אל תשכחו לבדוק את זה לפני שמתחתנים👇אנימה

אז הוא רוצה רק מישהי שלא התחסנה לקורונה.

כל הכבוד לך שכל כך חשוב לך המצב הבריאותי והפוריות של אשתך לעתיד עד כדי שאתה דואג על כזה דבר שההשפעה שלו בכלל לא מוכחת.

רק הייתי ממליצה להוסיף לרשימת הדרישות לוודא שהיא אוכלת רק קמח מלא ונמנעת מסוכר לבן ושומן רווי, מתעמלת לפחות 20 דקות ביום, ומומלץ גם לבדוק את כל ההיסטוריה המשפחתית והגנטיקה שלה.

הבהרה: התוכן הנ"ל אינו מהווה חוות דעת רפואית בנוגע להתחסנות/ אי התחסנות לקורונה ו/או המנעות/ אי המנעות מסוכר לבן. לקבלת חוות דעת על הצעת שידוך יש לפנות לרופא מוסמך בלבד.

...Shandy
איזה הגזמה, אנשים אבדו את זה....

אהבתי את התגובה שלך😂

אנשים ירדו מהפסיםאשר ברא
העיקר רוצים להתחתן.
חחחחחהפי

מזכיר לי בחור ששאל אותי על החיסון ,על ההיכרות הראשונית..כל-כך לא היה נעים לי איך צחקתי לו מול הפנים.. ממש צחוק מתגלגל.. שכבר הוא חייך

אגב הוא עדיין רצה .. הנה רואה התגבר על זה לפעמים יש לאנשים אמונות מגבילות ..

אולי צריך לצחוק להם בפנים כדי שהם יתנפצו

אבל מכל הלב לא כאילו ..

הדת הזאת עדיין קיימת?כְּקֶדֶם

יצא לי להכיר פם 2 בנות כאלה היה הזייה

התייחסו אלי כאילו נס שאני עדיין בחיים אחרי 3 חיסונים 

וואוזיויק
איזה הזיה
בואו נדבר על זה שהוא יחסית צודקצדיק יסוד עלום

*הבהרה: התחסנתי שלוש פעמים כולל הבוסטר בלי לשאול שאלות ואם היה עכשיו עוד גל הייתי מתחסן שוב.

לגביו - אמנם הוא טיפש ואני מקווה שהוא העלה את הנושא בדייט הראשון, עוד לפני שהתחיל להתפתח קשר, ואמנם הוא מנהל מאבק דון קיחוטהאי נגד טחנות רוח בלי סיבה, כי איזה 90% מעדר ה🐑🐑🐑 מחוסנים, אבל!

- לקחנו את החיסון בלי באמת לברר מה הוא עושה

- ידועה השפעה שלו על הR.N.A

- יש המון מידע שגועש מתחת לקונצנזוס המדעי החפוז והחותמת של הF.D.A על השפעה של החיסון על מערכת הרבייה הנשית. גם אנשים שהתחסנו סבלו מסימפטומים של פוסט קורונה, אבל יש המון תיאורים של מחלות לב בגילאים מוקדמים.

- אדם א' שהתחסן יכול להדביק את אדם ב' בהשפעה של הR.N.A שלו דרך מגע (לא יודע אם רק מגע מיני).

בקיצור - אמנם בעיניי זה טרחני ברמות ולמי יש כוח להילחם נגד כל העולם בנושא כל כך בסיסי וכל כך בלתי פתיר (מה, יהיו שושלות דם טהורות של לא-מחוסנים?) אבל תכל'ס הוא לא מאמין בשטויות של הזויים. אנחנו ההזויים שהסכמנו לקבל כזה חיסון לא בדוק שפועל על מערכות כל כך יסודיות בנו, מחברה מפוקפקת במשבר עולמי לחוץ ועמוס במיסאינפורמציה מחברת תרופות ענקית שעשתה על האנושות את קופת חייה

במחילה אבל אלו דברים ריקיםקעלעברימבאר
אני כותב זאת כדי שאנשים לא יבהלו מהחיסון.

אין כזה דבר הדבקה של רנ"א. רנ"א זה לא דנ"א. .רנ"א בונה חלבון ומתפרק מהר מאוד בתא, הוא לא עובר בתורשה.   הוא לא יכול לעבור מאדם לאדם.

כשכותבים פייק, הוא פשוט פייקפשוט אני..

מצטער שאין לי כוח להגיב לבד אחרי שנים של ויכוחים מתישים בנושא הזה עם מכחישי מדע,

לכן פשוט העתקתי לצ'אט gpt. זו תגובתו:

הטקסט שכתבת מכיל מספר טענות על חיסוני הקורונה שחלקן אינן מבוססות או הופרכו במחקר המדעי, ולכן כדאי לגשת אליהן בזהירות ולבדוק מה באמת ידוע:

---

1. השפעה על ה-RNA

חיסוני mRNA (כמו פייזר ומודרנה) אכן מכילים מקטע mRNA סינתטי שמדריך את תאי הגוף לייצר חלבון של נגיף הקורונה כדי להפעיל תגובה חיסונית.

ה-mRNA הזה לא נכנס לגרעין התא ולא משתלב ב-DNA שלנו, והוא מתפרק בתוך שעות עד ימים. מדובר במנגנון שונה לחלוטין משינוי גנטי קבוע.

---

2. השפעה על מערכת הרבייה הנשית

נבדק במחקרים גדולים – עד כה לא נמצאה השפעה שלילית עקבית על פוריות נשים או על הריונות כתוצאה מהחיסון.

היו דיווחים ראשוניים על שינויים זמניים במחזור החודשי, ומחקרים אישרו ששינויים כאלה אכן יכולים לקרות, אך הם בדרך כלל קלים וחולפים.

---

3. מחלות לב ואפקטים לאחר החיסון

חלק מהמחוסנים (בעיקר גברים צעירים) יכולים לפתח דלקת בשריר הלב (מיוקרדיטיס) – תופעה נדירה יחסית, לרוב קלה וחולפת.

לעומת זאת, הסיכון למיוקרדיטיס, פגיעה לבבית ופוסט-קורונה גבוה יותר אצל מי שחלו בקורונה עצמה מאשר אצל מחוסנים.

מחקרים רבים עקבו אחר מיליוני אנשים ומצאו שיתרון החיסון במניעת סיבוכי קורונה משמעותי ביחס לסיכונים.

---

4. העברת "השפעת ה-RNA" בין אנשים

אין הוכחות מדעיות לכך שאדם שקיבל חיסון mRNA יכול "להעביר" RNA או את השפעתו לאדם אחר דרך מגע רגיל או מיני.

ה-mRNA לא מופרש במגע בין-אישי והוא מתפרק במהירות בגוף המחוסן.

---

5. אמון במדע ובחברות התרופות

החיסונים קיבלו אישורי חירום בתחילת הדרך בשל מצב מגפה עולמית, אך מאז נערכו מחקרים מעמיקים ופורסמו נתונים רחבים, כולל מעקב בטיחות של שנים.

חברות התרופות אכן פועלות למטרות רווח, אך גם כפופות לפיקוח ממשלתי ורגולטורי, ובמקרה של הקורונה היו מעורבות מערכות פיקוח בינלאומיות.

חשוב להסתמך על מקורות רפואיים וביקורתיים, אבל מבוססי נתונים ולא על שמועות.

והנה קופיילוטפשוט אני..

הטענות שהועלו בהודעה שאתה מצטט כוללות ערבוב של מידע שגוי, חצאי אמיתות וחששות לגיטימיים – ולכן חשוב לעשות סדר ולהתבסס על עובדות מדעיות מבוססות. הנה התייחסות לנקודות המרכזיות:

---

🧬 האם החיסון משפיע על ה-RNA שלנו?

- חיסוני mRNA (כמו של פייזר ומודרנה) אינם משנים את ה-DNA או את ה-RNA של הגוף. הם מכילים הוראות זמניות לייצור חלבון של נגיף הקורונה, שמפעיל את מערכת החיסון.

- ה-mRNA אינו נכנס לגרעין התא ואינו משתלב בגנום שלנו. הוא מתפרק תוך זמן קצר לאחר ההזרקה43dcd9a7-70db-4a1f-b0ae-981daa162054.

---

🤝 האם אדם מחוסן יכול "להדביק" אדם אחר דרך מגע?

- אין שום ראיה מדעית לכך שאדם מחוסן יכול להעביר את השפעת החיסון או את ה-mRNA שלו לאדם אחר דרך מגע – מיני או אחר.

- החיסון אינו מדבק. הוא לא מכיל נגיף חי, ולכן לא ניתן "להעביר" אותו לאחרים43dcd9a7-70db-4a1f-b0ae-981daa162054.

---

👩‍⚕️ השפעה על מערכת הרבייה הנשית?

- מחקרים רבים בדקו את השפעת החיסון על פוריות, הריון והנקה. לא נמצאה פגיעה בפוריות או במערכת הרבייה הנשית.

- ארגוני בריאות כמו ה-FDA וה-WHO ממליצים לנשים בהריון להתחסן, במיוחד כי הקורונה עצמה עלולה להיות מסוכנת בהריון43dcd9a7-70db-4a1f-b0ae-981daa162054.

---

❤️ תופעות לוואי כמו מחלות לב?

- תופעות לוואי חמורות הן נדירות מאוד. יש דיווחים על דלקת בשריר הלב (מיוקרדיטיס) בעיקר בקרב גברים צעירים, אך מדובר במקרים נדירים, קלים לרוב, וחולפים.

- לעומת זאת, הסיכון למחלות לב גבוה יותר בעקבות הידבקות בקורונה עצמה מאשר מהחיסון.

---

🧪 האם החיסון לא נבדק מספיק?

- החיסונים עברו ניסויים קליניים נרחבים עם עשרות אלפי משתתפים, ואושרו על ידי רשויות בריאות ברחבי העולם.

- טכנולוגיית ה-mRNA קיימת כבר מעל 30 שנה, והחיסונים פותחו על בסיס ידע וניסיון קודם43dcd9a7-70db-4a1f-b0ae-981daa162054.

---

🏢 האם חברות התרופות פעלו ממניעים מסחריים?

- ברור שחברות תרופות הן גופים מסחריים, אך הפיקוח על החיסונים נעשה על ידי גופים רגולטוריים עצמאיים כמו ה-FDA, EMA ומשרד הבריאות בישראל.

- כל תהליך האישור היה שקוף, כולל פרסום הנתונים לציבור.

---

אם אתה או מישהו שאתה מכיר מרגישים מבולבלים או חוששים – זה לגמרי טבעי. אבל הדרך להתמודד עם מיסאינפורמציה היא לא להתרחק מהמדע, אלא להתקרב אליו. רוצה שאעזור לך למצוא מקורות אמינים או להסביר עוד על טכנולוגיית החיסון?

והנה הגרוקפשוט אני..

הטענות שהעלית בנוגע לחיסון הקורונה כוללות מספר נקודות שנויות במחלוקת, ואתייחס אליהן בצורה עניינית ומבוססת על המידע הזמין עד אוגוסט 2025, תוך שמירה על גישה מאוזנת.

1. **"לקחנו את החיסון בלי באמת לברר מה הוא עושה"**  

חיסוני הקורונה, במיוחד חיסוני mRNA (כמו פייזר ומודרנה), עברו מחקרים קליניים מקיפים לפני אישורם על ידי רשויות כמו ה-FDA, ה-EMA וגופים אחרים. המידע על אופן פעולתם (הוראת תאים לייצר חלבון הספייק של הנגיף כדי לעורר תגובה חיסונית) היה זמין לציבור, אם כי מורכבות התהליך והמהירות שבה פותחו החיסונים יצרו חשדנות אצל חלק מהאנשים. הלחץ הציבורי והתקשורתי בזמן המשבר אכן הקשה על חלק מהציבור לעכל את המידע לעומק.

2. **"ידועה השפעה שלו על ה-RNA"**  

חיסוני mRNA לא משפיעים על ה-DNA או ה-RNA של התאים בצורה קבועה. ה-mRNA בחיסון מתפרק בגוף תוך ימים ספורים לאחר שהוא גורם לייצור חלבון הספייק. אין עדויות מדעיות מבוססות לכך שהחיסון משנה את ה-RNA הגנטי של האדם או משפיע עליו לטווח ארוך. טענות כאלה נפוצו לעיתים ברשתות חברתיות, אך לא נתמכו במחקרים.

3. **"השפעה על מערכת הרבייה הנשית"**  

היו דיווחים על שינויים זמניים במחזור הווסת בקרב נשים לאחר החיסון, והנושא נחקר. מחקרים הראו כי שינויים אלה, כגון דימומים לא סדירים, היו ברובם זמניים ולא הוכח קשר ישיר לפגיעה קבועה בפוריות. ה-CDC וה-WHO עקבו אחר נתונים אלה ומצאו כי החיסונים בטוחים לשימוש בקרב נשים בגיל הפוריות. טענות על פגיעה משמעותית במערכת הרבייה לא נתמכו בראיות משמעותיות.

4. **"אנשים שהתחסנו סבלו מסימפטומים של פוסט קורונה"**  

תופעות של "לונג קוביד" (פוסט קורונה) תועדו גם בקרב אנשים מחוסנים וגם בקרב לא מחוסנים. עם זאת, מחקרים מראים כי החיסונים הפחיתו משמעותית את הסיכון לתסמינים ממושכים של קורונה, במיוחד במקרים של מחלה קשה. תופעות דומות לפוסט קורונה בקרב מחוסנים עשויות להיות קשורות לגורמים אחרים, כמו תגובה חיסונית או מצב בריאותי קודם, אך אין ראיות חד-משמעיות לכך שהחיסון עצמו גורם לתסמינים אלה.

5. **"מחלות לב בגילאים מוקדמים"**  

דיווחים על דלקת שריר הלב (מיוקרדיטיס) או דלקת קרום הלב (פריקרדיטיס) נרשמו בקרב קבוצות מסוימות, בעיקר גברים צעירים, לאחר קבלת חיסוני mRNA. עם זאת, התופעות הללו נדירות (בסביבות 1-2 מקרים לכל 100,000 מחוסנים) ובדרך כלל קלות וחולפות. הסיכון למיוקרדיטיס מהידבקות בקורונה עצמה גבוה משמעותית בהשוואה לסיכון מהחיסון. הנתונים ממעקבים עולמיים ממשיכים לאשר כי היתרונות של החיסונים עולים על הסיכונים.

6. **"אדם מחוסן יכול להדביק בהשפעה של ה-RNA דרך מגע"**  

אין כל עדות מדעית לכך שחיסוני mRNA יכולים "להדביק" אחרים בהשפעה כלשהי, בין אם דרך מגע מיני או מגע רגיל. ה-mRNA בחיסון לא משתכפל ולא מועבר מאדם לאדם. טענה זו נפוצה במידע מוטעה ברשתות חברתיות, אך היא אינה מבוססת על עובדות.

7. **"חיסון לא בדוק מחברה מפוקפקת"**  

החיסונים עברו בדיקות קפדניות לפני אישורם, כולל ניסויים קליניים עם עשרות אלפי משתתפים. עם זאת, המהירות שבה פותחו והלחץ לאשר אותם עוררו חששות לגבי שקיפות ושלמות התהליך. חברות התרופות, כמו פייזר ומודרנה, אכן הרוויחו סכומים משמעותיים, מה שהוביל לביקורת על אינטרסים מסחריים. עם זאת, המעקב ארוך הטווח אחר החיסונים (עד 2025) ממשיך להראות שהם בטוחים ויעילים ברוב המכריע של המקרים.

8. **"משבר עולמי לחוץ ועמוס במיסאינפורמציה"**  

כאן אני מסכים שהמשבר העולמי יצר סביבה של חוסר ודאות, בה מידע מוטעה התפשט במהירות, הן מצד תומכי החיסונים והן מצד מתנגדיהם. זה הקשה על הציבור להבחין בין עובדות למידע לא מבוסס.

**דעתי האישית (כגרוק, עם גישה אנליטית):**  

החיסונים לקורונה, למרות הפיתוח המהיר שלהם, הוכחו ככלי יעיל בהפחתת תחלואה קשה ותמותה ממחלת הקורונה. עם זאת, החששות שהעלית לגבי תופעות לוואי, שקיפות ואינטרסים מסחריים משקפים תחושות של חלק מהציבור. חשוב להמשיך לעקוב אחר מחקרים ארוכי טווח ולדרוש שקיפות מגופי הבריאות וחברות התרופות. יחד עם זאת, טענות כמו העברת השפעות ה-mRNA דרך מגע או פגיעה קבועה במערכת הרבייה אינן נתמכות בנתונים הקיימים ודורשות ספקנות.

אם יש לך מקורות ספציפיים או דוגמאות לטענות אלה, אשמח לבדוק אותם לעומק ולנתח אותם עבורך!

מחזק את דבריךקעלעברימבאר
תבורך, מחילה על פרסום הנתונים הלא מאומתיםצדיק יסוד עלום

אכן נחשפתי לטיעונים האלה מרשתות חברתיות וממתנגדי חיסונים והעליתי אותם כפשטם מתוך נטייה לאמון מלא בנאמר.

יפה

כנראה ששמעת זאת מאנשים שכלל לא מביניםקעלעברימבאר
בביולוגיה. אם מישהו מדבר על "הדבקה" של rna, או על שינוי לצמיתות. סימן ששמעת זאת מאדם שלא מבין את ההבדל הפשוט בין דנ"א לרנ"א
שאלתי אותו נקודתית לגבי R.N.A עכשיוצדיק יסוד עלום

ידוע לי ממקור אחר שהידע של המחקר כיום בנוגע לR.N.A הוא עוד בראשית דרכו, וחקר R.N.A הוא מהמקצועות התקדמים המורכבים והחשובים בעולם. אני מזכיר את זה כי הגם שהמדע כבר מכיר את הR.N.A ויודע לעבוד איתו, יש עוד המון דברים לא ידועים לגביו

הנה GPT

מכיוון שטיעוני האפקט על הווסתצדיק יסוד עלום
הועלו בעקבות ההתחסנות - טענת ה"הדבקה" נטענה בקרב נשים שלא התחסנו וחטפו סימפטומים דומים לאלו שכן התחסנו בעקבות מגע מיני עם מחוסנים.

אבל שוב תודה על הפרכת הפייק, אני יותר בצד שלכם מאשר בצד שלי

רנ"א מהתא מתפוגג אחרי זמן קצר, יש אינזימיםקעלעברימבאר
שתפקידם לפרק אותו בחלל התא.

בכל מקרה הוא לא יכול לעבור מתא לתא ובטח לא מגוף לגוף ללא קופסת חלבונים יעילה שגם תשרוד את שיניוי המלחים והחומציות מחוץ לתא ותגן על הרנ"א, וגם תגרום לתא אחר לרומות אותו ולהכניס אותה פנימה, דבר המצריך בדיוק חלבונים דמויי רולטנים שיירמו את התא השני. קופסה כזו נוצרת רק באבולוצית של מיליוני שנים או במעבדה, ונקראת בשם "וירוס".

יש רנ"א שמדבקים צמחים ללא קופסת חלבונים, ונקראים ויריונים או וירואידים לא זוכר. אבל צמחים לא מורכבים כמו תאים אנימליים אז אין מה חהשוות

למה זה לא אומר כלוםפשוט אני..

כדי שיהיה אפשר ללמוד משהו מכך שמישהי טענה שיש שינוי בגוף שלה בעקבות מגע עם מחוסן,

צריך שיקרו כמה דברים:

א. צריך מסה של נשים כאלה (נניח 1,000 נשים)

ב. צריך לבדוק גם 1,000 נשים שהיו עם גברים לא מחוסנים

ג. הכי טוב - אם בשתי הקבוצות האלה הנשים בכלל לא יודעות מה הסטטוס החיסוני של בן הזוג, ואז יהיה אפשר להעריך גם את אפקט הפלצבו.

ד. נתונים דומים של שתי הקבוצות - גובה, משקל, גיל, מצב בריאותי וכו'.

ולמה זה כ"כ חשוב?

הנה נתון דרמטי שירעיד את אמות הסיפין:

בממוצע, הנשים שהיו עם גברים שחוסנו, לקו 2-4 פעמים בהצטננות בשנה הראשונה שלאחר המגע!

מטורף! תראו איזו השפעה יש לחיסון אפילו על מי שלא חוסן!

אלא ש...

זאת הסטטיסטיקה של כל הנשים בארץ, והיא לא ייחודית לנשים שהיו עם גברים שחוסנו.

לכן לבדוק קבוצה בלי לבדוק את קבוצת הביקורת, זה פשוט לא יעיל בשביל לבדוק משהו.

👍👍צדיק יסוד עלום

מקבל ומעדיף את הגישה הרציונלית והפוזיטיבית הזו יותר מאשר את הגישה הקונספירטיבית שמשגשגת דווקא בהיעדר נתונים קונקרטיים ובהתבסס על הרגשות ושמועות, אבל עדיין חושב

1) שיש אמת או רסיסי אמת בשמועות שברשתות החברתיות שלא כדאי לבטל בשישים

2) באופן כללי חברות התרופות מוכרות לנו דברים רעים במסווה של כשרות ואנחנו לוקחים הכל באמון מלא ובלי לשאול שאלות, בקורונה המיסיאינפורמציה מחד והלחץ להתחסן מאידך היו מכבש בלתי הגיוני

3) אני כן נוטה לחשוב שיש אינטרס למסמס תחילות מחקרים בנושא ולבטל הכל בתודעה הציבורית כבובע מאייסעס דווקא מפני שיש שם דברים בעייתיים.

אבל שוב - טוב שהגבת והפרכת

כשאתה כותב "לוקחים הכל באמון מלא בלי לשאול שאלות"פשוט אני..

זה אחרי שבדקת מה רמת הוודאות הסטטיסטית הנדרשת במחקרים על תרופות לפי דרישות ה-FDA?

אחרי שבדקת מה סף המובהקות שמאפשר לאשר טיפול?

אחרי שווידאת מה הייתה ביקורת העמיתים על המחקרים שפורסמו?

אחרי שקראת את דו"חות הבטיחות שהוגשו ל-FDA ונבחנו על ידי ועדות בלתי תלויות?

אחרי שראית איך מתבצע מעקב פוסט-שיווקלאורך שנים, ואיך מושכים תרופות מהמדפים אם מתגלה בעיה?

אחרי שבדקת מהו שלב הניסויים הקליניים שבו נבחנה התרופה, כמה זמן נמשך כל שלב, וכמה אלפי מטופלים השתתפו בו?

אני מניח שלא.

משל למה הדבר דומה?

לאדם שלא יודע איך מטוס עובד, ולכן קובע בביטחון ש"עובדים עלינו" ושמטוס לא באמת יכול לעוף. הרי זה נשמע מגוחך – אלפי טונות של מתכת "מרחפות" מישראל לאוסטרליה, סתם כך, תוך התעלמות מכוח המשיכה…

ובכל זאת, יש מהנדסים, פיזיקאים וטייסים שמבינים בדיוק איך זה עובד. הם יודעים איך לבנות מטוס ואיך לגרום לו לטוס בבטחה בשמיים.

אנחנו מצידנו עולים למטוס בלי לשאול כל נוסחה או שרטוט, כי אנחנו מבינים שמי שתכנן ובדק אותו מבין הרבה, הרבה יותר מאיתנו. ואנחנו גם יודעים שיש גופי בקרה שמפקחים, בודקים ומאשרים – כדי שאפשר יהיה למסור את חיינו בידי חברות התעופה.

גילוי נאות: אני בעצמי לא יודע להסביר עד הסוף את כל פיזיקת העילוי. רמת הפיזיקה שלי היא 5 יח"ל ולכן אני לא אצליח אצליח להבין מעבר לדקלום ססמאות שאקרא בוויקיפדיה. אבל אני יודע מספיק כדי להבין שיש אנשים שכן מבינים, והם אלה שעל הידע שלהם אנחנו סומכים.

כאן אני כבר לא מסכים איתך חביבי 💁‍♂️צדיק יסוד עלום

אני מסכים לגבי העמדה המרכזית: המדע מבוסס עובדות ומציאות, עמד במבחנים אמפיריים ותאורטיים כאחד לאורך ההיסטוריה, ואנחנו מתבססים על אינסוף ממצאים מטעם המדע מבלי לשאול שאלות. דוגמת המטוס היא דוגמה מאוד טובה ואני מסכים איתה לגמרי. מי שמאבד אמון במדע ובמייצגיו נמצא בעמדה קשה וגרועה, ואדם צריך להגיע למצב שבו יש לו אמון משמעותי במדע ובממצאיו.

לגבי תרופות והאישורים המובהקים מהFDA - כאן אני לא מסכים משתי סיבות:

1. יוהרה מקצועית של האסכולה הפוזיטיבית רדוקציוניסטית

2. איפה שיש כסף הנתונים משחקים

לגבי יוהרה - יש הפרש גדול בין המדע כשלעצמו ובין מייצגיו. המדע מבוסס על כמה עמדות מוצא מצויינות ולוגיות, ומשחק בין ציר תאורטי כוללני (יעני למצוא תאוריה קוהרנטית וגורפת כמו חוק המשיכה או תאוריית האבולוציה - שמסבירים בבת אחת הרבה תופעות סותרות) לבין אמפיריציזם פרגמטי (יעני מה שעובד עובד), ואלו עמדות מפתח נקיות, הוגנות וזהירות.

אבל המייצגים של המדע הם פעמים רבות אתאיסטים מטריאליסטיים, ובשל כך רדוקציוניסטים וציניים שמפקפקים במה שלא מסתדר עם האקסיומות החילוניות שלהם. הם מתייחסים לגוף כאל "מכונה משוכללת" ובטוחים כל כך בצדקת דרכם עד שהם מפקפקים הרבה יותר מדי בדברים שסותרים את הממצאים שלהם. הסעיף הזה נועד להבליט הבדל בין ההגינות העקרונית של המדע לבין הbias של מייצגיו.

לגבי הטייה בגלל כסף - יש הרבה סיפורים על תרופות שירדו מהמדפים מאוחר מדי (מכיר סיפורים של אמא שלי על גלולות למניעת הריון שעשו נזקים חמורים אצל נשים ולקח להן זמן לרדת מהמדפים), מכיר מעצמי לגבי תרופות פסיכיאטריות שניתנות בלי אבחנה, בלי לדרוש בדיקת דם טרם מתן התרופה, עם המון תופעות לוואי ועם מחקרים מאוד מדאיגים לגבי מידת היעילות של התרופות בהשוואה למבחני פלצבו.

ניסויים בFDA דורשים בין היתר בדיקה ומדידה לאורך שנים על קבוצה מבוקרת של נסיינים (מה שלא היה בחיסון האחרון).

-

זו בעיה של אנשים מערביים שבעיניי עלולה לפעמים בעיוורון שלה להיות שוות ערך לקונספירטיביות המוטרפת של מתנגדי-החיסונים. העובדה שאנחנו טכנולוגיים ומבססים את חיינו על המדע באופן משמעותי לא אומר שאנחנו צריכים לצודד בו השקפתית. אנחנו גם צריכים לחתור להוליזם, גם צריכים להיות חשדנים בנוגע לשאלות שעולות, גם להכיר בהטייה ובעיוורון של הרדוקציוניסטים שמסבירים הכל בצורה רדודה וחלקית, וגם לפקוח אוזניים לסיפורים בעייתיים רבים מדי על ההשפעה הרעה מדי של עולם הרפואה המערבי בכלל ושל חברות התרופות בפרט

כסף שלי מי? פייזר שחדו את אף די איי? אזקעלעברימבאר

באותה מידה אפשר לומר שחברה מתחרה לפייזר שיחדה את אף די איי שתעכב את האישור.

הקטע שאנו חיים בעולם קפיטליסטי עם תחרות כחכלית בין חברות. לטעון שכל החברות חברו יד אחת וזממו מזימה זה כבר קונספירציה לא הגיונית

"שיחדו" זה איש קשצדיק יסוד עלום

לא היה שם שוחד אבל ברור שהיה זירוז (מוצדק לצורך העניין) לניסוי בהפצה גלובלית שמערב טכנולוגיה חדשה לרוב העולם. אני כן חושב שהתמימות שכל ההליך שם היה כשר היא גרועה.

הרי אם הייתי מעלה את הנושא של ניתוחים לשינוי מין שגם קיבלו אינסוף אישורים והיתרים לא היית שולף את האיש קש של "שיחדו" אלא היית מודה שיש שם חוסר יושרה מדעי אינטלקטואלי ואתי, ובכל זאת טובי המומחים חותמים על זה, מתירים את זה, מקדמים כי זה ומבצעים ניתוחים כאלה על מטופלים.

כסף זה אלמנט חזק, שיכול לקדם דברים לא בטוחים לגמרי ולעבוד שעות וימים נוספים על ערפול ומסמוס העובדות.

מהי הטכנולוגיה החדשה?פשוט אני..
כלומר זו לא טכנולוגיה חדשהפשוט אני..

אלא טכנולוגיה שעד היום לא עשו בה שימוש בהיקף המוני.

יש הבדל גדול בין זה לזה...

על שינוי מין יש מוסכמה באליטהקעלעברימבאר

התקשורתית והתרבותית בארה"ב. בעוד שכסף הוא תמיד דבר שיוצר תחרות. 2 חברות תרופות פרוגרסיביות תנסנה לבלום אחת  את השני כשזה מגיע לכסף. באותה מידה שהיה אינטרס כספי לפיייזר, היה אינטרב לחברה מתחרה לבלום את אישור החיסון וכסף משחק לשני הצדדים בעולם קפיטליסטי של שוק חפשי ותחרות כלכלית

אני לא מספיק בקיא, אבל הסיכויקעלעברימבאר
שביעקבות חיסון, יתפתח רנ"א מוטנטי סורר בתא שיבנה וירוסים הוא אפסי.

כדי שתהיה מוטציה אחת או 100 מוטציות שיבנו רנ"א שבדיוק יכול ליצור וירוס, זה צירוף מקרים מדהים וסופר דופר נדיר, אחד למליארד בחזקת אלף או משהו כזה.

מה שציטטת הכוונה שהוירוס הקיים כבר מיליוני שנים שהתפתח באבולוציה ארוכת טווח, מכיל קופסת חלבונים עם רנ"א עצמי של הוירוס, אותו הוירוס מעביר מגוף לגוף.

לא שהתא ייצר רנ"א חדש שיבנה לעצמו קוםסת חלבונים ויהפך לוירוס (סיכוי אפשרי אבל אפסי)

הסיכוי שחיסון "במקרה" יגרוםקעלעברימבאר
לרנ"א שיבנה וירוס חדש, זה כמו הסיכוי שאם אקליד ספרות אקראיות בקוד בן ה1000 ספרות של הכפתור הגרעיני של ארה"ב, אצליח לשגר במקרה טיל גרעיני
רק לפרוטוקולמשה

אני מאלו שחטפו חזק מהחיסון הזה. הוא  לא הורג אבל היה לא נעים בכלל. כולל ביקור בחדר מיון.

האמת, לא חושב שהוא מגזיםהסטורי
כלומר, בעייני זה מגוחך לחלוטין, אבל עמדה כזאת מעידה על תפיסה שמשפיעה על כל ההסתכלות על החיים - הוא באמת לא יסתדר עם מישהי (נורמלית...) שהתחסנה לקורונה.
אז כל מי שהתחסןשפלות רוח
הוא "נורמלי" ומי שלא הוא פסיכי כאילו? זאת הכוונה שלך ב"לא חושב שהוא מגזים" ?
אם הבנתי אותו נכוןפשוט אני..

הוא לא אומר שמי שלא התחסן לא נורמלי (אבל אני כן אומר את זה),

אלא הוא אומר שמי שלא התחסן ולא מוכן להתחתן עם מי שהתחסנה - הוא לא נורמלי.

..שפלות רוח

מזל שאתה אינך הסמכות העליונה לקבוע מי נורמלי ומי לא (:

ובוודאי, אם אתם רוצים להתחסן בחיסון ה17 ואחריו מיד לקבל את הבוסטר של החיסון ה16 כשכבר יש פיתוח לחיסון ה18 כי כבר ה15 חיסונים הקודמים לא תופסים לזן החדש של הקורונה..ממש יש המון סוגים וצבעים כצבעי הקשת ..שיבושם לכם אף אחד לא יעצור אתכם הנורמלים השפויים שרצים להתחסן ולשמור על הבריאות שלהם (: (: (:

עריכה: רק מזכיר לכולנו איזה סרטוני בהלה רצו ברשת על סינים שנופלים באמצע הרחוב / תחנות רכבת וכו' כאילו חוטפים התקף לב מהקורונה..לאן נעלמו כל אותם נפילים ? (אשכרה נפילים והמבין יבין)

לא יודע אח, כשאני הייתי בתקופה ההיא לא יצא לי לראות אנשים נופלים לפתע פתאום, אבל אני בטוח שלרובכם כן.

לא הבנתי את הטענהפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ט"ז באב תשפ"ה 18:13

אתה אומר שאנשים לא מתו מהקורונה, במספרים מאוד מאוד משמעותיים ויותר מכל מחלה אחרת שהייתה כאן מאז קום המדינה?

כי להגיד "אנשים לא נפלו ברחוב" זו דמגוגיה, גם הווירוסים הקטלניים ביותר (כלבת, אבעבועות שחורות) לא גורמים לאנשים לקרוס ככה פתאום ולמות, אלא רק אחרי כמה ימי חולי.

איך אני אוהב את המילה הזושפלות רוח

דמגוגיה

ובנימה אופטימית זו, כן, אכן אמרתי שלא ראיתי אנשים נופלים ברחובות כמו ששידרו לנו מסין כשניסו להבהיל את כולם ואוי כמה מסוכנת הקורונה תראו היא מפילה אנשים ברחובות..לא יודע לא ראיתי..אולי אתה ראית?

אחת השיטות של דמגוגיהפשוט אני..

היא הקצנת הדעה הנגדית עד כדי גיחוך.

"אתה אומר שפלסטינים מסוכנים?

חחחחח יש בארץ מאה אלף פועלי בניין פלסטינים, לא ראיתי שיש 100 אלף פיגועים ביום".

אף אחד לא אמר שאנשים נופלים ברחוב במתים, וירוסים פשוט לא עובדים ככה.

לכן לטעון "לא ראיתי אנשים נופלים ברחובות ולכן זה סתם פייק", זו דמגוגיה.

מעל 10,000 ישראלים נפטרו מהמחלה, אבל בשבילך המחלה לא מסוכנת כי "אנשים לא נפלו".

*בלסטינישפלות רוח

או אם רוצים לפלפל קצת, *בלסטיזי או *בלסזיבי

אכן דודשפלות רוח
מה עם החיסון ה9 מתי אתה מתכוון ללכת לקבל אותו?
רגע רגע אל תגיד ליפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ט"ז באב תשפ"ה 20:22

שאתה אשכרה בכל יום אוכל!

וגם מתקלח!

וגם שותה!

וואו צריך לעשות את זה בכל יום ולכן זה כנראה מסוכןןןןן😵‍💫😵‍💫😵‍💫

עברו 5 שנים, הטיעונים נגד החיסונים נשארו ברמה מאוד מאוד נמוכה

טענתי נגד החיסונים דוד?שפלות רוח

חלילה לי מעשות כן, סך הכל שאלתי אם התחסנת כבר בחיסון ה9 ואתה עושה פה דמגוגיה ומגחיך את דבריי כשלפני 2 הודעות קיבלתי הרצאה על דמגוגיה והגחכת טענות וכו'

מאוד מוזר לי שאתה מבקש ממני ליטול קיסם מבין שיניי, אנא, טול קורה מבין עיניך.

ומה עם הבוסטר השביעי כבר דחפת אותו לגוף בעזרת מחט הקסמים של הרפואה המתקדמת שעליה אתם סומכים?

אני שואל מדאגה אח (:

אני לא דוד שלךפשוט אני..

לגבי הדמגוגיה - רציתי להראות שעצם זה שצריך לעשות משהו הרבה פעמים, לא מעלה ולא מוריד מהשאלה האם צריך לעשות אותו.

זה טיעון סרק.

לא טענתי ש''המתנגדים לחיסון תשיעי גם מתנגדים לאכול 9 ימים ברצף'', לעומת זאת אתה כן עיוותת את המציאות כשאמרת ''סינים שנופלים באמצע הרחוב'', למרות שאין אף וירוס שגורם לזה ואין אף אחד שטען את זה.

ובגלל שכתבת ''עליה אתם סומכים'', אתם ולא אתה, אף אני מקהה את שיניי.

אם חלילה חלילה קרוב משפחה או חבר יחטוף התקף לב, אל תשלח אותו לחדר הלם בבית חולים. יש שם מחטים, חבל. עדיף כוסות רוח או פרחי באך.

אחי למה כזה קשה לך לענות?שפלות רוח
התחסנת בחיסון ה9 כן או לא? אני דואג לך
גם לא אח שלךפשוט אני..

לקחת כבר פרחי באך היום?

רק אגיד שאני שונא לכתוב את זה, זה באמת באמת לא מתאים לי. 

אבל זאת הרמה של ה''טיעונים'' שלך, לכן אני נאלץ להצטרף.

הרי להביא טיעונים אמיתיים על מחקרים וכו' אינך יכול, אז אתה הולך למחוזות ההזיה כמו ''אנשים לא נפלו ברחובות''.

דמגוגיה לשמה..אפשר להתייחס לגופם של דבריםשפלות רוח
או שנמשיך את חורבן הבית אחרי ט' באב? @קעלעברימבאר אנא עזור לי פה
להתייחס לגופם של דברים?פשוט אני..

בוא תראה לי טיעון אחד שלך שהתייחס לגופם של דברים, ואני אגיב בשמחה.

רק בבקשה צרף מחקר שתומך בטיעון הזה, כדי שנדע כולנו שיש טעם להתייחס.

והנה עזרה על חשבון הבית:

לשאול אותי כמה פעמים התחסנתי - זה לא טיעון לגופם של דברים, למעשה זה לא טיעון כלל.

להגיד ''סינים לא נפלו'' זה לא טיעון.

להגיד ''מחט קסמים'' זה לא טיעון.

צדיק יסוד עולם העלה טיעונים, רובם שגויים אבל לפחות אלה היו טיעונים, ובאמת הגבתי לו ברמה גבוהה.

אתה לא כותב שום טיעון אז איך אתה מצפה שאגיב לך?

כל ההרצאה הזאת באמת לא הכרחית דודשפלות רוח
חבל על המאמץ, אין לי רצון לקרוא הרצאה, אם היה בי, האמן לי, לא בך הייתי בוחר, סך הכל שאלתי אם התחסנת בחיסון התשיעי, למה אתה כל כך מפחד לענות על השאלה הזאת? אף אחד לא יאכל אותך..
כל ישראל אחיםקעלעברימבאר
כל ישראל גיסיםקעלעברימבאר
כל ישראל דודים😄קעלעברימבאר
נראה לי הוא מתכוון ל dude. לא uncleדי שרוט
לא אמרתי לא את זה ולא את זההסטורי

אני חושב שניהול הסיכונים הנורמלי, דורש להקשיב לקונסנזוס של מערכת הבריאות ולהתחסן.

לא טוען שכל מי שלא התחסן הוא 'לא נורמלי' במשעות של חולה נפש, הוא כן מתנהל בצורה שחורגת מהנורמה, תקראו לזה איך שאתם רוצים.

בהקשר של לנ"ו:

אני בהחלט חושב שאחד/ת שהתחסן ואחד/ת שלא יכולים להתחתן ולהתנהל עם הפער הזה כמו עם הרבה פערים אחרים.

אבל, אחד שאצלו הנושא הזה כל כך קריטי, שהוא מציב את זה כתנאי להכרות - כנראה זה תופס אצלו כזה מקום שהוא לא יצליח לגשר על הפער עם אחת שבהתנהלות נורמלית (כלומר, התנהלות לפי נורמת ניהול הסיכונים של רוב האנשים...) בנושא הזה, ממילא חבל לבזבז זמן על הכרות.

אכן תגובה הסטוריתשפלות רוח
כשנגמר מה להגיד לעניין, עוברים לדמגוגיה?הסטורי
אשמח לדעת לאיזה בדיוק מהטיעונים שהצגתי, התגובה שלך מתייחסת...
אכן ידידיי, עוד תגובה הסטוריתשפלות רוח

אגב, זה לא יכניס אותך לספרי ההיסטוריה ידיד נפשי, אבל אני מוכן לנסות להמשיך להרים לך, אני באמת רואה שאתה נהנה מהרגשה שכאילו אתה מבין ויודע וטוב מדי כדי להיות פה, אז אני אמשיך באמת מוזמן באהבה😄

הוספת עוד תגובה דמגוגית, הפעם ארוכההסטורי
אולי תתייחס לגופם של דברים...
וואו אתה ממש חכם ונבוןשפלות רוח
זה יותר טוב? רוצה שננסה מחמאות אחרות?
בוא נעצור כאן...קעלעברימבאר
למה לעצור אחי? אני באמת בטובשפלות רוח
סך הכל מרים לו, גם זה לא טוב לך? אז מה כן מותר לעשות?
אהבת חינם אחרי ט באבקעלעברימבאר
מודה, לא כך הבנתי את דבריך.הסטורי
אם אכן זו הדרך להביע מחמאה, חוזר בי משתי התגובות הקודמות. מחילה

נ.ב. נראה לי שאני לא היחיד שלא הבין כך...

אני לא מבינהריבוזום

הוא ענה לך לגמרי ברצינות ובענייניות, איפה ראית בדברים שלו התנשאות או כל דבר אחר שמזמין תגובה כזו?

לדעתיבינייש פתוח

מי שלא התחסן לקורונה, צריך לבדוק את המניע, כדי לברר האם קיים חשש שהוא לא יחסן את הילדים שלו למחלות אחרות.

כידוע ילדים ביסודי מקבלים חיסונים להמון מחלות באופן קבוע המון שנים, וכשמישהו מחפף, יש התפרצות של אחת מהמחלות האלו.

מעט לפני הקורונה היה מגפה קטנה בהרבה, של חצבת היכן שלא התחסנו נגד המחלה.

מסכים שצריך לראות האם שייך להתנהל עם זההסטורי
אבל בגדול, נראה לי שכמו פערים אחרים - אפשר להתנהל עם הפער הזה.
מגיבה פה, אבל זו תגובה לכל הענףיעל מהדרום

לק"י

אין שום עניין להמשיך לטחון מים או לשכנע אחרים בצדקתכם.

הויכוח הזה כבר יצא מפרופורציות וסתם מעכיר את האווירה. אשמח שתעצרו.

..שפלות רוח
תמחקי בבקשה את התגובות שלי ל @פשוט אני.. כי לא שמתי לב שזה טרול וזה באמת לא היה הוא

מבקש מחילה שוב @פשוט אני..

מחול מחול מחולפשוט אני..
בחיסון עשירי ננוחם
מישהו התחזה אליך?קעלעברימבאר
כן, במטרה לפגועפשוט אני..
קיבלנו דיווח ומחקנו. תודה!יעל מהדרום
לק"י

להבא, תדווח. ככה כל המנהלים רואים ולא מפספסים.

חשובכל קול קן כן

לו גם מישהי שעוברת רק במעבר חצייה

ולובשת בגדים זוהרים בלילות?

להגיד לו שמזל שהיא התחסנה, אחרת היא אולי היתה מתהאורין

ולא היית פוגש אותה

הוא חושב שזה משמעותי, מדוע אתם מצפים ממנו אחרת?עזריאל ברגר

אנשים שהוא סומך עליהם אמרו לו שהחיסון פוגע בפוריות.

הוא רוצה אשה פוריה.

מדוע שיסכים להתחתן עם אשה מחוסנת?

אתם יכולים להתווכח איתו על החיסון, אבל זה לא הוגן לזלזל בהתנהגות שלו!

קצת ליברליות מול דעה שונה - בדרך כלל לא מזיקה.

לא מסכיםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ז באב תשפ"ה 12:50

אפילו אם יש פגיעה בפוריות,

נניח, רק נניח...

כמה היא קשה? הרי למרות שרוב מוחלט של נשות ישראל התחסנו, לא ראינו שמחלקות היולדות התרוקנו.

המעונות וגני הילדים ממשיכים להתמלא עד 0 מקום, ונפתחים כל הזמן עוד ועוד...

אז למרות שהוא רואה שבפועל לידות ממשיכות להתקיים (ואפשר לבדוק בשנייה בגוגל כמה נולדו בכל שנה ולראות שהמספר רק גדל ולא קטן, וזאת למרות שרוב הציבור התחסן),

הוא עדיין פוסל אותה כי לדעתו היא לא פוריה? זה מופרך מכל מופרך.

אם כבר הוא כ"כ דואג לפוריות של אשתו העתידית, יש ים בעיות שכן הוכחו כפוגעות בפוריות, ועליהן הוא לא שאל ולא העלה בדעתו לשאול.

למשל שחלות פוליציסטיות (שלא מונעות הריון אבל הופכות את זה ליותר מאתגר).

כלומר אין כאן בעייני דאגה אמיתית לפוריות של אשתו אלא דת חדשה, וכמו כל דת - צריך לקיים את מצוותיה גם אם אין בהן היגיון שבני אדם מסוגלים להבין.

אתה מחפש ליברליות במקום הלא נכון אחישפלות רוח
הוא יכול לעשות מה שבא לו. אבל חבל עליו, זה סתםקעלעברימבאראחרונה

מגביל לו את האפשרויות.  אשה פוריה? המון נשים התחסנו ומאז ילדו המון ילדים

מה חסר פה?בינייש פתוח

הכי חשוב לבדוק גם האם הבחור/ה צורך/כת שמן קנולה.

והרי שמן קנולה זה רעל. כל מי שצורך שמן קנולה, ביום מן הימים ימות. 😆😆😆

או כמו שטוענים שאמר מרק טוויןהסטורי

אחרי שבטעות פורסם שהוא מת:

"השמועות על מותי היו נכונות, אך מוקדמות"*

יש טענה שהתרגום הנכון הוא "השמועות היו מוגזמות"

יש כמה דבריםהפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 20:13

שממש סוגרים אותי

זלזול ברגש שלי או במה שאני מספרת.או לחלופין לצחוק עלי/לגחך .. פחות.

וגם חוסר עקביות ( פעם חם פעם קר) זו התכונה הכי גברית בעייני יציבות .. ברגע שאין אותה מבחינתי הוא לא גבר.

גם אם זה לפני דייט ראשון.. תוביל תשקף תהיה .

אימפולסיביות - להלחיץ אותי לפזר יותר מידי מחמאות

הגזמה - אין צורך להסביר מיותר להגיד אני אוהב אותך בדייט שני שלישי .. חרדה .

מה כן?

אמיתיות

יציבות הובלה ..

הקשבה .

הערכה 

להתקדם איתי בקצב הגיוני לא מהר מידי ולא קר מידי

אם אתה עושה לי או למישהי שאני מכירה גאוסטינג תהיה בטוח שחצי מהנשים מהציבור הדתי לאומי יודעות לברוח ממך.. אף בחורה אם ישאלו אותה עליך. לא תרגיש בנוח להגיד שאתה אדם טוב

זה א. ב. של בן אדם לחברו 

ואנשים טובים מתווכים 

פשוט

אני אחד האנשים היציבים ביותר בשכבת הגיל שליintuscrepidam
ולא מצאתי תכונה שמקשה עליי ליצור קשר יותר מיציבות. 
נראלי זו גם הבעיה שלי יציבותהפי

לא מרגש אותי כל המחמאות שטויות

תן לי כנות עדינות יציבות זהו

עדיף צעד צעד מאשר שחור לבן מוגזם

איך מחמאות ושטויות קשורות ליציבות?intuscrepidam
גוסטינג זה עניין אחר לגמרימרגול
אישית כשאני מציעה שידוך בין חברים, אני מתנה את זה בלהיות ישרים אחד עם השני. כלומר, אם לא מתאים אז להגיד בצורה מכבדת וביי. לא למרוח, לא להיעלם.

בנוגע ליציבות, זה שונה. גבר יכול להיות אחלה בכללי גם אם הוא לא הכי משרה יציבות, וכמובן זו תכונה, לא מעשה ספציפי. אבל גבר שעושה גוסטינג זה מעשה נלוז. (גם אישה כמובן.)

חד משמעיתהפיאחרונה
חברה מתארסתתתתאושריתו

שלום כולם

חברה הכי קרובה ,חברת נפש מתארסת

וכל כך קשה לי, ואני יודעת שזה נורמלי שקשה וככה זה 

אבל אני רוצה אחרת!

אני רוצה לעבור את זה בטוב , אני מבקשת מכם כלים בשביל זה..

איך לעבור את זה בהכי טוב

כרגע אני ממש בלחץ וזה קשה לי כי זה חברה סופר קרובה בלב וגם אנחנו טכנית הרבה ביחד 

בבקשה אשמח לטיפים איך להפוך את התקופה הזאת עד שאני בעז"ה אמצא את זיווגי לטובה וכיפית למרות שחברה הכי טובה מתחתנת

וגם חשוב לי לציין שאני וחברה שלי מדברות על זה הכי פתוח , על הקושי והיא הכי איתי ומבינה אותי
תודה רבה מראש

יש לי עצהאביעד מילוא

תדבר איתה על זה על החששות שלך ועל הרצונות שלך ברגע שהכל יהיה על השולחן אז אפשר יהיה ליצצור קשר בינכן שהוא עמוק יותר גם בתקופה הזו

למה בעצם זה דורך עלייך?משה

היא כן ואת לא ?

כן, היא מתארסת ואני טרם מצאתי.. בעז"ה בקרוב ממשאושריתו
אפשר גם אחרתמשה

לשמוח בשבילה ולבקש את אותו אור שימלא את החיים שלך.  התחושה שאת מרגישה עכשיו זה בערך משהו כמו "לה יש ולי אין ואני מקנאת בה" (ואז גם עושה עבודה שכלית של לא רוצה לקנא בה)

ואני מציע משהו אחר

איזה כיף להם, אני רוצה גם. יש כזה בעולם, ואם יש כזה בעולם אז גם אני יכול/ה להשיג אותו.

ואוו אהבתי תודה על הנקודת מבטאושריתו
לשמוח על התקופה שהייתה ולהבין שזה טבעי שהקשר יהיהאני:)))))

פחות קרוב. לשמוח בשביל חברה שלך אפילו שזה לא קל לך.

מובן מאודבחור עצוב

אין על מה להתבייש. הרגשות שלך לא אומרות שאת לא שמחה בשביל החברה שלך.

להיפך, דווקא בגלל שאת כל כך שמחה בשבילה זה לוחץ לך על כפתור ה"מה איתי?". זרה לא היתה גורמת לך להרגיש כך.

לכי תדעי, אולי דרך החתונה שלה תכירי את בעלך..נוגע, לא נוגע
תודה, אהבתי את התגובה!! את צודקת צריך להתמקד בחיובאושריתו
בשמחהנוגע, לא נוגעאחרונה
(ואני לא בת, אני אחלה גבר)
ברור שאת שמחה ממש בשבילהזיויק
אחרי שאמרנו את זה, צריך לפרק ולברר את הקושי שלך.
חוזר מחתונה של אחישפלות רוח

כמה תובנות שכנראה בלי האלכוהול והאווירה שעשו את שלהם, לא היו עולות על הכתב.

עשיתי תנאי עם השם לפני החתונה בעניין כמה אנשים שאין לי רצון לראות אותם בעקבות תחושות קשות שעולות, והוא התקיים בחציו, והחלק שלא התקיים, דווקא ממנו באו דברים של מים צוננים על נפש עייפה ואחרי תקופה קצת לא משהו בלשון המעטה, יש דברים שאנשים רואים עליכם מהצד, ואתם פשוט לא כי אתם חיים אותם והם מאירים אותם בכם וזה נפלא מאוד. ממש הרגיש לי כאילו השם נכנס בדיבורים שלהם והרים אותי תודה אבא.

ואני מחפש פרח חברים, אבל פרח יפה, ממש.

איזה כיף לשמועadvfb
🙏🙏שפלות רוחאחרונה
בניית קשר בדייטיםיובללל

התחלתי לצאת לפני כמה חודשים, ככה שאני יחסית חדש בנושא.

נקודה ששמתי לב שממש מפריעה לי ומרתיעה אותי היא כל עניין מעבר הקשר מהדייטים הראשונים שהם יותר בירור כללי לבין קשר שנהיה עמוק יותר ויותר. אני כאילו לא יודע איך לעשות את זה, מתי זה נכון ואיך לדעת האם הצד השני מעוניין.

אני מבחינתי כשאני מגיע לדייטים, בשאיפה שכבר אחרי 2-3 פגישות כבר יהיה שיחה זורמת משני הצדדים ושגם הצד השני יזום, כי הרי שנינו באנו להכיר, לא?

מרגיש לי שאצל בנות זה פחות ככה. הן לא ישלחו הודעה מעצמם להתחיל שיחה או ירימו טלפון לשאול מה נשמע.

האם לדעתכם זה המצב הנתון או שיש משהו שאני צריך לעשות בנידון?

ובכלל, אשמח לשמוע את חכמתכם בעניין מעבר מדייט לקשר.

תבורכו 

מרגיש לימשה

שאתה מרגיש שאתה יותר מדי משקיע וזה לא הדדי. אני טועה?

דווקא מה שהוא אומר זה ממש נפוץadvfb

לא יצא לצאת עם בחורה שאחרי דייט שני שלישי הבחורה מעצמה שלחה הודעה בלי ששלחתי לה.

אולי אני המוזר?

אולי אני חריג בזה בגלל שהכרתי אותן מראש בהתכתבותמשה

אבל בזמנו, בטח שהיה תקשורת דו כיוונית גם מבחינת יוזמה. וכשאין, זה לגמרי חשוד בתור היא לא מתלהבת אבל "עושה מה שצריך".

אתה גם בדור אחרררadvfbאחרונה

יש הבדל ממש גדול בין התרבות כיום של הודעות וואטסאפ

לבין הודעות בש.א בפורום או סמס

הרבה הצלחה!advfb

אני יוצא כמה שנים ב"ה ולא יודע איך זה אצל בנות..

אחרי 3-4 דייטים, אז אפשר לעשות סוג של שיחת חתך (לא כמו בצבא, אבל יש קווים מקבילים ;) ) שבה בהם עושים תיאום ציפיות.

קודם כל אתה משתף איך אתה מרגיש ביחס לקשר ואז - 

איך את מרגישה ביחס לקשר?

במידה והכל טוב, אז שואל -

איך מפה ממשיכים?

ולאו דווקא שהיא תענה תשובות ברורות, אלא שניכם בונים את זה ביחד.

בגלל שבכל זאת מדובר במישהי מסוג בת, ובקשר קשר שמכוון להקמת בית בישראל, זה קצת שונה מתיאום ציפיות במערכות יחסים אחרות, וגם על זה כדאי לתת את הדעת. 

^^ מסכימה. אל תצפה שדברים יקרו מעצמםלגיטימי?

אני מאמינה שהבסיס לזוגיות תקינה זה תקשורת תקינה.

מפריע לך שהיא לא יוזמת?

תגיד לה את זה.

מצפה שגם היא תתקשר\תשלח הודעה מיוזמתה - תגיד לה את זה.

סביר להניח שיש לכם ציפיות שונות, עמדות שונות על המקום בקשר.

צריך לנהל את השיחה הזאת בחכמה, לא כביקורת על איך שהיא היתה עד כה, אלא -

עד כה היה לי טוב וחיובי, ואני רוצה לקדם את הקשר הזה עוד קצת - ומתוך המקום הזה לדבר. לבדוק אם גם היא נמצאת במקום הזה בכלל, אם גם היא רוצה להצמיח את הקשר, ולבדוק איך כל אחד מכם יכול לעשות את זה.

בהצלחה!

איך מרימים ידיים?אנונימיכלשהו

נמאס לי ואין כבר שום סיכוי. ואני כל כך עייף 🙁

מישהו חכם אמר לי פעםש.א.צ

כשמגיעים הכי למטה -משם אפשר רק לעלות...  

אחי היקר!

לכל אחד יש סיכוי! 

חזק ואחוז עצמך!

כוון עצמך אל מי שאמר - והיה העולם!
בסך הכל הוא יכול והוא בטוח דאג לך כבר...

רק עוד קצת סבלנות...

הישועה כבר מעבר לפינה...

האופטימי

אתה יודע כמה פעמים גיליתי שיש תחתית יותר עמוקה ממה שהייתי?

וברצינות:

התחתית היא לא מציאות אובייקטיבית, של נקודה ספציפית שממנה אפשר רק לעלות.

לרוב בן-אדם יתחיל לעלות, בנקודה שהוא יבין ויפנים שהוא האחראי הבלעדי על האושר שלו ולא לתלות את האושר שלו בגורמים אחרים (כמו מציאת בת-זוג).

בונוס, כשזה יקרה הוא גם ימצא מישהי שמתאימה לאדם מאושר ולא מישהי שמתאימה לאדם מיואש.

אם תסתכל סביבדרייב

תראה, כל כך הרבה שמרימים את ידיהם, עד שזה נראה כמו מוראלים בסניף😉

תהיה חזק בויה. שוק השידוכים קשוח מאוד אבל היעד הנכסף שווה את כל הסבל בדרך.

עוד כמה הרמות והורדות ידיים ותזכה להרים למישהי יד ולהשחיל בה טבעת

הבהרהאנונימיכלשהו

אני לא מחפש עזרה, תמיכה או עצה כאן. אני פשוט רוצה להבין איך אפשר להשתיק את הקול הקטן והמכאיב שעדיין מנסה וללמוד להמשיך בחיים בלי תקווה בכלל.

לכודים אסירי התקווהצדיק יסוד עלום

לא יודע למה אלוהים ברא ככה את העולם ולמה כל כך כואב, אבל עד שלא תפצח את זה אתה תגלה שאי אפשר להשתיק את הקול הזה, חרף הבזיונות והכאב. עד שלא תעז ללמוד את חוקי המשחק - החוקיות האכזרית של העולם תמשיך לטגן אותך.

"ודווקא כשרואים את האופק הלב נשבר מן המרחק

כאן לומדים איך לאהוב את זה

ואני עובד בזה

עד שהפחד בי יצחק"

כתב את זה רותם בר אור, אדם שהחיים כנראה פירקו לו את הצורה והוא לומד מחדש את חוקי המשחק

Short קצר ויפה שלו בנושא:

בהצלחה!

למה חייב תקווה? עדיף לקבל מה שבאהרמוניה

אם הציפיות מעמיסות מדי עדיף לוותר עליהן. 

וזה סוג של אתחול. אח"כ מפתחים תקווה טובה עם איזון נכון.

אפשר גם וגםהודיה לה':)

גם לקוות וגם לאזן את זה עם עומסים

ציפיות למשו גבוה יכולים להפריע, אבל זה לא חייב להעסיק אותנו 

צא לחופשהאופטימי
לא מרימיםאני:)))))
נוו איך אף אחד לא כתבאדם פרו+

אין מצב שאתה מרים ידיים אחי!!

אם אין לך דאודורנט טוב..

אתה לא מרים ידיים, אחי!!

בגללכם הייתי צריך לכתוב את הבדיחה המטופשת הזו.

בדרך הבאה :מוקי_2020אחרונה

הכרת הטוב.
להעריך את הקיים.
לא לקחת אותו כמובן מאליו.

עכשיו, יש לך 2 דרכים.
הדרך הארוכה 
תצטרך להגיע לכזו תחתית,
שגם אם תראה פרח ברחוב או תעשה הליכה קצרה בפארק ביום עם שמש טובה,
 הדופמין שלך, התחושה הנעימה, הריגוש,  יעלה כמו שחקן כדורגל שמבקיע גול בדקה 90 מול 50,000 צופים.

או הדרך הקצרה
זה שתתחיל ממחר בבוקר, שינוי בסיסי, סיבוב פרסה, בעזרת צעדים קטנים מאוד,
על מנת שתהיה מאושר ושמח בחלקך, גם במצב הקיים. וברור שזה אפשרי כי מיליונים בעולם עוברים ועושים את זה.

עכשיו למשהו יותר מעשי.
תעשה ניסוי.
נניח אתה בתקופה שאתה לא שולט במחשבות ומרגיש ריקנות. אין לך חשק לכלום. 
תתקין אפלקציה עם מד צעדים.

תתחיל לשים לב כמה אתה זז כל יום.
אם למשל אתה  זז 5000 צעדים ביום ועדיין רצות מחשבות לא נעימות,
אז תנסה לזוז 10,000.
ואם זה לא מספיק אז 25,000 צעדים ביום. פשוט תתחיל ללכת עם מוסיקה נעימה או פודקאסט שמדבר על נושא קליל מאוד.

דבר אחד בטוח :
כשעייפים  ממאמץ בריא במהלך היום, אז  בסוף היום, אין זמן לחשוב על הרמת ידיים נפשית,
פשוט רוצים לנוח בכיף והכל רגוע מאוד.  זה מדע בסיסי ופשוט. 
לאנשים עסוקים אין זמן למחשבות האלה.
אין לך במה להתעסק ? תמצא משימות קטנות ופשוטות שלא דורשות מאמץ מחשבתי ותסיים אותם.

למה חשוב שתעשה השתדלות ללמוד את הדרך הקצרה ?
כי גם אחרי  שתמצא זוגיות יש אתגרים חדשים שגורמים לבן אדם להתעייף וצריך ללמוד איך להתמודד טוב יותר בתקופות האלה.
עדיף כמה שיותר מוקדם.

בהצלחה.

כמה זמן לחכות לרגש?איזו

נפגשנו כבר כמה פעמים. מבחינה שכלית, אני מעריך אותה, נחמד ומעניין לי, לא קורה עם כל אחת. מצד שני, מרגיש לי כמו עם חבר, כיף אבל לא מחכה להיפגש, לא מרגיש איזה רגש כלשהו כלפיה, ניטרליות כזו...

היו אחרות שעל הפעם הראשונה כבר היה רגש ורצון להיפגש עוד.

השאלה כמה זמן לחכות שיתפתח רגש?

כמה זמן אתה מתכנן לצאת עם מישהי עד שתסגרו?מבולבלת מאדדדד

זה לא בהכרח מה שיקרה בפועל כמובן.

אם 5-6 פגישות, אז אם זה לא עולה בראשונה, גג בשניה- לא הייתי ממשיכה.

אם 3-4 חודשים- הייתי מחכה שבועיים- שלושה, עם 2-3 פגישות בשבוע

אם שנה- הייתי מחכה חודש-חודשיים.

תחשוב על עצמך איך אתה מרגיש כשאתה חושב על להיפגש איתה. משהו מעיק לך? טוב לך?

אם היית צריך להיות איתה עכשיו יום שלם. כמה מהר היית ממצה את העניין?

אתה מסוגל להיפתח איתה ולשתף אותה בדברים אישיים? רוצה בזה?

מרגיש נייטרלי איתה, נחמד איתהאיזו

הייתי מעביר איתה יום שלם כי היא מעניינת, יש לה אנרגיות, ונחמד איתה סה"כ. מה שבטוח לא מעיק.

לגבי פתיחות אני פתוח עם הרבה אנשים, אז לא מרגיש שזה משהו מיוחד לספר לה דברים אישיים

מסכים עם השאלה בהתחלהארץ השוקולד
אולי הייתי מכפיל ב2 את הזמן לתת בכל אפשרות
קוראים לזה ידידהמשה

אם תוך כמה מפגשים לא מתפתח משהו אחר, ביי.

שאלת השאלותדרייב

מבחינת מראה, אתה מתחבר אליה? משהו מפריע?

יש משיכה כלשהי גם אם קטנה? 

מראה בסדר בעינייאיזו
אין את מה שעושה לי את זה בד"כ. לא מרגיש משיכה, מחבב אותה, אבל לא מעבר
תחליט לפתח רגש או שתחתוךintuscrepidam
רגש הוא תוצאה של החלטה, חשיבה ועשייה.
>>100

דברתם על איפה עומד הקשר? אתה יודע איך היא מרגישה?

לנסות להגיע לקומה הבאה..

יותר לשתף לעומק וברגש.. לספר גם על חולשות, התלבטויות בעבר ובהווה..

וגם להביא אנרגיה אחרת ביניכם..

לאסוף אותה. /ללוות לתחנה

לשאול  אותה מה יעשה לה טוב ויפתח אותה יותר..

להחמיא (ברמה המתאימה)

לארגן פקל/מבשלים יחד משהו שאוהבת. וכו'

כדאי לשתף בעולם הפנימי אחד של השני/הנגמרו לי השמות

דבר זה יכול לאט לאט לפתח את הרגש.

בנוסף, ליצור מפגשים חוויתיים יחד ולא רק ישיבה וכד', אלא ממש דייטים חווייתיים,

לשוחח על חלומות, שאיפות,

וגם על קשיים או כאבים,

זה יכול יותר לחבר.

ובתוך הפגישה עצמה - להיות רק בה.

לא לנסות לחשוב ולנתח תוך כדי הפגישה,

אלא לשהות

להיות ברגע

בנוכחות

ולאחר ובין לבין הפגישה אפשר לחשוב על כך בצורה תחומה ומסודרת.

וגם לא למהר ולרוץ לשום מקום מחד

ומאידך לא סתם "למרוח" אם מבינים בוודאות שלמה שזה לא זה (באופן כללי, לא כהתבטאות לכאן או לכאן על המקרה הספציפי כמובן).

אבל כן, נתינת הזמן גם היא חשובה

והמקום ללב להיפתח

בטח אם יש לו או היו לו מחסומים או כוויות מהעבר

בטח אם הוא נפגע ורוצה לשמור על עצמו חזק

וגם אם לא - עצם הזמן, ההיכרות, העמקת ההיכרות, היצירה של התנאים להשביל להרגיש יציבות בתוך הקשר, רגש בתוך הקשר, ביטחון בתוך הקשר, שייכות בתוך הקשר - אלו דברים שבונים ונבנים ולא באים ב"פוף".

וכמובן הרבה תפילה לקב"ה שיכוון אותך גם תוך כדי וגם בכלל להחלטות הכי נכונות וטובות.

המון ברכה והצלחה ב"ה

זה לא רק עניין של זמן אלא בחירה ומעשיםadvfb

דיברתי על נושאים יותר אישיים?

התקדמתם קצת בשיח?

גם לי זה קרההאופטימי

אבל אצלי במבחן התוצאה זה לא עבד כך..

היו בנות שפגשתי והתפתח רגש מהר..

אבל כשפגשתי את אשתי, במשך חודש וחצי זה היה כמו שתיארת.

נעים, נחמד, מעניין וכו', אבל ללא התפתחות של רגשות.

בשלב הזה שנינו המשכנו, רק מפני שלא מצאנו סיבה מספיק טובה להפסיק.

אחרי חודש וחצי החלטנו שאנחנו הולכים לסדנא אצל מישהי שתעזור לנו לפתח את הרגשות.

שבועיים לאחר הסדנא כבר התארסנו (עם הרבה רגש אחד אל השניה).

מעניין... מה עשיתם בסדנא?איזו

מה עוזר לייצר רגש מאפס?

לי זה תמיד היה נראה שזה או שיש רגש או שאין. אי אפשר לייצר רגש.

נפגשתי עם אחת 10 פעמים, ועדיין לא היה שום רגש, למרות ששאר הדברים התאימו. שאלתי איזו יועצת בתחום מה לעשות, היא אמרה שאם רגש לא התפתח אחרי זמן כזה, כנראה גם שלא יתפתח ואין טעם להמשיך.

אם אין רגש, כנראה שגם אין משיכה, לא?

נניח שפיתחת רגש כלפיה, מה עם המשיכה? זה גם יכול להתפתח?

ובכלל, כמה זמן מחזיק הרגש שפיתחתם בסדנא? זו מניפולציה שצריך לתחזק כל כמה זמן?

הרגש נבנה מכמה אופניםהאופטימי

כרגע מה שעולה לי לראש:

עשיית מעשים למען האחר,

חשיפה של נושאים רגישים,

צבירת חווייות משותפות

ויש כמובן עוד..

הסדנא מתחילה בהיכרות,

היא מנסה לאתר את חסם הרגש בקשר, ולתת כלים לזוג להתגבר על החסם.

כשהיא מזהה דפוסים לא טובים, היא גם יכולה לעזור לזוג להיפרד.

אני הגעתי אליה עם 2 בנות.

עם הראשונה הרגש היה לא הדדי (היא הייתה עם רגשות ואני לא).

היא הצליחה לשבור לי מחסום, התפתח לי רגש אבל הוא לא היה יציב.

בהמשך,יחד איתה הבנתי שבת-הזוג 'חונקת' אותי, והיא עזרה לי להיפרד ממנה (כי בת הזוג לחצה עליי להמשיך וזה לא היה לי פשוט).

עם אשתי,

היא נתנה לנו כלים שעזרו לנו להיחשף יותר זה בפני זו.

וגם המליצה לנו לצאת לטייל, להצטלם יחד ולצבור חוויות משותפות.

לגבי אי התפתחות רגש לאחר כ-10 פגישות.

אני מסכים שזה כנראה לא יקרה מעצמו, אבל מניסיון אישי זה יכול לקרות עם עזרה (כפי שהיה אצלנו).

לגבי משיכה, אם אין משהו שממש גורם לדחיה, אז זה יכול לקרות.

אצלנו המשיכה התפתחה יחד עם הרגש.

לגבי כמה זמן זה מחזיק מעמד..

עם הראשונה, זה אכן לא היה יציב.

עם אשתי זה מחזיק כבר כמה שנים ללא צורך בעזרה מאז.

רגש לא מחזיק אם יש שגרה יומיומית שוחקת, אז מדי פעם יוצאים לדייטים, טיולים, חופשות וכד'.

(כל זוג עם מה שטוב לו והתדירות שהוא צריך) 

תודה רבה על הפירוט!!איזו

מה שעולה מכאן שעבדתם על חסימה רגשית. זאת אומרת, הרגש הפוטנציאלי קיים רק שהוא חסום ולכן לא מופיע בפועל.

אבל ייתכן שבאמת אין שום רגש וזה לא עניין של חסימה. צריך פשוט לעבוד בהנחה שיש חסימה רגשית, ואם זה לא עזר אז כנראה שאין שום רגש פוטנציאלי.

הבנתי נכון?

נכוןהאופטימי

רק אחדד שאם יש התאמה שכלית, *הערכה הדדית, דיבור נעים ואין דחיה מבחינת הנראות.

אז הסבירות לחסם רגשי היא מאד מאד גבוהה.

*לגבי הראשונה שהזכרתי לעיל, לקראת סוף הקשר היא אמרה לי שהיא מרגישה שאני לא מספיק מעריך אותה, עד אז לא שמתי-לב לזה, אבל כשהיא אמרה את זה פתאום הבנתי שזה נכון..

בעיניי,לגיטימי?

שווה להתייעץ עם איש מקצוע.

מה את מתכוונת שאת אומרת איש מקצוע?advfb

זה נשמע לי שאלה שיא הטריוויאלית.

ואולי איש מקצוע זה יהיה מאמן לחתונה.. איזה אנשי מקצוע עוסקים בזה?

תודה רבה. שבעתי מאנשי מקצוע הללו.איזו
אפילו אחד לא עזר לי, והלכתי לכמה..
גם אם היית אצל כמהadvfbאחרונה

לא הייתי ממליץ להכליל

לדעתי זה תלוי בפרמטר אחד מרכזי.מוקי_2020

האם אתה יכול להכיר בחורות נוספות בקלות ? כאלה שסיכוי סביר שתהיה התלהבות כמו שהיתה לך כבר.

אם כן, אז כנראה עדיף לך להמשיך הלאה.

אם לא, אז שווה לבדוק לעומק אם יש משהו לעשות כדי להתניע את הקליק. ברוב המקרים יש מה להתניע.

הרי אם זו היתה הבחורה היחידה בעולם, היית מתנהג אחרת. זה על אותו סרגל.

החלק הקריטי הוא שאין לך משהו שאתה לא אוהב אצלה וזה רק נייטרלי כזה. כל עוד נייטרלי אז הכל פתוח ולפעמים גם משתלם יותר,

כמו תבשיל טוב על אש נמוכה.

בהצלחה.

נפל לי האסימון שעברו 5 שנים מאז שהתאהבתי..ראומה1

ההרגשה הזאת המרחפת שכיף, שטוב, שמעניין, שנעים.

טוענים שזו לא אהבה באמת שזה שילוב של הורמונים ופרשנות שלנו על המציאות.

למה לחפש את זה בכלל בתחילת קשר אם זו מערכת הורמונאלית ופרשנות עצמית למציאות?

תהיה מתוך יאוש

נוצר לי הרושםintuscrepidam
שבנות נוטות יותר להגיע סגורות מראש ופחות עם פתיחות פנימית לחפש את הטוב בצד השני ואת דרך להתחבר. יש כמובן גורמים הרבה מסביב, אבל בסוף אם שני הצדדים מגיעים פתוחים להכיר אז ההתאהבות נוצרת ע"י החשיבה על הצד השני והמעשים כלפיו 
למה לחפש את זה בכלל אם זו פרשנות של המוח שלי?ראומה1
לא אמרתי לחפש, התכוונתי ליצור את זהintuscrepidam
המוח זה המשכן של העצמיות שלך 
המח הוא כלי מצויין שמשרת אותנודרייב

גם רעב נובע מפעילות מוחית בעקבות מחסור באוכל. אחרת היינו שוכחים לאכול...

זה לא מוריד מחשיבות וחווית האכילה

התאהבות היא טובה וחשובה, בלעדיה היינו בודדים ומרוחקים.. זה מוסיף רגש וחיבור לאדם שאליו אנו רוצים להתקרב. 

התאהבות אבל היא דינמית, שיכולה להתעורר בשלבים שונים בקשר והיכרות.

כנראה שלרוב היא לא תתעורר בדייט ראשון בו אנו יותר לחוצים ובוחנים אחד את השני. לכן כדאי לתת לזה קצת זמן ולראות אם מתפתח משהו 

לא חייב לחפש את זה, אבל לא בגלל שזו רק פרשנות שלנונוגע, לא נוגע

כי בהקשר הזה העולם מתווך לנו דרך הפרשנות שלנו. אין פה עניין אובייקטיבי של אמת או שקר. יש מישהו שיהיה לך חיבור טבעי אליו ולמישהי אחרת לא יהיה, ולהיפך.

בנוסף לכך, המצע שעליו אנחנו מתנהלים זה המוח שלנו, נרצה או לא. אם למישהו יש לדוג' חסימה כלשהי, הוא לא יכול להגיד לעצמו "תתעלם ממנה, זו רק פרשנות שלך למציאות" וזה יפתר, כי המוח שלו מתנהל לפי החסימה גם בלי שירצה. ואפילו אם הוא כל הזמן יקדיש תשומת לב ויבדוק אם הוא מתנהל לפי החסימה או לפי מה שנכון, זה עדיין לא ישנה את המבנה הפיזיולגי שנוצר במוח שלו שיוצר את החסימה, וזה ישפיע על הרצון שלו. צריך "לחווט" מחדש את המוח.. ועם עבודה זה אפשרי. רק צריך קצת ללמוד איך המוח עובד כדי לעשות את זה בצורה הכי מהירה יעילה.

ולעצם העניין- חיבור יכול להיות טבעי ומיידי אבל גם יכול להיבנות עם הזמן. אם חושבים שזה חייב להיות כבר בהתחלה יכולה להיווצר במוח חסימה שתמנע מהחיבור לקרות גם בקשר שהוא כן היה יכול לקרות בו.

וגם יאוש יוצר דפוסים לא טובים במוח.. אז כדאי נסות לחשוב טוב

כי זה פשוט עוזר...פצל"פ

אהבה אמיתית זה דבר שנבנה עם הזמן והנתינה והקבלה וכל מה שזוג חווים

אבל את כל זה אין מספיק בהתחלה

וזה קשה או אפילו בלתי אפשרי לעבור את כל הדרך הזאת עד לשם בלי שיש לך כלום שמניע אותך

אז לכן הקב"ה ברא לנו את ההורמונים...שיתנו לנו את הכוחות בדרך להגיע לאהבה אמיתית

הרבה הצלחה בע"הadvfbאחרונה

לגבי התהיה - אפשר לדמות את זה למצת ברכב. 

כדי שהרכב יתניע זה ניצוץ קטן שידלק ויפעיל את כל המערכת.

הניצוץ הזה הוא ההתאהבות.

זאת אולי תחושה שיטחית בתחילת קשר

אך בקשר יציב, וק"ו קשר ממוסד, התאבהות יכולה להיות ביטוי לאהבת אמת כלפי בן/בת הזוג.

מסקנה מעוד דייט כושל:קנולפ

גבר רוצה אישה יפה (עם מידות טובות ויראת שמיים חלב ביצים סוכר)

אישה רוצה גבר יציב (עם שלוש תפילות ביום ויראת שמיים חלב ביצים סוכר)

המכוערות והבלתי יציבים רוקדים יחד אל הרווקות המאוחרת

זה לא הגיוני כי אני עדיין רווקההפי

דבר שני די כבר עם האין 

יש הכל גם גברים יציבים 

מצד מי הדייט היה כושל?מבולבלת מאדדדד

אם מצידך, אז זה מזעזע שאתה כותב את זה. רוצה להוריד כי היא לא יפה בעיניך? עניין שלך. אבל לכתוב שבגלל שהיא מכוערת היא רווקה, זה לא לעניין.

אם מצידה, זה עדיין לא בסדר שאתה כותב ככה על עצמך.

(וסליחה על ההבדל בין איך אני מגיבה כשזה קשור לבנות או לבנים. פשוט יופי זה משהו מולד ושאפשר טיפה לשחק איתו עם איפור וכדומה, אבל כמה תפילות אתה מתפלל ביום זו לגמרי בחירה שלך, וזה פשוט אומר שאתם לא באותו מקום ולא מתאימים)

ויש הרבה מאד בחורות יפות שהן רווקות, וגברים יציבים שהם רווקים. וכמובן מכוערות וגברים לא יציבים שנשואים. אז לא להכליל.

ואל תדאג, בע"ה שלך תגיע בקרוב🙏 המושלמת שלך☺️

(יופימשה
כולל מרכיב גדול של אנרגיה, לא רק מתנת הבורא והגנטיקה)
ועדייןמבולבלת מאדדדד

אנחנו מדברים על המקרה הסטנדרטי. 

ואני מבינה שעל השאר אתה מסכים איתי, אם לא הגבת על זה?

נכוןמשה

בכל מקרה לא מדברים ככה לא על הצד השני ולא על עצמך.

יכול להסביר מה הכוונה?שפלות רוח
את הכי יפה כשנוח לך😉מבולבלת מאדדדד
(נכון חלקית למה שהוא התכוון, לדעתי)
מילים כדורבנות אני בעדשפלות רוח

בואו נוריד לרמת הפרקטיקה..

אני אתחיל

די לאיפור

מוזמנים להמשיך

להגיע עם פיג'מהמבולבלת מאדדדד
אנרגיהמשה

אנשים עוד לפני שהם קולטים מראה חיצוני הם קולטים עם איזו אנרגיה הגעת לפגישה. מכיוון שאנחנו לא באמת מצליחים להגדיר "אנרגיה" (למרות שהגוף קולט אותה נהדר) אז אנחנו אומרים דברים אחרים.

למשל "היא מכוערת"  או "לא היה לי חיבור איתה" או "אני מרגיש לא נעים לידו". זה הכל שמות של אותו דבר. הצד השני לא עשה שום דבר רע במודע אבל אנחנו לא רוצים להיות שם. אז אנחנו צריכים להסביר לעצמנו משהו אחר.

מבין מה אתה אומרשפלות רוח

רק לא הצלחתי להבין איך זה קשור ליופי כל כך, אם מישהי יפה בעיניי אז היא יפה ואם לא אז לא, בלי קשר לאנרגיה שלה, יכולה להיות מישהי עם אנרגיה וואו אבל לא כזאת יפה-נכון שפה יש כאלו שיגדירו אותה כיפה כי היה להם כיף איתה וכו על זה אתה מדבר?

'כיף איתה'משה
זה מילה לנעים לי להיות לידה וליד האנרגיה שלה.
אנרגיה זה מרכיב כל כך חשוב?הודיה לה':)
ה- דברמשה

וכל השמות האחרים שלה. של אנשים שנותנים לתחושה הזו שמות אחרים.

כן את זה הבנתי דודשפלות רוח

אבל יש הבדל בין "היא יפה" שהכוונה שהיא באמת יפה בעיניי לבין להגיד שהיא יפה כי אני לא יודע איך לתאר שכיף לי איתה..לא חושב שיש בחור שיתאר ככה מישהי אבל איני מכיר ויודע כל אז יכול להיות שאנוכי טועה.

ולכן, וכו.

לעניות דעתי הרישא נכונה במידה מסוימת והסיפא לאintuscrepidam
יש הרבה נשים יפות אובייקטיבית, היופי הסובייקטיבי, זה שמתחבר עם האישיות הסובייקטיבית שמתאימה לי, זה מה שמכריע.

אבל גברים יציבים, לא חושב שזה כל כך נכון… 

כל כך לאאני:)))))
רדודהאופטימיאחרונה

אולי יעניין אותך