מעריכים מאוד מאוד את התרומה של מדינת ישראל".

צוותי החילוץ בזירת האסון
צילום: רויטרס