
בחודש מרץ בשנה שעברה עדכן השחקן ההוליוודי המפורסם טום הנקס את מעריציו כי הוא ואשתו, ריטה ווילסון, חלו בקורונה ואף אושפזו בבית חולים אוסטרלי לאחר שסבלו מתסמינים חמורים.
אלא שמי שדווקא פחות התרשם מהסבל אותו גרם נגיף הקורונה להוריו היה בנו של הנקס, צ'ט, שהעלה סרטון וידאו בו עודד אנשים שלא להתחסן ואף לא לחבוש מסכות פנים להגנה.
בסרטון שהעלה בחשבון האינסטגרם שלו התחזה תחילה צ'ט הנקס למי שמתכוון לקבל זריקת חיסון נגד קורונה. אלא שכאשר המחט מתקרבת אליו, הוא צועק לפתע "אתה לא תוקע את המחט המטונפת הזו בי!".
לאחר מכן מסביר צ'ט הנקס לעוקביו כי "הקורונה היא בסך הכל סוג של שפעת". בהמשך הסרטון טוען הנקס הצעיר כי "הוא לעולם לא יקבל חיסון מאחר והוא לא חלה בקורונה, ומי שסובל מהמחלה צריך פשוט להתגבר על זה".
הנקס לא יצא רק נגד חיסונים, אלא הביע את דעתו גם נגד הדרישה לחבוש מסכות פנים להגנה. "אני עייף מחבישת המסכות", אמר הנקס הצעיר. הדברים של בנו של השחקן המפורסם הגיעו למרות שאביו סיפר למעריצים על הסבל העצום שהוא ואשתו חוו במהלך התקופה בה נדבקו בקורונה. "אשתי איבדה את חוש הטעם והריח, היו לה בחילות קשות, היה לה חום גבוה בהרבה ממני.
היו לי כאבי גוף משתקים, הייתי עייף מאוד כל הזמן ולא יכולתי להתרכז בדבר במשך יותר מ-12 דקות", סיפר הנקס בשנה שעברה ל"גרדיאן" הבריטי.
הוא גם ביקש ממעריציו לחבוש מסכות פנים, ואף הצהיר כי "אם מישהו אינו מסוגל לבצע את שלושת הדברים הפשוטים האלו – חבישת מסכות, שטיפת ידיים וריחוק חברתי – הוא צריך להתבייש".
