מנת הספיישל
מנת הספיישל צילום: אסף קרלה

לשבת במרפסת בעיר הבירה, אשתי לצידי, נוף מדהים של חומות העיר העתיקה, האוויר הנעים והייחודי בשקיעה הירושלמית ועל השולחן מטעמי שף מעולים ויפיפיים. נשמע כמו חלום, וזה התגשם ביום חמישי האחרון.

מסעדת לוצ'נה בקניון ממילא, בניצוחו של השף אבירם דותן, מביאה את איטליה לעיר העתיקה. בקומה השניה של קניון ממילא, עם מרפסת גדולה בחוץ, רחבה גדולה בפנים ומרפסות זוגיות מעל הרחוב הראשי – תוכלו להנות מהטעם הייחודי של רומא. חלק מהמנות נהדרות וחלקן פחות. שמעתי על המקום כבר כמה פעמים והגיע הזמן לבדוק.

התפריט של המסעדה די גדול ויש מגוון לא רע. עלה בי החשש שהם מנסים לתפוס מהכל, גם דברים שהשף פחות מתמחה בהם. אמנם רוצים להביא את איטליה אבל גם צריך לזכור שהסועדים ישראלים ורוצים גם את האוכל המוכר והידוע.

ברוסקטה
צילום: נווה אביאני

התחלנו במנות הראשונות והזמנו ברוסקטה דג ים תיכוני (44 ₪), רביולי סלקים וגבינות צאן (54 ₪) וספייסי טונה אדומה (64 ₪). מנת הברוסקטה, 2 פרוסות לחם ועליהן ממרח איולי צ'ילי, חתיכות קטנות של דג מוסר ים וחצאי ענבים. המנה הזו שאינה קטנה בכלל הייתה מצויינת. לדג הטרי היה מרקם של דג כבוש למרות שטופל עם לימון בלבד. הממרח היה עדין מאד. נהדר.

עוד באותו נושא:

הרביולי סלקים הגיע חם מאוד, שש חתיכות בסך הכל, בתוכן גבינות צאן וסלק והרוטב שמנת עם סלק היה מעט מתקתק בגלל הסלקים ויש לי חשש שאף קיבל קצץ חיזוק של סוכר. החתיכות היו די גדולות ובשביל מנה ראשונה זה יפה מאוד. המנה טעימה מאד ועשויה היטב.

הספייסי טונה אדומה הגיעה בקערה ובתוכה רוטב אדום חריף, עיגול עגבניות קלופות וחתוכות לריבועים ועליהן חתיכות טונה אדומה טריה. מנה קטנה, חריפה וטעימה.

המלצרים העדיפו לקחת מאיתנו הזמנה של המנה העיקרית עוד לפני שאכלנו את הראשונות כדי שיהיה להם מספיק זמן הכנה. אני אוהב את השיטה הזו אך חשוב לזכור לשאול את האורחים מתי הם רוצים את המנה העיקרית. המלצרית אכן זכרה לשאול אותנו ואחרי שנהננו מהנוף והשתייה שהגישו לנו, התחלנו לקבל את העיקריות: מנת ספיישל (138 ₪), קפלטי פורצ'יני (78 ₪) וסלט וניציאני (72 ₪).

נתחיל בסלט שהכיל חסה ועלי אנדיב, סלק, תערובת פיצוחים וקוביות גבינת פטה מטוגנת. הרוטב של הסלט היה חסר טעם וכך הסלט היה לגמרי תפל. הקפלטי פורצ'יני שזה מיני טורטליני ממולא פטריות יער ברוטב קרמל סויה מתקתק וגבינת מסקרפונה. את הגבינה הגישו מעל כמו כדור גלידה וזה השתלב מצוין עם הטעם המתוק של הרוטב. מנה טעימה אך לא מסעירה במיוחד. מנת הספיישל היתה דג מוסר ים, טורטליני ממולא בפטריות יער עם רוטב שמנת פטריות. הדג היה עשוי היטב בהחלט והטורטליני היה טעים באופן מיוחד. המנה כולה הייתה טעימה ולא נשאר כלום. באמת מנה מצויינת.

פאי פירות
צילום: רוגע רחבי

מבחר הקינוחים של המסעדה די גדול אך לא תקבלו תפריט קינוחים כנהוג ברוב המקומות. ניתן לקום לוויטרינה של הקינוחים הממוקמת בפתח המסעדה, ליד מזרקת מים יפה, ולבחור את הקינוח שאתם רוצים. הקינוחים נעשים במקום.

אנחנו בחרנו בפאי פירות. מנה די קטנה אבל בהחלט מספיקה כדי להרגיע את הפה אחרי ארוחה טובה. המנה עדינה והפירות מצויינים. קרם הפטיסייר מורגש מעט אבל עדיין מנה טובה.

לסיכום: מסעדת שף במיקום נהדר. שווה לבקש מקום עם נוף, אם כי גם המסעדה עצמה מעוצבת יפה מאד. שירות מצוין ומקצועי. ממליצים בחום על מנת ספיישל מוסר ים ועל הברוסקטה כמנת פתיחה נהדרת.

מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו