אל תשכחו לבדוק את זה לפני שמתחתנים👇אנימה

אז הוא רוצה רק מישהי שלא התחסנה לקורונה.

כל הכבוד לך שכל כך חשוב לך המצב הבריאותי והפוריות של אשתך לעתיד עד כדי שאתה דואג על כזה דבר שההשפעה שלו בכלל לא מוכחת.

רק הייתי ממליצה להוסיף לרשימת הדרישות לוודא שהיא אוכלת רק קמח מלא ונמנעת מסוכר לבן ושומן רווי, מתעמלת לפחות 20 דקות ביום, ומומלץ גם לבדוק את כל ההיסטוריה המשפחתית והגנטיקה שלה.

הבהרה: התוכן הנ"ל אינו מהווה חוות דעת רפואית בנוגע להתחסנות/ אי התחסנות לקורונה ו/או המנעות/ אי המנעות מסוכר לבן. לקבלת חוות דעת על הצעת שידוך יש לפנות לרופא מוסמך בלבד.

...Shandy
איזה הגזמה, אנשים אבדו את זה....

אהבתי את התגובה שלך😂

אנשים ירדו מהפסיםאשר ברא
העיקר רוצים להתחתן.
חחחחחהפי

מזכיר לי בחור ששאל אותי על החיסון ,על ההיכרות הראשונית..כל-כך לא היה נעים לי איך צחקתי לו מול הפנים.. ממש צחוק מתגלגל.. שכבר הוא חייך

אגב הוא עדיין רצה .. הנה רואה התגבר על זה לפעמים יש לאנשים אמונות מגבילות ..

אולי צריך לצחוק להם בפנים כדי שהם יתנפצו

אבל מכל הלב לא כאילו ..

הדת הזאת עדיין קיימת?כְּקֶדֶם

יצא לי להכיר פם 2 בנות כאלה היה הזייה

התייחסו אלי כאילו נס שאני עדיין בחיים אחרי 3 חיסונים 

וואוזיויק
איזה הזיה
בואו נדבר על זה שהוא יחסית צודקצדיק יסוד עלום

*הבהרה: התחסנתי שלוש פעמים כולל הבוסטר בלי לשאול שאלות ואם היה עכשיו עוד גל הייתי מתחסן שוב.

לגביו - אמנם הוא טיפש ואני מקווה שהוא העלה את הנושא בדייט הראשון, עוד לפני שהתחיל להתפתח קשר, ואמנם הוא מנהל מאבק דון קיחוטהאי נגד טחנות רוח בלי סיבה, כי איזה 90% מעדר ה🐑🐑🐑 מחוסנים, אבל!

- לקחנו את החיסון בלי באמת לברר מה הוא עושה

- ידועה השפעה שלו על הR.N.A

- יש המון מידע שגועש מתחת לקונצנזוס המדעי החפוז והחותמת של הF.D.A על השפעה של החיסון על מערכת הרבייה הנשית. גם אנשים שהתחסנו סבלו מסימפטומים של פוסט קורונה, אבל יש המון תיאורים של מחלות לב בגילאים מוקדמים.

- אדם א' שהתחסן יכול להדביק את אדם ב' בהשפעה של הR.N.A שלו דרך מגע (לא יודע אם רק מגע מיני).

בקיצור - אמנם בעיניי זה טרחני ברמות ולמי יש כוח להילחם נגד כל העולם בנושא כל כך בסיסי וכל כך בלתי פתיר (מה, יהיו שושלות דם טהורות של לא-מחוסנים?) אבל תכל'ס הוא לא מאמין בשטויות של הזויים. אנחנו ההזויים שהסכמנו לקבל כזה חיסון לא בדוק שפועל על מערכות כל כך יסודיות בנו, מחברה מפוקפקת במשבר עולמי לחוץ ועמוס במיסאינפורמציה מחברת תרופות ענקית שעשתה על האנושות את קופת חייה

במחילה אבל אלו דברים ריקיםקעלעברימבאר
אני כותב זאת כדי שאנשים לא יבהלו מהחיסון.

אין כזה דבר הדבקה של רנ"א. רנ"א זה לא דנ"א. .רנ"א בונה חלבון ומתפרק מהר מאוד בתא, הוא לא עובר בתורשה.   הוא לא יכול לעבור מאדם לאדם.

כשכותבים פייק, הוא פשוט פייקפשוט אני..

מצטער שאין לי כוח להגיב לבד אחרי שנים של ויכוחים מתישים בנושא הזה עם מכחישי מדע,

לכן פשוט העתקתי לצ'אט gpt. זו תגובתו:

הטקסט שכתבת מכיל מספר טענות על חיסוני הקורונה שחלקן אינן מבוססות או הופרכו במחקר המדעי, ולכן כדאי לגשת אליהן בזהירות ולבדוק מה באמת ידוע:

---

1. השפעה על ה-RNA

חיסוני mRNA (כמו פייזר ומודרנה) אכן מכילים מקטע mRNA סינתטי שמדריך את תאי הגוף לייצר חלבון של נגיף הקורונה כדי להפעיל תגובה חיסונית.

ה-mRNA הזה לא נכנס לגרעין התא ולא משתלב ב-DNA שלנו, והוא מתפרק בתוך שעות עד ימים. מדובר במנגנון שונה לחלוטין משינוי גנטי קבוע.

---

2. השפעה על מערכת הרבייה הנשית

נבדק במחקרים גדולים – עד כה לא נמצאה השפעה שלילית עקבית על פוריות נשים או על הריונות כתוצאה מהחיסון.

היו דיווחים ראשוניים על שינויים זמניים במחזור החודשי, ומחקרים אישרו ששינויים כאלה אכן יכולים לקרות, אך הם בדרך כלל קלים וחולפים.

---

3. מחלות לב ואפקטים לאחר החיסון

חלק מהמחוסנים (בעיקר גברים צעירים) יכולים לפתח דלקת בשריר הלב (מיוקרדיטיס) – תופעה נדירה יחסית, לרוב קלה וחולפת.

לעומת זאת, הסיכון למיוקרדיטיס, פגיעה לבבית ופוסט-קורונה גבוה יותר אצל מי שחלו בקורונה עצמה מאשר אצל מחוסנים.

מחקרים רבים עקבו אחר מיליוני אנשים ומצאו שיתרון החיסון במניעת סיבוכי קורונה משמעותי ביחס לסיכונים.

---

4. העברת "השפעת ה-RNA" בין אנשים

אין הוכחות מדעיות לכך שאדם שקיבל חיסון mRNA יכול "להעביר" RNA או את השפעתו לאדם אחר דרך מגע רגיל או מיני.

ה-mRNA לא מופרש במגע בין-אישי והוא מתפרק במהירות בגוף המחוסן.

---

5. אמון במדע ובחברות התרופות

החיסונים קיבלו אישורי חירום בתחילת הדרך בשל מצב מגפה עולמית, אך מאז נערכו מחקרים מעמיקים ופורסמו נתונים רחבים, כולל מעקב בטיחות של שנים.

חברות התרופות אכן פועלות למטרות רווח, אך גם כפופות לפיקוח ממשלתי ורגולטורי, ובמקרה של הקורונה היו מעורבות מערכות פיקוח בינלאומיות.

חשוב להסתמך על מקורות רפואיים וביקורתיים, אבל מבוססי נתונים ולא על שמועות.

והנה קופיילוטפשוט אני..

הטענות שהועלו בהודעה שאתה מצטט כוללות ערבוב של מידע שגוי, חצאי אמיתות וחששות לגיטימיים – ולכן חשוב לעשות סדר ולהתבסס על עובדות מדעיות מבוססות. הנה התייחסות לנקודות המרכזיות:

---

🧬 האם החיסון משפיע על ה-RNA שלנו?

- חיסוני mRNA (כמו של פייזר ומודרנה) אינם משנים את ה-DNA או את ה-RNA של הגוף. הם מכילים הוראות זמניות לייצור חלבון של נגיף הקורונה, שמפעיל את מערכת החיסון.

- ה-mRNA אינו נכנס לגרעין התא ואינו משתלב בגנום שלנו. הוא מתפרק תוך זמן קצר לאחר ההזרקה43dcd9a7-70db-4a1f-b0ae-981daa162054.

---

🤝 האם אדם מחוסן יכול "להדביק" אדם אחר דרך מגע?

- אין שום ראיה מדעית לכך שאדם מחוסן יכול להעביר את השפעת החיסון או את ה-mRNA שלו לאדם אחר דרך מגע – מיני או אחר.

- החיסון אינו מדבק. הוא לא מכיל נגיף חי, ולכן לא ניתן "להעביר" אותו לאחרים43dcd9a7-70db-4a1f-b0ae-981daa162054.

---

👩‍⚕️ השפעה על מערכת הרבייה הנשית?

- מחקרים רבים בדקו את השפעת החיסון על פוריות, הריון והנקה. לא נמצאה פגיעה בפוריות או במערכת הרבייה הנשית.

- ארגוני בריאות כמו ה-FDA וה-WHO ממליצים לנשים בהריון להתחסן, במיוחד כי הקורונה עצמה עלולה להיות מסוכנת בהריון43dcd9a7-70db-4a1f-b0ae-981daa162054.

---

❤️ תופעות לוואי כמו מחלות לב?

- תופעות לוואי חמורות הן נדירות מאוד. יש דיווחים על דלקת בשריר הלב (מיוקרדיטיס) בעיקר בקרב גברים צעירים, אך מדובר במקרים נדירים, קלים לרוב, וחולפים.

- לעומת זאת, הסיכון למחלות לב גבוה יותר בעקבות הידבקות בקורונה עצמה מאשר מהחיסון.

---

🧪 האם החיסון לא נבדק מספיק?

- החיסונים עברו ניסויים קליניים נרחבים עם עשרות אלפי משתתפים, ואושרו על ידי רשויות בריאות ברחבי העולם.

- טכנולוגיית ה-mRNA קיימת כבר מעל 30 שנה, והחיסונים פותחו על בסיס ידע וניסיון קודם43dcd9a7-70db-4a1f-b0ae-981daa162054.

---

🏢 האם חברות התרופות פעלו ממניעים מסחריים?

- ברור שחברות תרופות הן גופים מסחריים, אך הפיקוח על החיסונים נעשה על ידי גופים רגולטוריים עצמאיים כמו ה-FDA, EMA ומשרד הבריאות בישראל.

- כל תהליך האישור היה שקוף, כולל פרסום הנתונים לציבור.

---

אם אתה או מישהו שאתה מכיר מרגישים מבולבלים או חוששים – זה לגמרי טבעי. אבל הדרך להתמודד עם מיסאינפורמציה היא לא להתרחק מהמדע, אלא להתקרב אליו. רוצה שאעזור לך למצוא מקורות אמינים או להסביר עוד על טכנולוגיית החיסון?

והנה הגרוקפשוט אני..

הטענות שהעלית בנוגע לחיסון הקורונה כוללות מספר נקודות שנויות במחלוקת, ואתייחס אליהן בצורה עניינית ומבוססת על המידע הזמין עד אוגוסט 2025, תוך שמירה על גישה מאוזנת.

1. **"לקחנו את החיסון בלי באמת לברר מה הוא עושה"**  

חיסוני הקורונה, במיוחד חיסוני mRNA (כמו פייזר ומודרנה), עברו מחקרים קליניים מקיפים לפני אישורם על ידי רשויות כמו ה-FDA, ה-EMA וגופים אחרים. המידע על אופן פעולתם (הוראת תאים לייצר חלבון הספייק של הנגיף כדי לעורר תגובה חיסונית) היה זמין לציבור, אם כי מורכבות התהליך והמהירות שבה פותחו החיסונים יצרו חשדנות אצל חלק מהאנשים. הלחץ הציבורי והתקשורתי בזמן המשבר אכן הקשה על חלק מהציבור לעכל את המידע לעומק.

2. **"ידועה השפעה שלו על ה-RNA"**  

חיסוני mRNA לא משפיעים על ה-DNA או ה-RNA של התאים בצורה קבועה. ה-mRNA בחיסון מתפרק בגוף תוך ימים ספורים לאחר שהוא גורם לייצור חלבון הספייק. אין עדויות מדעיות מבוססות לכך שהחיסון משנה את ה-RNA הגנטי של האדם או משפיע עליו לטווח ארוך. טענות כאלה נפוצו לעיתים ברשתות חברתיות, אך לא נתמכו במחקרים.

3. **"השפעה על מערכת הרבייה הנשית"**  

היו דיווחים על שינויים זמניים במחזור הווסת בקרב נשים לאחר החיסון, והנושא נחקר. מחקרים הראו כי שינויים אלה, כגון דימומים לא סדירים, היו ברובם זמניים ולא הוכח קשר ישיר לפגיעה קבועה בפוריות. ה-CDC וה-WHO עקבו אחר נתונים אלה ומצאו כי החיסונים בטוחים לשימוש בקרב נשים בגיל הפוריות. טענות על פגיעה משמעותית במערכת הרבייה לא נתמכו בראיות משמעותיות.

4. **"אנשים שהתחסנו סבלו מסימפטומים של פוסט קורונה"**  

תופעות של "לונג קוביד" (פוסט קורונה) תועדו גם בקרב אנשים מחוסנים וגם בקרב לא מחוסנים. עם זאת, מחקרים מראים כי החיסונים הפחיתו משמעותית את הסיכון לתסמינים ממושכים של קורונה, במיוחד במקרים של מחלה קשה. תופעות דומות לפוסט קורונה בקרב מחוסנים עשויות להיות קשורות לגורמים אחרים, כמו תגובה חיסונית או מצב בריאותי קודם, אך אין ראיות חד-משמעיות לכך שהחיסון עצמו גורם לתסמינים אלה.

5. **"מחלות לב בגילאים מוקדמים"**  

דיווחים על דלקת שריר הלב (מיוקרדיטיס) או דלקת קרום הלב (פריקרדיטיס) נרשמו בקרב קבוצות מסוימות, בעיקר גברים צעירים, לאחר קבלת חיסוני mRNA. עם זאת, התופעות הללו נדירות (בסביבות 1-2 מקרים לכל 100,000 מחוסנים) ובדרך כלל קלות וחולפות. הסיכון למיוקרדיטיס מהידבקות בקורונה עצמה גבוה משמעותית בהשוואה לסיכון מהחיסון. הנתונים ממעקבים עולמיים ממשיכים לאשר כי היתרונות של החיסונים עולים על הסיכונים.

6. **"אדם מחוסן יכול להדביק בהשפעה של ה-RNA דרך מגע"**  

אין כל עדות מדעית לכך שחיסוני mRNA יכולים "להדביק" אחרים בהשפעה כלשהי, בין אם דרך מגע מיני או מגע רגיל. ה-mRNA בחיסון לא משתכפל ולא מועבר מאדם לאדם. טענה זו נפוצה במידע מוטעה ברשתות חברתיות, אך היא אינה מבוססת על עובדות.

7. **"חיסון לא בדוק מחברה מפוקפקת"**  

החיסונים עברו בדיקות קפדניות לפני אישורם, כולל ניסויים קליניים עם עשרות אלפי משתתפים. עם זאת, המהירות שבה פותחו והלחץ לאשר אותם עוררו חששות לגבי שקיפות ושלמות התהליך. חברות התרופות, כמו פייזר ומודרנה, אכן הרוויחו סכומים משמעותיים, מה שהוביל לביקורת על אינטרסים מסחריים. עם זאת, המעקב ארוך הטווח אחר החיסונים (עד 2025) ממשיך להראות שהם בטוחים ויעילים ברוב המכריע של המקרים.

8. **"משבר עולמי לחוץ ועמוס במיסאינפורמציה"**  

כאן אני מסכים שהמשבר העולמי יצר סביבה של חוסר ודאות, בה מידע מוטעה התפשט במהירות, הן מצד תומכי החיסונים והן מצד מתנגדיהם. זה הקשה על הציבור להבחין בין עובדות למידע לא מבוסס.

**דעתי האישית (כגרוק, עם גישה אנליטית):**  

החיסונים לקורונה, למרות הפיתוח המהיר שלהם, הוכחו ככלי יעיל בהפחתת תחלואה קשה ותמותה ממחלת הקורונה. עם זאת, החששות שהעלית לגבי תופעות לוואי, שקיפות ואינטרסים מסחריים משקפים תחושות של חלק מהציבור. חשוב להמשיך לעקוב אחר מחקרים ארוכי טווח ולדרוש שקיפות מגופי הבריאות וחברות התרופות. יחד עם זאת, טענות כמו העברת השפעות ה-mRNA דרך מגע או פגיעה קבועה במערכת הרבייה אינן נתמכות בנתונים הקיימים ודורשות ספקנות.

אם יש לך מקורות ספציפיים או דוגמאות לטענות אלה, אשמח לבדוק אותם לעומק ולנתח אותם עבורך!

מחזק את דבריךקעלעברימבאר
תבורך, מחילה על פרסום הנתונים הלא מאומתיםצדיק יסוד עלום

אכן נחשפתי לטיעונים האלה מרשתות חברתיות וממתנגדי חיסונים והעליתי אותם כפשטם מתוך נטייה לאמון מלא בנאמר.

יפה

כנראה ששמעת זאת מאנשים שכלל לא מביניםקעלעברימבאר
בביולוגיה. אם מישהו מדבר על "הדבקה" של rna, או על שינוי לצמיתות. סימן ששמעת זאת מאדם שלא מבין את ההבדל הפשוט בין דנ"א לרנ"א
שאלתי אותו נקודתית לגבי R.N.A עכשיוצדיק יסוד עלום

ידוע לי ממקור אחר שהידע של המחקר כיום בנוגע לR.N.A הוא עוד בראשית דרכו, וחקר R.N.A הוא מהמקצועות התקדמים המורכבים והחשובים בעולם. אני מזכיר את זה כי הגם שהמדע כבר מכיר את הR.N.A ויודע לעבוד איתו, יש עוד המון דברים לא ידועים לגביו

הנה GPT

מכיוון שטיעוני האפקט על הווסתצדיק יסוד עלום
הועלו בעקבות ההתחסנות - טענת ה"הדבקה" נטענה בקרב נשים שלא התחסנו וחטפו סימפטומים דומים לאלו שכן התחסנו בעקבות מגע מיני עם מחוסנים.

אבל שוב תודה על הפרכת הפייק, אני יותר בצד שלכם מאשר בצד שלי

רנ"א מהתא מתפוגג אחרי זמן קצר, יש אינזימיםקעלעברימבאר
שתפקידם לפרק אותו בחלל התא.

בכל מקרה הוא לא יכול לעבור מתא לתא ובטח לא מגוף לגוף ללא קופסת חלבונים יעילה שגם תשרוד את שיניוי המלחים והחומציות מחוץ לתא ותגן על הרנ"א, וגם תגרום לתא אחר לרומות אותו ולהכניס אותה פנימה, דבר המצריך בדיוק חלבונים דמויי רולטנים שיירמו את התא השני. קופסה כזו נוצרת רק באבולוצית של מיליוני שנים או במעבדה, ונקראת בשם "וירוס".

יש רנ"א שמדבקים צמחים ללא קופסת חלבונים, ונקראים ויריונים או וירואידים לא זוכר. אבל צמחים לא מורכבים כמו תאים אנימליים אז אין מה חהשוות

למה זה לא אומר כלוםפשוט אני..

כדי שיהיה אפשר ללמוד משהו מכך שמישהי טענה שיש שינוי בגוף שלה בעקבות מגע עם מחוסן,

צריך שיקרו כמה דברים:

א. צריך מסה של נשים כאלה (נניח 1,000 נשים)

ב. צריך לבדוק גם 1,000 נשים שהיו עם גברים לא מחוסנים

ג. הכי טוב - אם בשתי הקבוצות האלה הנשים בכלל לא יודעות מה הסטטוס החיסוני של בן הזוג, ואז יהיה אפשר להעריך גם את אפקט הפלצבו.

ד. נתונים דומים של שתי הקבוצות - גובה, משקל, גיל, מצב בריאותי וכו'.

ולמה זה כ"כ חשוב?

הנה נתון דרמטי שירעיד את אמות הסיפין:

בממוצע, הנשים שהיו עם גברים שחוסנו, לקו 2-4 פעמים בהצטננות בשנה הראשונה שלאחר המגע!

מטורף! תראו איזו השפעה יש לחיסון אפילו על מי שלא חוסן!

אלא ש...

זאת הסטטיסטיקה של כל הנשים בארץ, והיא לא ייחודית לנשים שהיו עם גברים שחוסנו.

לכן לבדוק קבוצה בלי לבדוק את קבוצת הביקורת, זה פשוט לא יעיל בשביל לבדוק משהו.

👍👍צדיק יסוד עלום

מקבל ומעדיף את הגישה הרציונלית והפוזיטיבית הזו יותר מאשר את הגישה הקונספירטיבית שמשגשגת דווקא בהיעדר נתונים קונקרטיים ובהתבסס על הרגשות ושמועות, אבל עדיין חושב

1) שיש אמת או רסיסי אמת בשמועות שברשתות החברתיות שלא כדאי לבטל בשישים

2) באופן כללי חברות התרופות מוכרות לנו דברים רעים במסווה של כשרות ואנחנו לוקחים הכל באמון מלא ובלי לשאול שאלות, בקורונה המיסיאינפורמציה מחד והלחץ להתחסן מאידך היו מכבש בלתי הגיוני

3) אני כן נוטה לחשוב שיש אינטרס למסמס תחילות מחקרים בנושא ולבטל הכל בתודעה הציבורית כבובע מאייסעס דווקא מפני שיש שם דברים בעייתיים.

אבל שוב - טוב שהגבת והפרכת

כשאתה כותב "לוקחים הכל באמון מלא בלי לשאול שאלות"פשוט אני..

זה אחרי שבדקת מה רמת הוודאות הסטטיסטית הנדרשת במחקרים על תרופות לפי דרישות ה-FDA?

אחרי שבדקת מה סף המובהקות שמאפשר לאשר טיפול?

אחרי שווידאת מה הייתה ביקורת העמיתים על המחקרים שפורסמו?

אחרי שקראת את דו"חות הבטיחות שהוגשו ל-FDA ונבחנו על ידי ועדות בלתי תלויות?

אחרי שראית איך מתבצע מעקב פוסט-שיווקלאורך שנים, ואיך מושכים תרופות מהמדפים אם מתגלה בעיה?

אחרי שבדקת מהו שלב הניסויים הקליניים שבו נבחנה התרופה, כמה זמן נמשך כל שלב, וכמה אלפי מטופלים השתתפו בו?

אני מניח שלא.

משל למה הדבר דומה?

לאדם שלא יודע איך מטוס עובד, ולכן קובע בביטחון ש"עובדים עלינו" ושמטוס לא באמת יכול לעוף. הרי זה נשמע מגוחך – אלפי טונות של מתכת "מרחפות" מישראל לאוסטרליה, סתם כך, תוך התעלמות מכוח המשיכה…

ובכל זאת, יש מהנדסים, פיזיקאים וטייסים שמבינים בדיוק איך זה עובד. הם יודעים איך לבנות מטוס ואיך לגרום לו לטוס בבטחה בשמיים.

אנחנו מצידנו עולים למטוס בלי לשאול כל נוסחה או שרטוט, כי אנחנו מבינים שמי שתכנן ובדק אותו מבין הרבה, הרבה יותר מאיתנו. ואנחנו גם יודעים שיש גופי בקרה שמפקחים, בודקים ומאשרים – כדי שאפשר יהיה למסור את חיינו בידי חברות התעופה.

גילוי נאות: אני בעצמי לא יודע להסביר עד הסוף את כל פיזיקת העילוי. רמת הפיזיקה שלי היא 5 יח"ל ולכן אני לא אצליח אצליח להבין מעבר לדקלום ססמאות שאקרא בוויקיפדיה. אבל אני יודע מספיק כדי להבין שיש אנשים שכן מבינים, והם אלה שעל הידע שלהם אנחנו סומכים.

כאן אני כבר לא מסכים איתך חביבי 💁‍♂️צדיק יסוד עלום

אני מסכים לגבי העמדה המרכזית: המדע מבוסס עובדות ומציאות, עמד במבחנים אמפיריים ותאורטיים כאחד לאורך ההיסטוריה, ואנחנו מתבססים על אינסוף ממצאים מטעם המדע מבלי לשאול שאלות. דוגמת המטוס היא דוגמה מאוד טובה ואני מסכים איתה לגמרי. מי שמאבד אמון במדע ובמייצגיו נמצא בעמדה קשה וגרועה, ואדם צריך להגיע למצב שבו יש לו אמון משמעותי במדע ובממצאיו.

לגבי תרופות והאישורים המובהקים מהFDA - כאן אני לא מסכים משתי סיבות:

1. יוהרה מקצועית של האסכולה הפוזיטיבית רדוקציוניסטית

2. איפה שיש כסף הנתונים משחקים

לגבי יוהרה - יש הפרש גדול בין המדע כשלעצמו ובין מייצגיו. המדע מבוסס על כמה עמדות מוצא מצויינות ולוגיות, ומשחק בין ציר תאורטי כוללני (יעני למצוא תאוריה קוהרנטית וגורפת כמו חוק המשיכה או תאוריית האבולוציה - שמסבירים בבת אחת הרבה תופעות סותרות) לבין אמפיריציזם פרגמטי (יעני מה שעובד עובד), ואלו עמדות מפתח נקיות, הוגנות וזהירות.

אבל המייצגים של המדע הם פעמים רבות אתאיסטים מטריאליסטיים, ובשל כך רדוקציוניסטים וציניים שמפקפקים במה שלא מסתדר עם האקסיומות החילוניות שלהם. הם מתייחסים לגוף כאל "מכונה משוכללת" ובטוחים כל כך בצדקת דרכם עד שהם מפקפקים הרבה יותר מדי בדברים שסותרים את הממצאים שלהם. הסעיף הזה נועד להבליט הבדל בין ההגינות העקרונית של המדע לבין הbias של מייצגיו.

לגבי הטייה בגלל כסף - יש הרבה סיפורים על תרופות שירדו מהמדפים מאוחר מדי (מכיר סיפורים של אמא שלי על גלולות למניעת הריון שעשו נזקים חמורים אצל נשים ולקח להן זמן לרדת מהמדפים), מכיר מעצמי לגבי תרופות פסיכיאטריות שניתנות בלי אבחנה, בלי לדרוש בדיקת דם טרם מתן התרופה, עם המון תופעות לוואי ועם מחקרים מאוד מדאיגים לגבי מידת היעילות של התרופות בהשוואה למבחני פלצבו.

ניסויים בFDA דורשים בין היתר בדיקה ומדידה לאורך שנים על קבוצה מבוקרת של נסיינים (מה שלא היה בחיסון האחרון).

-

זו בעיה של אנשים מערביים שבעיניי עלולה לפעמים בעיוורון שלה להיות שוות ערך לקונספירטיביות המוטרפת של מתנגדי-החיסונים. העובדה שאנחנו טכנולוגיים ומבססים את חיינו על המדע באופן משמעותי לא אומר שאנחנו צריכים לצודד בו השקפתית. אנחנו גם צריכים לחתור להוליזם, גם צריכים להיות חשדנים בנוגע לשאלות שעולות, גם להכיר בהטייה ובעיוורון של הרדוקציוניסטים שמסבירים הכל בצורה רדודה וחלקית, וגם לפקוח אוזניים לסיפורים בעייתיים רבים מדי על ההשפעה הרעה מדי של עולם הרפואה המערבי בכלל ושל חברות התרופות בפרט

כסף שלי מי? פייזר שחדו את אף די איי? אזקעלעברימבאר

באותה מידה אפשר לומר שחברה מתחרה לפייזר שיחדה את אף די איי שתעכב את האישור.

הקטע שאנו חיים בעולם קפיטליסטי עם תחרות כחכלית בין חברות. לטעון שכל החברות חברו יד אחת וזממו מזימה זה כבר קונספירציה לא הגיונית

"שיחדו" זה איש קשצדיק יסוד עלום

לא היה שם שוחד אבל ברור שהיה זירוז (מוצדק לצורך העניין) לניסוי בהפצה גלובלית שמערב טכנולוגיה חדשה לרוב העולם. אני כן חושב שהתמימות שכל ההליך שם היה כשר היא גרועה.

הרי אם הייתי מעלה את הנושא של ניתוחים לשינוי מין שגם קיבלו אינסוף אישורים והיתרים לא היית שולף את האיש קש של "שיחדו" אלא היית מודה שיש שם חוסר יושרה מדעי אינטלקטואלי ואתי, ובכל זאת טובי המומחים חותמים על זה, מתירים את זה, מקדמים כי זה ומבצעים ניתוחים כאלה על מטופלים.

כסף זה אלמנט חזק, שיכול לקדם דברים לא בטוחים לגמרי ולעבוד שעות וימים נוספים על ערפול ומסמוס העובדות.

מהי הטכנולוגיה החדשה?פשוט אני..
כלומר זו לא טכנולוגיה חדשהפשוט אני..

אלא טכנולוגיה שעד היום לא עשו בה שימוש בהיקף המוני.

יש הבדל גדול בין זה לזה...

על שינוי מין יש מוסכמה באליטהקעלעברימבאר

התקשורתית והתרבותית בארה"ב. בעוד שכסף הוא תמיד דבר שיוצר תחרות. 2 חברות תרופות פרוגרסיביות תנסנה לבלום אחת  את השני כשזה מגיע לכסף. באותה מידה שהיה אינטרס כספי לפיייזר, היה אינטרב לחברה מתחרה לבלום את אישור החיסון וכסף משחק לשני הצדדים בעולם קפיטליסטי של שוק חפשי ותחרות כלכלית

אני לא מספיק בקיא, אבל הסיכויקעלעברימבאר
שביעקבות חיסון, יתפתח רנ"א מוטנטי סורר בתא שיבנה וירוסים הוא אפסי.

כדי שתהיה מוטציה אחת או 100 מוטציות שיבנו רנ"א שבדיוק יכול ליצור וירוס, זה צירוף מקרים מדהים וסופר דופר נדיר, אחד למליארד בחזקת אלף או משהו כזה.

מה שציטטת הכוונה שהוירוס הקיים כבר מיליוני שנים שהתפתח באבולוציה ארוכת טווח, מכיל קופסת חלבונים עם רנ"א עצמי של הוירוס, אותו הוירוס מעביר מגוף לגוף.

לא שהתא ייצר רנ"א חדש שיבנה לעצמו קוםסת חלבונים ויהפך לוירוס (סיכוי אפשרי אבל אפסי)

הסיכוי שחיסון "במקרה" יגרוםקעלעברימבאר
לרנ"א שיבנה וירוס חדש, זה כמו הסיכוי שאם אקליד ספרות אקראיות בקוד בן ה1000 ספרות של הכפתור הגרעיני של ארה"ב, אצליח לשגר במקרה טיל גרעיני
רק לפרוטוקולמשה

אני מאלו שחטפו חזק מהחיסון הזה. הוא  לא הורג אבל היה לא נעים בכלל. כולל ביקור בחדר מיון.

האמת, לא חושב שהוא מגזיםהסטורי
כלומר, בעייני זה מגוחך לחלוטין, אבל עמדה כזאת מעידה על תפיסה שמשפיעה על כל ההסתכלות על החיים - הוא באמת לא יסתדר עם מישהי (נורמלית...) שהתחסנה לקורונה.
אז כל מי שהתחסןשפלות רוח
הוא "נורמלי" ומי שלא הוא פסיכי כאילו? זאת הכוונה שלך ב"לא חושב שהוא מגזים" ?
אם הבנתי אותו נכוןפשוט אני..

הוא לא אומר שמי שלא התחסן לא נורמלי (אבל אני כן אומר את זה),

אלא הוא אומר שמי שלא התחסן ולא מוכן להתחתן עם מי שהתחסנה - הוא לא נורמלי.

..שפלות רוח

מזל שאתה אינך הסמכות העליונה לקבוע מי נורמלי ומי לא (:

ובוודאי, אם אתם רוצים להתחסן בחיסון ה17 ואחריו מיד לקבל את הבוסטר של החיסון ה16 כשכבר יש פיתוח לחיסון ה18 כי כבר ה15 חיסונים הקודמים לא תופסים לזן החדש של הקורונה..ממש יש המון סוגים וצבעים כצבעי הקשת ..שיבושם לכם אף אחד לא יעצור אתכם הנורמלים השפויים שרצים להתחסן ולשמור על הבריאות שלהם (: (: (:

עריכה: רק מזכיר לכולנו איזה סרטוני בהלה רצו ברשת על סינים שנופלים באמצע הרחוב / תחנות רכבת וכו' כאילו חוטפים התקף לב מהקורונה..לאן נעלמו כל אותם נפילים ? (אשכרה נפילים והמבין יבין)

לא יודע אח, כשאני הייתי בתקופה ההיא לא יצא לי לראות אנשים נופלים לפתע פתאום, אבל אני בטוח שלרובכם כן.

לא הבנתי את הטענהפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ט"ז באב תשפ"ה 18:13

אתה אומר שאנשים לא מתו מהקורונה, במספרים מאוד מאוד משמעותיים ויותר מכל מחלה אחרת שהייתה כאן מאז קום המדינה?

כי להגיד "אנשים לא נפלו ברחוב" זו דמגוגיה, גם הווירוסים הקטלניים ביותר (כלבת, אבעבועות שחורות) לא גורמים לאנשים לקרוס ככה פתאום ולמות, אלא רק אחרי כמה ימי חולי.

איך אני אוהב את המילה הזושפלות רוח

דמגוגיה

ובנימה אופטימית זו, כן, אכן אמרתי שלא ראיתי אנשים נופלים ברחובות כמו ששידרו לנו מסין כשניסו להבהיל את כולם ואוי כמה מסוכנת הקורונה תראו היא מפילה אנשים ברחובות..לא יודע לא ראיתי..אולי אתה ראית?

אחת השיטות של דמגוגיהפשוט אני..

היא הקצנת הדעה הנגדית עד כדי גיחוך.

"אתה אומר שפלסטינים מסוכנים?

חחחחח יש בארץ מאה אלף פועלי בניין פלסטינים, לא ראיתי שיש 100 אלף פיגועים ביום".

אף אחד לא אמר שאנשים נופלים ברחוב במתים, וירוסים פשוט לא עובדים ככה.

לכן לטעון "לא ראיתי אנשים נופלים ברחובות ולכן זה סתם פייק", זו דמגוגיה.

מעל 10,000 ישראלים נפטרו מהמחלה, אבל בשבילך המחלה לא מסוכנת כי "אנשים לא נפלו".

*בלסטינישפלות רוח

או אם רוצים לפלפל קצת, *בלסטיזי או *בלסזיבי

אכן דודשפלות רוח
מה עם החיסון ה9 מתי אתה מתכוון ללכת לקבל אותו?
רגע רגע אל תגיד ליפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ט"ז באב תשפ"ה 20:22

שאתה אשכרה בכל יום אוכל!

וגם מתקלח!

וגם שותה!

וואו צריך לעשות את זה בכל יום ולכן זה כנראה מסוכןןןןן😵‍💫😵‍💫😵‍💫

עברו 5 שנים, הטיעונים נגד החיסונים נשארו ברמה מאוד מאוד נמוכה

טענתי נגד החיסונים דוד?שפלות רוח

חלילה לי מעשות כן, סך הכל שאלתי אם התחסנת כבר בחיסון ה9 ואתה עושה פה דמגוגיה ומגחיך את דבריי כשלפני 2 הודעות קיבלתי הרצאה על דמגוגיה והגחכת טענות וכו'

מאוד מוזר לי שאתה מבקש ממני ליטול קיסם מבין שיניי, אנא, טול קורה מבין עיניך.

ומה עם הבוסטר השביעי כבר דחפת אותו לגוף בעזרת מחט הקסמים של הרפואה המתקדמת שעליה אתם סומכים?

אני שואל מדאגה אח (:

אני לא דוד שלךפשוט אני..

לגבי הדמגוגיה - רציתי להראות שעצם זה שצריך לעשות משהו הרבה פעמים, לא מעלה ולא מוריד מהשאלה האם צריך לעשות אותו.

זה טיעון סרק.

לא טענתי ש''המתנגדים לחיסון תשיעי גם מתנגדים לאכול 9 ימים ברצף'', לעומת זאת אתה כן עיוותת את המציאות כשאמרת ''סינים שנופלים באמצע הרחוב'', למרות שאין אף וירוס שגורם לזה ואין אף אחד שטען את זה.

ובגלל שכתבת ''עליה אתם סומכים'', אתם ולא אתה, אף אני מקהה את שיניי.

אם חלילה חלילה קרוב משפחה או חבר יחטוף התקף לב, אל תשלח אותו לחדר הלם בבית חולים. יש שם מחטים, חבל. עדיף כוסות רוח או פרחי באך.

אחי למה כזה קשה לך לענות?שפלות רוח
התחסנת בחיסון ה9 כן או לא? אני דואג לך
גם לא אח שלךפשוט אני..

לקחת כבר פרחי באך היום?

רק אגיד שאני שונא לכתוב את זה, זה באמת באמת לא מתאים לי. 

אבל זאת הרמה של ה''טיעונים'' שלך, לכן אני נאלץ להצטרף.

הרי להביא טיעונים אמיתיים על מחקרים וכו' אינך יכול, אז אתה הולך למחוזות ההזיה כמו ''אנשים לא נפלו ברחובות''.

דמגוגיה לשמה..אפשר להתייחס לגופם של דבריםשפלות רוח
או שנמשיך את חורבן הבית אחרי ט' באב? @קעלעברימבאר אנא עזור לי פה
להתייחס לגופם של דברים?פשוט אני..

בוא תראה לי טיעון אחד שלך שהתייחס לגופם של דברים, ואני אגיב בשמחה.

רק בבקשה צרף מחקר שתומך בטיעון הזה, כדי שנדע כולנו שיש טעם להתייחס.

והנה עזרה על חשבון הבית:

לשאול אותי כמה פעמים התחסנתי - זה לא טיעון לגופם של דברים, למעשה זה לא טיעון כלל.

להגיד ''סינים לא נפלו'' זה לא טיעון.

להגיד ''מחט קסמים'' זה לא טיעון.

צדיק יסוד עולם העלה טיעונים, רובם שגויים אבל לפחות אלה היו טיעונים, ובאמת הגבתי לו ברמה גבוהה.

אתה לא כותב שום טיעון אז איך אתה מצפה שאגיב לך?

כל ההרצאה הזאת באמת לא הכרחית דודשפלות רוח
חבל על המאמץ, אין לי רצון לקרוא הרצאה, אם היה בי, האמן לי, לא בך הייתי בוחר, סך הכל שאלתי אם התחסנת בחיסון התשיעי, למה אתה כל כך מפחד לענות על השאלה הזאת? אף אחד לא יאכל אותך..
כל ישראל אחיםקעלעברימבאר
כל ישראל גיסיםקעלעברימבאר
כל ישראל דודים😄קעלעברימבאר
נראה לי הוא מתכוון ל dude. לא uncleדי שרוט
לא אמרתי לא את זה ולא את זההסטורי

אני חושב שניהול הסיכונים הנורמלי, דורש להקשיב לקונסנזוס של מערכת הבריאות ולהתחסן.

לא טוען שכל מי שלא התחסן הוא 'לא נורמלי' במשעות של חולה נפש, הוא כן מתנהל בצורה שחורגת מהנורמה, תקראו לזה איך שאתם רוצים.

בהקשר של לנ"ו:

אני בהחלט חושב שאחד/ת שהתחסן ואחד/ת שלא יכולים להתחתן ולהתנהל עם הפער הזה כמו עם הרבה פערים אחרים.

אבל, אחד שאצלו הנושא הזה כל כך קריטי, שהוא מציב את זה כתנאי להכרות - כנראה זה תופס אצלו כזה מקום שהוא לא יצליח לגשר על הפער עם אחת שבהתנהלות נורמלית (כלומר, התנהלות לפי נורמת ניהול הסיכונים של רוב האנשים...) בנושא הזה, ממילא חבל לבזבז זמן על הכרות.

אכן תגובה הסטוריתשפלות רוח
כשנגמר מה להגיד לעניין, עוברים לדמגוגיה?הסטורי
אשמח לדעת לאיזה בדיוק מהטיעונים שהצגתי, התגובה שלך מתייחסת...
אכן ידידיי, עוד תגובה הסטוריתשפלות רוח

אגב, זה לא יכניס אותך לספרי ההיסטוריה ידיד נפשי, אבל אני מוכן לנסות להמשיך להרים לך, אני באמת רואה שאתה נהנה מהרגשה שכאילו אתה מבין ויודע וטוב מדי כדי להיות פה, אז אני אמשיך באמת מוזמן באהבה😄

הוספת עוד תגובה דמגוגית, הפעם ארוכההסטורי
אולי תתייחס לגופם של דברים...
וואו אתה ממש חכם ונבוןשפלות רוח
זה יותר טוב? רוצה שננסה מחמאות אחרות?
בוא נעצור כאן...קעלעברימבאר
למה לעצור אחי? אני באמת בטובשפלות רוח
סך הכל מרים לו, גם זה לא טוב לך? אז מה כן מותר לעשות?
אהבת חינם אחרי ט באבקעלעברימבאר
מודה, לא כך הבנתי את דבריך.הסטורי
אם אכן זו הדרך להביע מחמאה, חוזר בי משתי התגובות הקודמות. מחילה

נ.ב. נראה לי שאני לא היחיד שלא הבין כך...

אני לא מבינהריבוזום

הוא ענה לך לגמרי ברצינות ובענייניות, איפה ראית בדברים שלו התנשאות או כל דבר אחר שמזמין תגובה כזו?

לדעתיבינייש פתוח

מי שלא התחסן לקורונה, צריך לבדוק את המניע, כדי לברר האם קיים חשש שהוא לא יחסן את הילדים שלו למחלות אחרות.

כידוע ילדים ביסודי מקבלים חיסונים להמון מחלות באופן קבוע המון שנים, וכשמישהו מחפף, יש התפרצות של אחת מהמחלות האלו.

מעט לפני הקורונה היה מגפה קטנה בהרבה, של חצבת היכן שלא התחסנו נגד המחלה.

מסכים שצריך לראות האם שייך להתנהל עם זההסטורי
אבל בגדול, נראה לי שכמו פערים אחרים - אפשר להתנהל עם הפער הזה.
מגיבה פה, אבל זו תגובה לכל הענףיעל מהדרום

לק"י

אין שום עניין להמשיך לטחון מים או לשכנע אחרים בצדקתכם.

הויכוח הזה כבר יצא מפרופורציות וסתם מעכיר את האווירה. אשמח שתעצרו.

..שפלות רוח
תמחקי בבקשה את התגובות שלי ל @פשוט אני.. כי לא שמתי לב שזה טרול וזה באמת לא היה הוא

מבקש מחילה שוב @פשוט אני..

מחול מחול מחולפשוט אני..
בחיסון עשירי ננוחם
מישהו התחזה אליך?קעלעברימבאר
כן, במטרה לפגועפשוט אני..
קיבלנו דיווח ומחקנו. תודה!יעל מהדרום
לק"י

להבא, תדווח. ככה כל המנהלים רואים ולא מפספסים.

חשובכל קול קן כן

לו גם מישהי שעוברת רק במעבר חצייה

ולובשת בגדים זוהרים בלילות?

להגיד לו שמזל שהיא התחסנה, אחרת היא אולי היתה מתהאורין

ולא היית פוגש אותה

הוא חושב שזה משמעותי, מדוע אתם מצפים ממנו אחרת?עזריאל ברגר

אנשים שהוא סומך עליהם אמרו לו שהחיסון פוגע בפוריות.

הוא רוצה אשה פוריה.

מדוע שיסכים להתחתן עם אשה מחוסנת?

אתם יכולים להתווכח איתו על החיסון, אבל זה לא הוגן לזלזל בהתנהגות שלו!

קצת ליברליות מול דעה שונה - בדרך כלל לא מזיקה.

לא מסכיםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ז באב תשפ"ה 12:50

אפילו אם יש פגיעה בפוריות,

נניח, רק נניח...

כמה היא קשה? הרי למרות שרוב מוחלט של נשות ישראל התחסנו, לא ראינו שמחלקות היולדות התרוקנו.

המעונות וגני הילדים ממשיכים להתמלא עד 0 מקום, ונפתחים כל הזמן עוד ועוד...

אז למרות שהוא רואה שבפועל לידות ממשיכות להתקיים (ואפשר לבדוק בשנייה בגוגל כמה נולדו בכל שנה ולראות שהמספר רק גדל ולא קטן, וזאת למרות שרוב הציבור התחסן),

הוא עדיין פוסל אותה כי לדעתו היא לא פוריה? זה מופרך מכל מופרך.

אם כבר הוא כ"כ דואג לפוריות של אשתו העתידית, יש ים בעיות שכן הוכחו כפוגעות בפוריות, ועליהן הוא לא שאל ולא העלה בדעתו לשאול.

למשל שחלות פוליציסטיות (שלא מונעות הריון אבל הופכות את זה ליותר מאתגר).

כלומר אין כאן בעייני דאגה אמיתית לפוריות של אשתו אלא דת חדשה, וכמו כל דת - צריך לקיים את מצוותיה גם אם אין בהן היגיון שבני אדם מסוגלים להבין.

אתה מחפש ליברליות במקום הלא נכון אחישפלות רוח
הוא יכול לעשות מה שבא לו. אבל חבל עליו, זה סתםקעלעברימבאראחרונה

מגביל לו את האפשרויות.  אשה פוריה? המון נשים התחסנו ומאז ילדו המון ילדים

מה חסר פה?בינייש פתוח

הכי חשוב לבדוק גם האם הבחור/ה צורך/כת שמן קנולה.

והרי שמן קנולה זה רעל. כל מי שצורך שמן קנולה, ביום מן הימים ימות. 😆😆😆

או כמו שטוענים שאמר מרק טוויןהסטורי

אחרי שבטעות פורסם שהוא מת:

"השמועות על מותי היו נכונות, אך מוקדמות"*

יש טענה שהתרגום הנכון הוא "השמועות היו מוגזמות"

עצה של מאמנת - טובה או לא?איזו

נפגש עם בחורה מעולה תקופה ממושכת, מאוד מתאים מבחינת כימיה, סגנון, ערכים משותפים, נתונים טכניים. מאוד אוהב אותה. יש לי רק משהו שמציק לי: לא מרגיש שאני נמשך אליה מספיק. היא אמנם מוצאת חן בעיני, אבל בראש שלי דמיינתי את אשתי עם שיער חלק ולא כמו שלה. זה מרגיש לי נושא כל כך מטומטם ולא מהותי, אבל מנסיון עם אחרות, זה בדרך כלל מה שיותר מדליק אותי.

דיברתי עם מאמנת לחתונה על הבעיה הזו. היא אמרה שאם הבחורה סה"כ די מוצאת חן בעיני ויש פרט מסויים בחיצוניות שמפריע, אפשר לבקש/להציע לה בעדינות (לא לדרוש!) שאולי תעשה החלקה כי זה יגביר לי את המשיכה מ7 ל10. היא הציעה שאפילו נבוא שנינו אליה לייעוץ והיא תתווך לה את הנושא הזה.

אמרתי לה שבעיניי זה נשמע מאוד רע, וייתכן מאוד שהבחורה תיפגע. מבחינתי אני צריך לקבל ולהימשך לבחורה כמו שהיא עכשו, ללא מניפולציות שאני מבקש ממנה לעשות על עצמה. לא יודע, נשמע לי רעיון חצוף. המאמנת אמרה שבנים אחרים כבר עשו את זה והבחורה לא נפגעה ודווקא שיתפה פעולה.

מה אתם, ובעיקר אתן, אומרים?

עכשיו זה השיער, ואח"כ דברים גופניים אחריםזמירות

כנראה שאין לזה סוף. בפרט לאור העובדה שלהריונות, לידות והנקות יש השלכות דרמטיות על גוף האישה, ולא לטובה

אז מה יהיה אז שהגוף ישתנה?

כאן החלקה כבר לא תהווה פתרון קסם.

ומהצד הנגדי - מה אתה יודע עליה, איך היא נמשכת אליך ואולי גם לה יש דברים שמפריעים לה?

אני ממליץ להסתכל על המהות ולא על החיצוניות. נשמע שיש בינכם הרבה התאמה.

ממש לא!הפי

לא עושים דברים כאלה בעיניי...

גם סורי, אבל קצת קשה לי עם המשפט שנרשמת דמיינתי את אשתי עם שיער חלק, בסוף עומדת מולך בחורה אמיתית, עם המראה שלה ועם מה שגורם לה להרגיש יפה ונוח.

למשל לי יש שיער גולש ואני כל הזמן עושה בייביליס אז הוא נראה גלי. מעולם לא חשבתי מה ימשוך את הבחור או מה הבחור רוצה , אלא מתי אני מרגישה יותר בנוח ויותר יפה בעיני עצמי? כי שם קורה הקסם שאני מרגישה יפה .

ברור שמותר לך לאהוב שיער חלק. פשוט בעיניי הדרך היא לדבר על הטעם שלך, ולא להגיד לה מה לעשות עם השיער שלה.

נגיד אם אתם מדברים על האחיינים שלך, אפשר להגיד: "וואי, אחיינית שלי חמסה, מושלמת. יש לה שיער חלק וזה כל כך נסיכותי בעיניי, אני ממש אוהב..

הבינה את הרמז מעולה. לא הבינה? הייתי משחררת.

או אולי אם היא בעצמה מדברת על השיער שלה, אפשר להגיד בעדינות "נראה לי שגם חלק יהיה לך וואו."

מעבר לזה, אני אישית לא הייתי אומרת.

ואגב, איזה שיער יש לה ממש מתולתל או גלי?

כי אם הוא ממש מתולתל, לבקש מבחורה שיש לה תלתלים בכל השיער לעשות החלקה זה גם לא כזה פשוט.

וחוץ מזה, החלקה לא בהכרח נראית כמו שיער חלק טבעי. אחותי עשתה החלקה כי היא רצתה שיער כמו שלי, ויצא לה שונה. למרות שעוד אצלה אין לה מתולתל,עכשיו היא ממש מתבאסת, ואני דווקא אמרתי לה מראש שיש לה שיער מושלם ושלא תיגע בו.

לא יודעת, משהו בכל השרשור הזה קצת צורם לי.

יש שירשור שלא צורם לך?נקדימון

מכל התגובה וזה מה שמפריע לךהפי

יפה

לא חושבת שצריך מאמנת חתונה לזהלאחדשה

בד"כ נשים רוצות אוהבות לשמח את הבעל, בוודאי במשהו שכ"כ פשוט ליישום

אל תתלה בזה את הזוגיות.

אם הנושא יעלה מתישהו באלגנטיות אתה יכול לציין את העדפתך יחד עם המון מילות חיבה ומחמאות למצב הנוכחי בלי קשר.

ובשבילך- תחזק את הידיעה שנשים משתנות ככ אחרי חתונה ובייחוד אחרי לידות, כדאי מאוד למצוא חן, משיכה ורגשות חזקים מבלי קשר לפרטים טכניים חיצוניים.

שוב את איזה כיף לנוהפי

חמודה, שכחת פרט קטן זה לא בעלה. זה בחור שהיא יוצאת איתו. היא אמורה להתחיל לשנות את המראה שלה ואת השיער שלה כדי להתאים להעדפה שלו עוד לפני שבכלל נבנה כאן קשר מחייב?

מי אמר שהוא יאהב את התוצאה? ואולי זה גם לא יספק אותו או חלילה הוא יחשוב שזה מכוער

מותר לו להעדיף שיער חלק. הכול טוב. אבל העדפה שלו לא הופכת לחובת ביצוע שלה.

אם הוא בוחר ללכת על זה צריך לעשות את זה ברגישות . ולא מה הבעיה ?

את מתנסחת בצורה פוגענית ולא מכבדת בכלל!לאחדשה

לא יודעת מה יש לך נגדי באופן אישי, זה לא מתאים. אם אני רושמת תגובות כאלה מזעזעות בעינייך את מוזמנת לפנות למנהלי הפורום לדווח עליי

את מתעקשת להוציא את דבריי מהקשרם ולפרש אותם בצורה מעוותת וכעוסה, לא ברור לי למה.

אם בחורה הייתה רושמת שמפריע לה סגנון הלבוש של הבחור שאיתו היא יוצאת, מה היו עונים לה?

מוכנה להתערב שרוב התגובות היו בסגנון- את תקני לו את הבגדים וזה משתנה ישר ולא צריך להדאיג אותך. למה? במה זה שונה?

לא דחפתי אותו להכריח אותה

לא שכנעתי שהוא צריך לשנות אותה

ציינתי עובדה פשוטה. נשים אוהבות לפרגן לבעל שלהן במראה חיצוני במה שיוצא חן בעיניו. הוא לא רוצה שהיא תעשה ניתוח קיצור קיבה ולא ביקש ממנה עדשות צבע ולא ניתוח אף, תנשמי.

אני?הפי

כי את רשמת הרגע בשרשור אחר :

"נשמע שטרם התחתנת. איך את יכולה לחוות דעה בנושא מערכת יחסים בנישואין אם את עוד לא שם"

כמה רוך ועדינות יש בך מדהים

מה פוגע פה?לאחדשה

זה כנראה עניין שמורכבת לך מולו וזה מובן,

את לא עונה על שום דבר ענייני רק נפגעת אישית משום דבר פוגע

ואו זה שיאהפי

טוב, אז בואי נוריד את הרגש ונדבר עובדות. אני יכולה לעשות את זה מצוין.

את רשמת:

"נשמע שטרם התחתנת. איך את יכולה לחוות דעה בנושא מערכת יחסים בנישואין אם את עוד לא שם?"

את רשמת:

"אני עומדת מאחורי הדברים שלי. זה פשוט ולא חייב להיות מעוגן בשום דבר, מציאות שרואים."

את רשמת:

"האם מי שמתחתן מאוחר מגיע בצורה פחות נתונה לשינויים והתפשרות? חד משמעית כן,"

מי שמתחתן מאוחר מסגל לעצמו אופי מסויים .

כמו בצק קשה!

את רשמת:

"מעורר תהייה למה בחרת להתייחס לזה כעלבון אישי שמזעזע אותך עד כדי כך?"

את רשמת:

"זה כנראה עניין שמורכב לך מולו וזה מובן."

את רשמת:

"את לא עונה על שום דבר ענייני רק נפגעת אישית משום דבר פוגע."

את רשמת:

"בחרת להשפיל ולהכפיש אותי קבל עם ופורום בצורה לא מכובדת ולא ראויה."

את רשמת:

"התגובה שלך מעידה בעד עצמה."

את רשמת:

"בריאות איתנה וכל הישועות."

כל זה את רשמת

אז איפה בדיוק האחריות שאת דורשת ממני? את עומדת מאחורי הדברים שלך כל עוד לא מעמתים אותך איתם.

ברגע שמעירים לך עליהם, הדיון עובר לרווקות שלי, ל"מורכבות" שלי ולכמה אני כביכול פגעתי בך.

אני לא דורשת ממך להסכים איתי. אני כן מצפה שאם את בוחרת לכתוב דברים נחרצים על ציבור שלם, תעמדי גם מול ביקורת נחרצת עליהם בלי להפוך את מי שביקרה אותך לבעיה.

בריאות 🙏🏻לאחדשה

יקרההפי

יקרה, את כתבת על רווקים בגיל מאוחר שיש להם "אופי קשה"

בתגובה עברת אליי אישית: "נשמע שטרם התחתנת, איך את יכולה לחוות דעה בנושא מערכת יחסים בנישואין אם את עוד לא שם?", אחר כך כתבת "זה כנראה עניין שמורכב לך מולו", וכשעניתי לדברייך טענת שאני "משפילה ומכפישה" אותך ודרשת ממני לקחת אחריות. כשהצבתי מולך את הציטוטים שלך וביקשתי ממך את אותה האחריות בדיוק, התשובה שלך הייתה "בריאות".

מאחלת שיחד עם כל הישועות שאיחלת לי תגיע גם היכולת להתבונן במילים של עצמך ולקחת עליהן אחריות

אני מסכימה איתך לגמרייעל מהדרום

לק"י

(אבל המילה "חמודה" בהתחלה יוצרת רושם מזלזל).

לא כל הנשים ירצו לעשות את זהיעל מהדרום

לק"י

אז אי אפשר לבנות על זה.

כך שאם זה בנפשו, אז זה בעיה להתחתן ככה.

לא אמרתי שאפשר לבנות על זה.לאחדשה

אמרתי שרוב הנשים שמחות לשמח את הבעל שלהן בדברים שלא דורשים שינוי מהותי דרסטי (סקופ מטורף- תהיינה נשים שתשמחנה לבצע גם צעדים קיצוניים. לא על זה דיברתי .)

בכל אופן זה לא משהו להוריד שידוך עם חיבור טוב לדעתי.

זה כמו שהיא לא תדע לבשל והוא אוהב את האוכל של אמא שלו-

סיכוי גבוה שאחרי החתונה היא תשמח ללמוד חמותה על מנת לשמח את בעלה.

לא יודעת. לא בדקתי את הנושאיעל מהדרום

לק"י

ולא התכוונתי לסתור אותך לגמרי.

אני אישית לא מוכנה לעשות דברים שהם לא לטעמי גם בשביל הבעל. לכן אני חושבת שאם זה קריטי לו, אז זה בעיה.

ולגבי האוכל- אני בכלל לא בטוחה שאת צודקת. זה תלוי בקשר עם החמות, שלא אצל כולן כזה זורם.

וזה גם ממש שונה משינוי אישי אצלה.

עזביהפיאחרונה

אין עם מי לדבר

פשוט לאצדיק יסוד עלום

לכל הגברים יש פנטזיות ולכל הנשים יש יתרונות וחסרונות. אם אתה לא נהנה איתה וכשאתה מסתכל עליה אתה לא שמח אז אחד משניים:

1. תיפרד וכשתסביר לה את הסיבה שלך לפרידה אתה תרגיש מהתגובה שלה עד כמה קטנוני הרצון להיפרד

2. תתאמץ להביט למהות, לכמה שהיא טובה מיוחדת ומעניינת בעיניך

בשום פנים ואופן אל תקווה לשנות אותה. זו פנטזיה שהולכת איתך, והיא אמנם קשורה עמוק בלב אבל היא רק פנטזיה. אם היא בחורה טובה ובגלל מבנה השיער אתה לא מעוניין בה זה פספוס מטורף.

ההצעה שלה מטופשת לחלוטיןיעל מהדרום

"מי סופר אותך?!" - היכולת לראות הזולת בדייטיםadvfb

זה נושא שמעסיק אותי, מן הסתם הרבה דברים שכתבתי בפורום קשורים לזה ולהרבה פעמים אני לוקח את השיח למקום הזה.

אשתף מקרה שקרה לי ממש עכשיו.

יצאתי השבוע עם בחורה לדייט. בחורה שפעם התכתבנו דיברנו ובסוף ביטלה לי את הדייט.

הבנתי בשלב מסויים שהיא לא חושבת שמתאים והמשכתי הלאה.

קרה מה שקרה ואחרי שנה בערך, היא שלחה לי הודעה שהיא מעוניינת כעת לצאת איתי. מעולה, אני אישרתי ואכן נפגשנו.

פגישה סה"כ סטנדרטית. לא קרה שם משהו מיוחד במחינתי, לא טוב ולא לרע.

בשיחה הטלפונית אחרי הפגישה סיכמנו שאנחנו ממשיכים, קבענו שעה וסיכמתי איתה שאשלח לה מקום.

אממה, יום אחרי שולחת לי הודעה ושואלת אותי אם אני יכול לדבר, דיברנו וכמובן היא רוצה לחתוך לפני שנפגשנו.

עד כאן - הכל טוב. אני מבין.

גם לי היו מקרים שביטלתי פגישות שקבעתי ועשו לי את זה בעבר - האם זה נעים? לא. אבל עם התנצלות כנה זה בהחלט יכול להקבל.

בסוף ללב שלנו אין איזה נוסחת קסם ובנאדם יכול להתלבט ובסוף להתחרט. טבעי לגמרי. וזה גם מה שאמרתי לה קודם כל - אני מבין אותך. אני רואה אותך והצרכים שלך.

אממה, שיתפתי אותה בשיחת הטלפון אחרי הדייט שהרגשתי שבשיחה שבה קבענו להפגש איתי, הרגשתי משהו מוזר, הרגשתי שהיא לא איתי, הרגשתי שהיא היתה "חצי קלאצ'".

שיתפתי אותה את התחושה הלא נעימה הזאת, כי סמכתי עליה שאם נפגעתי היא יכולה להכיל את הפגיעה. הרגשתי שלא נכון להשאר עם התחושה הלא נעימה לבד.

ואז היא ענתה לי בצורה נונשלאנטיט - "כן, אני עכשיו בעוד הרבה דברים בחיים חצי קלאצ'". ברגע שהיא אמרה את זה, נפגעתי.

סליחה, כרגע באת להתנצל בפני, ועכשיו את מנסה להצדיק את ההתנהגות שלך? לא, כרגע זה המקום של הפגיעה שלי לקבל מקום. תני לה את המקום הזה בצורה מכובדת.

זה ממש לא נעים לבנאדם לשמוע הצדקה לכך שמתייחסים לשיחת טלפון איתו ב"חצי קלאצ'" ובעצם מתייחסים אליו בצורה של "חצי קלאצ'".

אהה זה אני "מהעוד דברים האלה" בחיים שאת מתייחסת אליהם ב"חצי קלאצ'".

אם את מבקשת סליחה, תבקשי סליחה בצורה אמיתית, בלי "אבל".

בקשת סליחה פירושה לקיחת אחריות, לא הצדקת החולשה שפגעה.

מממ וכל העניין הזה פותח לי פתח לתהיה כללית.

מאמין שיש משהו מאוד "לא אנושי" בתפיסה הנפוצה ביחס לדייטים.

אתאר את זה במשל ששמעתי פעם מהרב אייל ורד ביחס לנסיעה בכביש.

בכביש אנחנו לא רואים אנשים, אנחנו רואים רכבים.

אנחנו רואים המון קופסאות על גלגלים שמונעות מאיתנו להגיע ליעד שלנו.

ולכן הרבה פעמים אנשים מתעצבנים בכביש בקלות יותר.

אנשים יותר נוטים לצפור בחזקה, למרות שבחיים שמחוץ לכביש - אנשים היו הרבה יותר סבלניים.

ככה, גם בדייטים -

לצערנו, יוצאים עם המון אנשים שבסוף הם לא הזיווג שלהם וגם עם רובם לא מגיעים לרמת היכרות יותר מדי גבוהה.

לכן, טבעי שיש שחיקה ביחס לאדם שמולנו בדייט.

אממה, לראות אדם בתור פוטנציאל לבן זוג בלבד, זה מצמצם את מי שהוא.

הוא קודם כל אדם, עצמאי, בעל רצונות שונים ועולם פנימי אישי.

לכן, מבחינה אידיאלית צריך להתייחס לכל אדם כעולם ומלואו.

וכן, גם לפקיד בסניף הבנק, וגם לקופאית בסופרמרקט.

אדם הוא קודם כל אדם. זכאי לכבודו כאדם.

כמובן, היחס שלי לפקיד ולקופאית הוא יחס מאוד ענייני וממוקד, אבל צריך להיות גם יחס אנושי המתלווה לכך.

עכשיו, הבחורה שיצאתי איתה עכשיו, היא בחורה סופר איכותית ועם לב טוב שהלוואי עלי.

בהחלט אם היה לי רעיון להציע בחור בשבילה הייתי מציע לה בשמחה.

והיא בעצמה אמרה לי "כן, לא היה לי כוח להסתיר את זה (שהיא חצי קלאצ' בשיחה)" ואמרתי לה "לא צריך שתסתירי" והיא ענתה "כן, אני גם חושבת".

אני לא מצפה שתתנהגי בצורה לא אוטנתית. אני מצפה ממך שתראי אותי ומתי שאת מדברת איתי תביאי את עצמך. איך את היית מצפה שמישהו איתך "חצי קלאצ'"?

ואם את לא רוצה להביא את עצמך, תחתכי, אין לזה סיכוי ממילא.

מה דעתכם?

הציפיות שלי ראליות?

אולי אני נפגע סתם?

הגיוני לבקש ולצפות ליחס אנושי בדייטים ולהתאכזב מתי שהוא לא מגיע?

100% צודק!!ברוקולי

תודה רבה!advfb

קיבלת שיעור מצויין לחיים - לא לצפות מהסביבהראומה1
עבר עריכה על ידי ראומה1 בתאריך כ"א באלול תשפ"ו 12:21

שתדע להבין, להכיל, לקבל, וכו' אותך!

באחריותך ליידע, להסביר, לתווך את עולמך הפנימי כלפיי חוץ.

ובעניין שלה ובכן זו היא כרגע וזה הטוב שהיא מביאה, אתה כאן כדי לבחון אם יש פוטנציאל בבסיס שיתאים לך. זו מי שהיא לפחות כרגע.

לוקח הרבה זמן לשנות דפוס התנהגות אבל אופי נשאר.

נכון שבעבודה זוגית משותפת יתכן ויעשו תזוזות קלות כדי לבוא יותר לקראת הצד השני אבל לפעמים יש נפילות, יש הליכה אחורה, שתיים קדימה ולכן עיקר העבודה היא פנימית על עצמך.

מי שלא מאמין בסביבה - גם לא מצפה ממנה.advfb

בודאי שיש ציפייה ביחס לסביבה. וכן, אני גם מצפה להכלה מסויימת.

נניח, סביבת עבודה, יש ציפייה שהיא תהיה נעימה וכו'.

וכן, אני שמח ששיתפתי אותה בכאב שלי ונתתי לה את ההזמנות להכיל את הכאב הזה.

זה שהיא היא לא לקחה את ההזדמנות הזאת בתי ידיים - זה עניין שלה עם עצמה.

אני יודע שעשיתי את שלי, ולא בחרתי להשאר לבד עם הכאב.

באמת חשוב מאוד לתווך את העולם הפנימי לסביבה ובהחלט זה משהו שמורגש בסיפור הנ"ל.

לא ציפיתי לרגע שנתחיל לעשות עבודה זוגית.

כן ציפיתי שאם היא מדברת איתי, אז היא תהיה איתי. ואם היא פגעה בי שתבקש סליחה, ואם היא מבקשת סליחה אז שתבקש סליחה בכנות ולא רק כדי להרגיש טוב עם עצמך.

מאמין בה, וברגע שהבנתי שלא יצא מזה משהו וסתם התבחבשנו, אז באמת חתכתי את השיחה והבאתי לסיומה.

אני מסכים שהקשר צריך להיות אותנטי ואמיתייהודי שואף לטוב

אבל אני לא חושב שנכון להציף באופן יזום קשיים בשלב מוקדם כ"כ. מה אתה מתרפס בפני כל אחת שהרגע פגשת? שמור כל המקום שלך קצת. זו לא גאווה. זו הערכה עצמית מבורכת. זו שמירה על עצמך.

מבין אותך (נראה לי. לפחות מתיימר). אבל יש בני אדם (גברים ונשים) שיהיה להם קושי להכיל פתיחות כזו, קצת התרפסות, בשלב ככ מוקדם. כאילו, 'למה אתה אומר לי את זה? מה אני בשבילך?, וזה מרתיע ומבלבל, ומובן שזה יכול גם להביא לתגובה לא נעימה או חסרת טאקט.

על עצם זה שהיא לא לגמרי איתך, זה מאד מתסכל. נסה לחשוב. האם היא ידעה מראש שהיא תהיה ככה או שהיא תכננה להצליח להתרכז בפגישה ופשוט לא הצליחה? היית מעדיף שבאמצע דייט היא תגיד לך 'שמע, אני לא מרוכזת, נמשיך מחר בטלפון'? נשמע לי שהיא ניסתה לכבד ופשוט לא הצליחה.

וכן. היא מתנסחת ממש גרוע.

אני מבין את שניכםנקדימון
עבר עריכה על ידי נקדימון בתאריך כ"א באלול תשפ"ו 18:34

אני לא חושב שיש כאן ממש דבר "נכון" או "לא נכון".

זה נשמע שהמצב שלה בכללי עכשיו הוא בעייתי וזה דבר שאף פעם לא קל להודות בו. עצם זה שהיא בכלל "חשפה" את זה הוא דבר שיש מי שיראה בו מעשה גבורה מבחינה נפשית. זה כמו לבקש סליחה אבל בלי להשתמש במילה עצמה.

מצד שני אני בהחלט גם מבין אותך כי אחרי הכל אנחנו מדברים באנשים מבוגרים שצריכים לדעת להתאים את עצמם לסיטואציות מקובלות.

ראשית, זה ממש לא נעיםארץ השוקולד

ולגבי התוכן, אנסה לסדר את המחשבות שלי כי עולים מחשבות על זה

בקצרה:ארץ השוקולדאחרונה

לדעתי, היא ניסתה להתנצל ולומר שזה לא אישי מולך אלא שהיא מתקשה כעת לעשות דברים.

עם זאת, היה ראוי שאם זה המצב אצלה שלא תתחיל לצאת עם אנשים כי אין לה את הפניות הנפשית להשקיע בבן אדם.

לא מסכימה איתךהפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך כ"א באלול תשפ"ו 16:52

הפוך ..היא ניסתה להגיד שהיא לא בסדר=

כן, אני לא מאה, אני חצי קלאץ' ובגלל זה יצא ככה. כלומר שומע אני ממש לא במיטבי עוברים עליי הרבה דברים.

תראה, יכולת גם להגיד לה בחצי הומור את יכולה גם לקחת קצת אחריות, זה בסדר (:

לפעמים זו הבעיה, שגברים אומרים כן כן נכון את צודקת, כשבפועל הם בכלל לא מרגישים ככה. בעיניי עדיף להגיד בעדינות את מה שאתה באמת חושב מאשר להסכים רק כדי להכיל ולצאת גבר נעים.

ואגב, אני מראש לא הייתי מכילה הכול.

בחור ביטל לי דייט אחרי שבפעם הראשונה הוא כבר דחה. הוא התחיל לתת לי שלל תירוצים וזה פשוט הצחיק אותי.

וממש צחקתי

הוא שאל אותי למה את צוחקת?

אמרתי לו, לי זה פחות שייך כל זה ואני לא רגילה ליחס כזה..

לצאת עם בחורה שחזרה בתשובהארץ חדשה

אחרי דיון עם חבר

הייתם יוצאים עם בחורה שחזרה בתשובה, וככל הנראה גם לא בתולה? או שזה יפריע לכם?

זו שאלה מורכבתאביעד מילוא

יש כאן כמה שיקולים:

1. לאיזה כיוון היא חזרה בתשובה? מה עולם הערכים שלה? האם המנטליות שלה קרובה לשלי?

2. זה שהיא הייתה בקשרים עם בחורים לפניי החזרה בתשובה זו גם שאלה. ברור שהלכתית יש כאן בעיה האם אחרי שהיא חזרה בתשובה אני צריך להתייחס לזה?

אני אישית חושב שרק אחרי הבירור הזה יהיה ניתן לענות ואם ז מתאים לא אשלול (בתנאי שזה באמת מתאים למנטליות ולעולם הערכים שלי

יש די והותר נושאים המחייבים התאמה - ואם קיימתפ.א.

ההתאמה - שתי הנקודות הללו לא יפריעו.

אתה יודעאריק מהדרום

השאלה הזו נשאלה בפורום הזה במהלך השנים עשרות פעמים על בנים ובנות רק ברגישות יתר, בדיסקרטיות ובצנעה בלי להכניס את הבעיה שכולם מבינים לתוכן ההודעה ובניסיון לא לפגוע באף אחד מהמשתמשים.

כולה אמר בתולה אפשר לחשובintuscrepidam

מכל המעלות שהתורה יכלה לספר על רבקה, הדבר היחיד שהתורה כתבה הוא שהיא הייתה בתולה.

לא צריך להגזים, יש אנשים שמפריע להם להיפגש עם חוזרים בתשובה בגלל המשפחה, יש כאלה בגלל תרבות, אז הוא דייק לנושא שמפריע לו.

מסכימה עם ההערהאוריןאחרונה

תלוי איזו חוזרת בתשובהPaslash

אם היא חזרה בתשובה לכיוון של פולחן צדיקים (וד"ל) אז התשובה היא לא. אבל אם היא פשוט החליטה לשמור מצוות - למה לא? בגלל שזה פורום דתי אני נמנע מלהשתמש בשפה גסה, אז הניסוח הכי מעודן שאני יכול לומר זה שלא משנה לי עם מי היא הייתה כל עוד היא לא החליפה בני זוג כל שני וחמישי.

רחב החליפה כל ראשון שני שלישי רביעי חמישי שישיטובע בפוף

ושבת גם איתה לא הייתה יוצא?

וואללה לאPaslash

היא כנראה הייתה דוסית מדי בשבילי 😅

וכי אלו שנוהרים אחרי פולחן צדיקים נשארים רווקים?פ.א.

באופן טבעי, אישה מסוג זה ואורח חיים כזה, תמצא חתן מתאים.

או אלו שנוהרות אחרי הצדיקות שמפעילות אירועי הפרשת חלה עם משפיעניות רשת - גם הן מוצאות חתנים מתאימים. ושם די בוודאות יש הרבה מאוד חוזרות בתשובה.

אכן כןPaslash

אך אני לא הייתי לוקח אותן

כן, יצאתי בעברארץ השוקולד

יש כאן אתגר גדולאביעד מילוא

אם יש יכולת לגשר על הפערים השמיים הם הגבול. אני כן אומר שהאתגר הוא השפה שיש מנטליות שיש בה שפה מסוימת זה מאתגר לגשר בה על הפער אם הצד השני לא מכיר ונמצא שם זה אפשרי אבל מאתגר

תכלית החיים!Nachman Wilhelm

הארה מול האפלה: חזון הנצח וייעוד האדם מול תפיסה חומרית חולפת

יש המתבוננים במשפחה ברוכת ילדים ורואים בה "דלות" או "כניעה", אך מבטם נעצר במעטפת החומרית בלבד. השאלה המהותית היא: מהי מטרת הבריאה ומהו תפקיד האדם עלי אדמות בשנותיו הספורות? אם התכלית היא נוחות רגעית ומיצוי עצמי אנוכי, הרי שדבריך "מתאימים" לך. אך אם נרכיב את משקפי התורה והמצוות, נגלה עולם אחר לגמרי.

המצווה הראשונה בתורה, "פרו ורבו ומלאו את הארץ", אינה רק ציווי ביולוגי, אלא היסוד להמשכיות האלוקית. ההשקעה במשפחה היא השקעה נצחית, המביאה להתעלות הנשמה ללא הפסק בנצחיות של הבורא. המטרה העליונה היא חיבור לבורא יתברך וגילוי אלוהות בעולם הזה התחתון. דווקא מתוך הריבוי והעמל, נבנה בניין עדי עד שמתקן את השלילה שנגרמה מחטא עץ הדעת, כפי שמבארת תורת הקבלה.

כל ילד הוא נשמה נצחית וחלק מהתוכנית להפוך את היקום למשכן לו יתברך. מי שחי בתפיסת "אכול ושתו כי מחר נמות", מחמיץ את המהות האמיתית של הקיום ובוחר בחיי שעה על פני חיי עולם. אנו לא משועבדים לערכים עבשים, אלא מחוברים למקור החיים ולחוקים שמובילים לשינוי מהותי וחיובי בנפש, עד להשגת חיים נצחיים ושונים בתכלית. כפי שנאמר: וזרח בחשך אורך ואפלתך כצהרים (ישעיהו נח). וכן: כי לא על הלחם לבדו יחיה האדם כי על כל מוצא פי יהוה יחיה האדם (דברים ח). וגם: ונגלה כבוד יהוה וראו כל בשר יחדו כי פי יהוה דבר (ישעיהו מ). האמת אינה נמדדת במטרים רבועים של מגורים, אלא בגודל השליחות ובנצחיות הנשמה.

אין סיבה שלא.shindov

אדם שבוחר מעצמו לעבוד את ה' הוא במעלה גדולהמקריוס

אם היא "נורמלית" כפשוטו, ולא מתוסבכת, זה מצוין. היא תרים אותך ואת הבית כלפי מעלה.

תופעת הלקבוע עם חברה ובסוף היא מביאה עוד חברה/ותראומה1

תופעת הלקבוע עם חברה במחשבה שתהיו רק אתן בבילוי(הופעה, פסטיבל, תערוכה) ומסתבר שהיא הגיעה עם עוד חברים/חברות, קבעה להפגש עם עוד במקביל, או עם ידיד.

לאחרונה פוגשת את התופעה הזאת קרה לי עם חברה נשואה דתיות וגם עם 3 חברות רווקות דתיות כולן מעל 34/35. זה חדש לי.. כמובן שזה לי לא מתאים, כשאני קובעת עם חברה המטרה לדבר ולבלות רק איתה. ולא עם אנשים זרים שלא מעניינים אותי ואין לי תמיד חשק לפתח שיחה ולהזרים אנרגיה חדשה כדי לשוחח איתם.

מוכר לכן/לכם?

איזה מבעס זה...יעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך י"ח באלול תשפ"ו 16:39

לק"י

אני אף פעם לא הייתי נפגשת עם חברות יותר מידי.

אבל גם כשכן, נשמע לי מוזר להביא עוד חברים בלי לשאול קודם אם מתאים.

כך שלא זוכרת שעשו לי את זה.

מה שכן, יש דברים שכנראה מקובלים מאוד אצל אנשים מסויימים, ולכן אולי להם זה נראה מוזר שלך זה מפריע.

מציעה להגיד מראש בפעם הבאה, שאם רוצים להביא עוד חברים, שישאלו אותך לפני.

לא נעים ליהפי

כי אני עושה את זה מלא אבל צריך טאקט לדעת מתי להכניס

למה את עושה את זה בעצם?יעל מהדרום

לק"י

אלא אם כן, את יודעת מראש שזה בסדר מצד החברות שלך.

וגם יש הבדל בעיני, אם קבעתן כמה ביחד להפגש, ונוספה עוד אחת. לבין אם קבעת מראש רק עם חברה אחת....

כמה ..הפי

כי הן מכירות ואני מפחדת לפגוע במישהי שלא אזמין אותה

לדעתיראומה1

מציעים להזמין עוד אנשים או כיף לא בא שיחות חופרות אחד על אחד. או להנות ביחד כדי לא לחפור אחד על אחד.

שזה מובן לי..

כך או כך מבקשת כנות ופתיחות

את אישה רגישה יחסית?משה

כלומר מופעלת וצריכה להיפגש 1/1 ?

אתה רציני בשאלתך השיפוטית?ראומה1

אישה רגישה = צריכה להפגש אחד על אחד עם חברה?

מהי אישה מופעלת?

אני לא שופט אף אחד אף פעםמשה

אני מנסה להבין את המנגנון הבסיסי לפני שאני עונה יותר ברצינות.

אם את אישה שהרבה אנשים "מפעילים" אותה (בגוף, אין לי איך לתאר את זה - תחושה כזו של הצפה), אז פשוט לא שייך להזמין עוד מישהי בלי לידע אותך. אין לך קיבולת לזה.

בעיני אנשים אחרים ארוע עם 2 אנשים, 3 אנשים או עם חמישה אנשים זה סבבה וזורם ויהיה כיף. בעיני אנשים רגישים - לא. זה דורש התייחסות אחרת.

אתה כנראה לא הבנת את הכוונה שליראומה1

בפוסט שלי.

אם אני קובעת להפגש עם חברה מבחינתי קבעתי רק איתה ולא עם חבורה של אנשים נוספים. אני רוצה להנות מהשיחות איתה, מחוויות שלנו המשותפות. אם הייתי רוצה להנות עם עוד בנות הייתי קובעת איתן.

ולגביי ההצפה מבינה למה התכוונת, אני לא כזאת.

הוא שאל. ואני הבנתי למה.אדם פרו+

כי כתבת להזרים אנרגיה חדשה.

כלומר את להרגשתך צריכה לייצר אנרגיה וזה לא הוגן כי באת עם 5w להנות ולא להפעיל

גנרטור של הכרויות שיצרוך ממך יותר

והוא משה, כידוע שמתמחה באנשים רגישים.

רק שאלה כדי לדעת אם לענות לך לפי השיטה שלו.

הוא שאל בתמימות לא מתוך התנשאות או משהו ככה הרגשתי מההודעה שלו.

יש היום הגדרה כזאת של "אנשים רגישים מאוד"יעל מהדרום

לק"י

בעיני זה לא קשור בהכרח.

לפעמים פשוט רוצים לבלות עם חברה ספציפית.

כן זה לא תמיד קשורמשה

אבל שאלתי.

כן ברורהפי

לפעמים זה כיף מאוד לפעמים לא

כן קורהנעמי28

את יכולה לשאול או לבקש שיעדכנו לפני, לפעמים זה קורה ספונטנית שמצטרפים אלינו מכרים.

אם המטרה שלך היא בילוי פרטי או שיחת נפש אז גם מצידך כדאי לעדכן, אולי מתאים יותר יציאה לקפה ולא פסטיבל המוני.

בעיניי זה לא סבבהרקאני

אם עושים את זה מעדכנים מראש בד"כ

בהחלט מסכימה. צריך לבקש רשות .נחלת

לא דומה מפגש בין זוג נשוי לעוד כמה זוגות למפגש של רווקות;

גם לי זה היה מפריע.

מסכימה. ממשלא סבבה. כאילו הייתי זורמתהמקורית

באותו רגע אם מתאים לי אבל להבא מתאמת ציפיות מראש

מודה שלא קרה לי

תודה על התגובה, תמיד יש פעם ראשונהראומה1אחרונה

להבנתי זה נפוץ שיוצאים בחבורות בביצות הרווקיות.. כמראה שזה זלג גם אליי להבא אקפיד יותר על תיאום ציפיות.

מוכר לי אצל גרושתי. שהתחתנתי איתה. והיא הביאה 3אדם פרו+

ילדים מתוקים אהובים ומהממים יותר ממנה

שנותנים כוחות וכיפיים

לא נעים בכלל, אפילודרייב

יש בזה תחושה של בגידה קטנה. אני הצעתי לצאת רק איתך ואתה מביא אנשים אחרים. זה מעלה שאלה מה בכלל החבר ההוא רואה בי? עוד אחד מכולם? עוד מישהו שמבדר אותו? חשבתי שלנו יש קשר קרוב וייחודי..

נשמע קצת זוגיות, אבל חברות עמוקה לא מאוד רחוקה מזה.

בדיוק ככה, נגעת בנקודות המהותיותראומה1

בעיניי ממש מוזר ולא סבבהשלומית.

למה להנחית? אם רוצים להזמין עוד אנשים תעדכני

ותעשו תיאום ציפיות אם מדובר במפגש 1/1 או מפגש חברתי מורחב

שאלת המשךפצלשלי2

שלום, (אני פצלשלי מהשרשור קשר צעיר… פתחתי חדש כי איבדתי תסיסמה)

חשבתי הרבה והתייעצתי בנוגע לקשר ובסוף החלטתי שאמנם יש אי אילו פערים בנושא הדת אבל בסוף אני מעוניין לגשר עליהם ולהתגבר עליהם

אז רציתי להתייעץ בנושא, איך מכילים ומתגברים על פערים?

אני אתן דוגמא קיצונית שאני לא ממש יודע לנסח טוב (זה ממש יישמע נורא ואני מבין את כל אלה שיגידו שזה לא ענייני ואני לא צריך להיכנס לזה, מצד שני בסוף זה כן רלוונטי לביתי שאבנה, אז לעזור ליהודי לקראת חתונה אולי עדיף מאשר להוציא עליו עצבים) אבל למשל קשה לי כשאני הולך ברחוב ו(חס ושלום) אני רואה בת אחרת שדווקא כן לבושה באופן צנוע יותר, ואני שואל את עצמי אם אני בוחר נכון. ברור לי שזה עניין של איזהו העשיר השמח בחלקו, אבל יש גם עניין זוגי פה בנושא. בקיצור הניסוח שלי גרוע וזה ממש לא נוגע רק לצניעות פשוט זה יחסית קיצוני.

אני בבלאגן פה. אשמח לחכמת ההמונים!

(נא לא לכעוס עליי)

שאלה גדולה שאלתלגיטימי?

וזו בדיוק תובנה #1 שלי:

תובנה #1 - לקראת נישואין וזוגיות

זה הבסיס, וצריך ללמוד על זוגיות.

אבל נראה לי יותר עקרוני מזה:

אם אני מבינה נכון, שניכם עוד בשלבים ראשוניים של גיבוש זהות עצמית. אלו השנים של עיצוב האישיות הרוחנית. כשאנחנו במסגרת של תיכון, יש פחות מקום של בחירה ועצמאות, וזה מתבטא בשנים שאחר כך - מהן הבחירות שאני עושה? ממי אני בוחר ללמוד?

המקום שבו גדלנו, אותו ההורים שלנו בחרו, זה לא בהכרח מה שאנחנו נבחר - ובטח שלא אחרי שינוי משמעותי של שירות צבאי (או לאומי). איך שאתם היום, כפרטים וכזוג, יכול להשתנות בצורה דרסטית בשנים הקרובות, לכל כיוון.

מעבר לזה, כמה עניינים נוספים:

1. כבני זוג, אנחנו לא אחראים על עבודת השם של השני. נכון, יש כיוון, יש דרך, יש שאיפות משותפות לבית - אבל בפרקטיקה, אני מאמינה שאין לי מקום להתערב.

במילים אחרות: אנחנו מתחתנים עם האדם, לא עם קיום המצוות שלו. נכון, זה צד מסוים של האישיות - אבל יש עוד הרבה.

אני מניחה שלא כולם יסכימו איתי, וזה בסדר, אבל מה יקרה אם בת הזוג שלך תחליט יום אחד להיות חרדית? חב"דניקית? גוראית? חילונית? מסורתית?

אני חושבת שלעמדה הרוחנית יש השפעה גדולה על הקשר, ואנחנו רואים זוגות שנפרדים על רקע זה - אבל גם כאלו שמחליטים להישאר יחד, בגלל האדם שאיתו התחתנו. (אאלט כך קרה למנהלת כאן).

[וגם צריך לשאול מה יקרה לחינוך הילדים - בהנחה שהיא לא משתנה, האם זה קו אדום מבחינתך?

2. זוגיות זה מקור של אור וחום, התעצמות וגדילה - אבל לא של טיפול. לטיפול הולכים לאנשי מקצוע. לברוח מבעיות בבית לתוך קשר זה רחוק מאוד מפתרון, ועלול גם להזיק לקשר.

3. האם בחרת נכון? עוד לא באמת בחרת, אבל שים לב - תמיד יהיו בנות צנועות יותר, וכל X אחר שתרצה. מה שהופך בחירה להיות נכונה זה המחויבות ההדדית שלכם. אם כל הזמן תפקפק בבחירה, אז זה לא יאפשר לקשר שלכם להתרומם. פזילה לצדדים לא תקדם אותך למטרה.

מותר לרצות ולחלוםלאחדשה

זה בסדר גמור שאתה רואה משהו ורוצה אותו, ולאף אחד אין זכות לכעוס עלייך בשל זה.

צריך לזכור כמה דברים-

1. פער דתי יכול להתרחב ולהצטמצם בלי קשר למה שהיה לפני החתונה. החיים קורים, דברים משתנים, לאנשים מוצאים את עצמם במקום אחר ממה שהתחתנו.

2. תחפש מידות ולא מעשים. כשיש בסיס מוצק וטוב של התנהלות נכונה ומידות טובות, השאר כבר יבוא מעצמו. ז"א אם האשה שלך מחוברת לעצמה ולאמת שלה, שואפת לבית של תורה פשוט עדיין קשה להם זה כיוון טוב.

לעניות דעתי זה עדיף מישהי שמתלבשת צנוע אבל מסוכסכת עם עצמה, חסרת ביטחון ועושה דברים כי צריך ולא כי היא רוצה ומחוברת..

3. תסתכל על המכלול. לכל אחד יש חיסרון. האם הפערים האלה מהותיים ההתנהלות החיים או פשוט לא מתכתבים עם מה שדמיינת לעצמך?

לעניות דעתי ניכר שאתה צריך לבנות את עצמךintuscrepidam

אתה צריך לבנות לברר עם עצמך מה חשוב לך, לבנות סולם ערכי, ללמוד תורה, להתחבר לישיבה ולרבנים, ומתוך כך להחליט.

כמו שאמרתי בתגובה הקודמת, אפשר לעשות את התהליך הזה עם הבחורה. אבל תברר איתה קודם מה היא חושבת. אמרת שהיא הולכת למדרשה, דבר איתה על ערכים, על השאיפות…

בא לי להיתפס דווקא לדוגמא שלךמדרשיסטית20אחרונה

ולומר לך שהכי לגיטימי בעולם הרצון שלך שאשתך תתלבש צנוע!!

ירגמו אותי כל הפמיניסטיות הפרוגרסיביות אבל חוסר צניעות של האישה חד משמעית פוגם משהו בקשר האינטימי שלהם. הוא הופך משהו שאמור להיות רק שלהם כזוג, מקום של "סוד", מקום שהוא אינטימי ומיוחד להם- לנחלת הכלל. ברור שזה פוגע בזוגיות!! ברור!

אני לא יודעת אם בהכרח רואים את זה תמיד על פני השטח, אבל ברור שבפנים- זה משפיע. מותר לך לרצות שאשתך תשמור על צניעות ובכך תשמור על האינטימיות שלכם. מעבר לזה, ברור שחוסר צניעות חיצונית זו אמירה, וסופר לגיטימי שלא יתאים לך מבחינה תורנית האמירה הזאת.

האם בגלל זה נכון שתיכנס לה לעבודת ה'? לא. אבל מותר לך לחפש ולרצות אישה שמתלבשת בצניעות.

ביחס לשאלה המרכזית שלך- אני לא מומחית גדולה באיך מגשרים על פערים דתיים ותורניים, כי אחד מכללי הברזל שלי כשחיפשתי בעל זה שיהיה לנו שיח תורני משותף, שנסתכל על התורה מאותה נקודת מבט. וב"ה זכיתי וזאת אכן המציאות ואין ברכה כזאת! תענוג עצום!

הדבר היחיד שכן עולה לי זה שלפני שאתה ניגש לגשר על פערים אני חושבת שלפני הכל אתה צריך להחליט עד כמה זה חשוב לך. ואל תוותר על משהו מכוח האנרציה, כי זה יכול להתהפך עליך יום אחד ותהיה מתוסכל שויתרת על עצמך ועל משהו שחשוב לך.

זה לא אומר שאם תחליט שזה מאוד חשוב לך אז אוטומטית שווה להיפרד, אבל כן כשדברים יותר מבוררים לך באופן אישי, אז יותר קל לנהל שיח של גישור על פערים.

אגב זה לא סותר את מה שאמרתי מקודם לגבי לא להיכנס לעבודת ה' שלה, כי מראש שיח של גישור על פערים הוא לא שיח של "תשתני" אלא של "וואי אני מרגיש שהעקרון הזה נורא חשוב לי כי.... ומצד שני..... מה את מרגישה כלפי זה? איפה זה פוגש אותך?" ומשם מתגלגלים ומנסים להבין איך מגשרים על הפער ובמקרה של לפני נישואין- האם זה שווה לנו לגשר על הפער.

"איך לדעת מה אני באמת רוצה? איך לקבל אותי כמו שאנימוקי_2020

זה סרטון של פודאקסט עם בחורה שעל פניו נראית לי דתייה

אז מקווה שאין בעיה לפרסם כאן ואם יש, אז לשים לב. כי לא רוצה להכשיל אף אחד. האמת שגם השאלה שלי קצת בעקיפין לזה.

לא ראיתי את כל והסרטון אבל הוא נראה לי די מעניין ומועיל ובגדול, מרגיש לי שהיא מצד אחד עולה על נקודת אמת מצד שני..זה חלקלק מאוד

ולכן אני אשמח לשמוע את דעת החברים בפורום.

אני רוצה להתמקד בקטע שמתחיל מ :7:30 ונמשך עד 11:20

תצפו בקטע הזה.

ועכשיו לשאלות :

1. האם יש משהו בקטע הזה שסותר את ההלכה ? אני שואל בקטע טוב. בקטע של להבין. אם יש, תסבירו.

2. בהנחה שאין בעיה. הלכתית, מה אתם חושבים על מה שנאמר שם ? מה דעתכם על זה ? התחברתם ? קצת? הרבה ? איך ? תרחיבו.

תודה לעונים, גן עדן כאן ולמעלה למשקיעים.

על פניו, נשמע גיבוב של מלא כלום של מי שצריכה למלאיהודי שואף לטוב

נשמעת קצת כמו שדרן כדורגל או פרשן לענייני החסה בשטחים.

לא שמעתי הכל, רק את הקטע אליו היתה הפנייה.

אם אנסה לסכם, זה ישמע כך: 'מה אני רוצה? מה שאני רוצה. קשה לענות? אז תשאלי מה בא-לי או מה מרגיש לי שאני רוצה'.

מים טחונים חופרים עמוק.

מה שאני באמת רוצה זה לתת לנשים בסגנון הזה כאפהחושבת בקופסא

כל מה ששמעתי זה "אני, אני אני" "בא לי באלי בא לי". באופן סטטיסטי באמת לנשים יש לפעמים נטייה לריצוי וחוסר ביטחון עצמי יחסית לגברים. (אחד ההסברים לפערי השכר בין גברים לנשים הוא שנשים פחות נוטות לבקש העאלה בשכר) אבל מפה ועד לשכנע נשים להיות יצור אנוכי, ילדותי ורגשן שלא מעניין אותו שם דבר חוץ מהתיחסות לעצמו בלבד. זה מוגזם ומביס את המטרה. במיוחד בזוגיות שכל עניינה היא התחשבות בבן אדם אחר שגם לו יש רגשות ורצונות, אבל מסתבר שהם לא חשובים כמו אלו שלה.

אגב אני רק חצי צוחקת לגבי הכותרת. זה כל כך מעצבן ומפרסם את ההפך המוחלט מעבודת המידות. במקום לשים את הרצונות העצמיים בצד ולהתחשב באחר ובשיקולים יותר משמעותיים מרצון רגעי וילדותי, הדברים האלו פשוט הורסים כל כך הרבה נשים, ולדעתי רק פוגעים בסיכויים שלהן להתחתן. אבל עם כמה שזה מעצבן אותי אני לא אפגע בהן פיזית, כי רצונות רגעיים לא מכתיבים מה הדבר הנכון לעשות.

וזה לא נגד ההלכה, זה נגד השכל הישר.

זה נכון גם לגבי גברים רווקיםשבורת,לב

רצונות רגעיים זה אחד הדברים הכי חשובים שישמשהאחרונה

זה לא אומר שצריך לעשות את מה שהם אומרים. אבל הם לגמרי צריכים להיות שם.

אני יכול להגיד שאני רוצה לעשות משהו אבל בפועל לבחור לעשות משהו אחר כי צריך להשקיע בילדים או בזוגיות. אבל זה צריך להיות במודע. אני רוצה לעשות X, אני בוחר לעשות Y. אחרת הרצון מתחת לשולחן מנהל אותנו בלי שנשים לב.

שבוע שעבר מישהו התייעץ איתי על כיווצים בבטן וחרדה וכו'. סיפורים של רגישים.

מסתבר שהזמינו אותו לעשות משהו כיף, הוא זרם איתם, אבל בעצם רצה לעשות משהו אחר וזה התבטא בגוף. לא כיף.

לא ברור ליהפי

למה מטפחת עולה 190 ומטפסת למעלה..

זה יפה אבל למה ככה זה פעם ורבע לק גל

אמרתי סבבה אני אקנה הביאה לי מחיר של 260 ...

איך אפשר ככה

נכון. זה בעיקר חומרה של חציצהשבורת,לב

ועוד כמה סיבות עתיקות.

טריגר רווקות מאוחרתא.י.ש.

מצאתי הודעה שמישהו כתב בתגובה באתר ואני חושב שהיא מצדיקה העתקה לכאן (לא מסכים עם כל מילה, וכאמור - לא אני כתבתי. רק הוספתי כמה אנטרים):

מי שגדל במשפחה שמרנית, ולא התחתן עד גיל מסויים, יהיה לו כמעט בלתי אפשרי להתחתן. זו המציאות.

למה? בגלל הרבה סיבות. הרכב האוכלוסייה משתנה (גברים הופכים להיות לייטים). נשים לעיתים הופכות למרירות ולא נשיות.

שיטת ההיכרות בעזרת דייטים אינה אפקטיבית בגיל מבוגר. יש עוד סיבות רבות, וכולן מובילות למסקנה אחת פשוטה:

בדור הבא יהיו הרבה גברים שלא יתחתנו לעולם, ונשים שיישארו רווקות לנצח, והרבה מאוד עצב ואומללות וציניות, וכנראה גם התאבדויות רבות.

צריך להפנים זאת. יש אלפי רווקים מבוגרים, ובדור הבא הם כבר יהיו אחרי גיל פנסיה. בלי משפחה ובלי הורים ובלי סיבה לקום בבוקר.

אני לא אומר שלא צריך לדאוג לרווקים. כמובן שצריך. אבל במקביל צריך להתחיל לחשוב מה אנחנו עושים לא בסדר שהביא אותם לידי כך.

בסוף אנחנו אשמים. הציבור שלנו. תאהבו את זה או שלא. יש לנו באג רציני בחינוך איפשהו לאורך הדרך.

זה בהנחהoo

ששמרנים נשארים שמרנים

אבל הסיכוי שהשמרנות תפסיק מתישהו גדולה

במיוחד ברווקות

הוא כתב בפירוש: "גברים הופכים להיות לייטים"א.י.ש.

וגם נשיםoo

ואז יש שיטות אפקטיביות יותר להיכרות חוץ מדייטים

בכל זאת ככל שהגיל עולה הסיכויים להתחתן יורדים...א.י.ש.

כנראה שהן לא כ"כ אפקטיביות.

ממה שאני מכירהoo

נניח בציבור החרדי

הסיכוי להשאר רווק/ ה לנצח

קטן מאד

וגם שם יש רווקות מאוחרת ושמרנות

למרבה הצער גם שם יש יותר מדי "אלטר בחור"א.י.ש.

שנשארים בישיבה עד זקנה ושיבה.

אחוז נמוך מאדoo

תמיד היו רווקים נצחיים

ותמיד יהיו

זו בחירה לגיטימית

כתבת קודם: "אבל הסיכוי שהשמרנות תפסיק מתישהו גדול"א.י.ש.

אז בציבור החרדי זה לא קורה בגלל השמרנות או למרות השמרנות?

ואני לא חושב שזו בחירה.

למרותoo

גם שם השמרנות בסיכוי לרדת עם הגיל

במבט שלי

יש לאדם הרבה אחריות ויכולת השפעה על חייו

וכנראה אפשר להשיג מה שרוצים

הלוואי שזה היה כ"כ פשוט א.י.ש.

אמoo

אחריות/ השפעה/ להשיג דברים

לרוב זה לא פשוט

הודעה מלאה קלישאותהסטורי

יש כאלה שהתיאורים נכונים לגביהם ויש כאלו שלא. הכרתי אישית כמה וכמה שהתחתנו בסביבות גיל 40. נכון, יש כאלו שלא הצליחו, אבל אין שום סיבה לחשוב שזה בגלל הגיל, יותר פשוט להניח שמה שתקע אותם בגיל 24, זה גם מה שתוקע אותם בגיל 44...

אגב, אני מכיר כמה רווקים מבוגרים, שלא עצרו את החיים. הם המשיכו להתקדם, למדו מקצוע, עובדים ומלמדים.

כמובן, הקהילה צריכה להכיל אותם, צריך שיהיה להם מקום בחברה. אגב, ככל שהקהילה יותר נפרדת - זה יותר פשוט. כשלכל דבר מגיעים בזוגות - הרווק/גרוש/אלמן מחוץ למעגל.

בקהילה שבה הפעילויות, המסיבות והמפגשים הם לגברים בנפרד ולנשים בנפרד - הרווק או הרווקה יכולים להשתתף כמי כולם, בלי שזה מאוד בולט.

לא חושב שיותר פשוט להניח שמה שתקע אותםנוגע, לא נוגע

בגיל 24 זה מה שתוקע אותם בגיל 44.

אני מניח שהתחתנת צעיר ואין לך מושג איך נשרט מוח של רווק או רווקה מבלי רצונם ובחירתם כשאין להם את הדבר הכי בסיסי מבחינה רגשית, בפרט אם אין שום דבר מהותי שהם התעכבו בגללו (כגון בררנות או חוסר הבנה שאתה מתחתן עם אדם שונה).

אפשר לענות בכללי ולא על מה שכתוב בפוסט?פילה

בדיוק צפיתי בסרט לעבור את הקיר. מי שלא ראה זה על רווקה מאוחרת שחתן שלה מבטל חתונה באמצע הכנות ( ודי מהר מוצא מישהי אחרת) והיא במקום לבטל מחליטה להשאיר את האולם ולהמשיך להתארגן בתפילה שחתן יבוא אם היא תאמין מספיק חזק.

אז ברגע שהיא עושה את זה , די ברור למה היא רווקה. כי היא לא מעוניינת להכיר איש אמיתי ובנות איתו קשר , היא רוצה סטטוס של נשואה , חתונה יפה ושמישהו ישיר לה אשת חיל. באמצע הסרט מכירים לה גבר מאותו רקע, כזה שמעוניין להמשיך אבל היא רוצה שיחתנו איתה תוך חודש באולם שהיא בחרה באירוע שאירגנה. והיא כל הזמן בפוזה של להיות שונה, לא כמו כולם , להתנהג מוזר. רואים שזו פוזה.

אני גם קוראת מכתבים של רווקים שאבינועם הירש מפרסם בפייסבוק. וגם מהם די ברור למה הם רווקים.

רבים כאילו נכתבו על ידי ילדים בני עשר. הם אומנם בני ארבעים אבל בתודעה של בני עשר. רווקה אחת מצפה שהשכנים שלה עם ילדים קטנים ידאגו לה באזעקות, גבר אחר כותב שהוא יפה אבל נשים הדייט מסתכלות בפחד , איך זה מסתדר? אנשים מצד אחד לא רוצים שיחרפנו להם ויציעו להם הצעות ומצד שני בוכים שלא מציעים להם. חלקם מחזיקים ברשימת דרישות שלא ניתנת למילוי.

רואים את זה גם בסדרת סרוגים , מי שרוצה ,מתחתן . מי שלא רוצה , תמיד ימצא למה לא.

עכשיו , למה באמת רווקים לא רוצים להתחתן? לא רוצים ילדים, לא רוצים מחויבות , לא רוצים עוד מישהו להתחשב איתו כל הזמן , פוחדים מאינטימיות, לא רוצים מחויבות כספית , יש להם הורים מקבלים מדי וכיף להם להישאר ילדים, דרישות מוגזמות מבן אדם מודרני ומהורות מודרנית , רוצים לבנות קריירה בנחת , לא בנויים למשפחה

אוישoo

מה גורם לאנשים להיות שיפוטיים ככ

וכנראה על נושא שהם לא חוו אישית

חח אהבתירק נשמה

זה נכון לחלק מהמקריםחושבת בקופסא

לא שיש לי ניסיון גדול בתחום, אבל פגשתי רווקים גם בתיאור הנ"ל שמ5 דקות שיחה איתם אפשר להבין למה הם רווקים, וגם אנשים סך הכל נורמליים וחברותיים שפשוט לא הולך להם.

אני לא חושבת שאפשר לשפוט לכאן או לכאן כשמדברים על תופעת הרווקות. מצד אחד כל השיח של "הציבור כולו אשם" בהחלט בכייני ולא מקדם (סיכוי סביר שמי שמסרב לקחת אחריות על חייו שייך למחנה הרווקים הראשון) אבל מצד שני יש בעיה לגיטימית שצריך למצוא לה פיתרון (וחבל שרוב המענה לרווקים פונה לרווקות בנות 22 שרק צריכה כמה שיחות מוטיבציה עם מורת אולפנא שלוקחת סכומים מופקעים).

מעניינת הפרשנות שלך לסרט הזה. אף פעם לא אהבתי אותו, מבחינת המסר האמוני שמעודד לסמוך על הנס. כנראה ביחס לתופעת הרווקות דווקא יכול להיות בו מסר שיוצרי הסרט לא התכוונו אליו.

יש הבדל גדול מאוד בין גילאיםנוגע, לא נוגע

והרבה פעמים מה שנראה כמו תודעה של בני עשר זה שריון לכאב רגשי של ילד בן עשר ולא תודעה כזו.

איזה מהמם זה לחוות דעה נחרצת על בסיס סרט ופוסטיםאנונימית 8

ולא על בסיס היכרות אישית. ב"ה שזכית לבנות בית ללא עיכובים, זה לא הופך אותך לאדם טוב וצודק יותר ולא נותן לך זכות לפצוע אחרים ולהתנשא עליהם בצורה כזאת. היית רוצה שכך יתייחסו להתמודדויות שלך בחיים? כי כל התמודדות אפשר לנתח בצורה שיפוטית ורדודה כזו, זו באמת לא חוכמה גדולה.

בתפילה לזיווג הגון וקל לכל רווקי עם ישראל

בחיים אמיתיים אני לא אומרת כלוםפילה

מקשיבה בשקט , מתפללת בהדלקת נרות. אבל כל עוד בן אדם לא מבין מה תוקע אותו , הוא לא יכול לצאת מזה. ולא כולם פסיכולוג מדופלם כדי להגיד את זה גם בצורה רגישה וגם להביא את הנקודה.

דווקא חברים קרובים הרבה פעמים יודעים מה תוקע כי כן יש להם היכרות עמוקה .

נגיד , חברה שלי גדלה במשפחה פטריארכלית והיא מאוד פחדה שבעל ימנע ממנה התפתחות אישית וישתלט עליה. כך שאת גברים חזקים היא פסלה כי פחדה ואת חלשים היא גם פסלה כי הם לא נראו לה גבריים מספיק. עד שהיא לא פתרה את זה בגיל ארבעים כשהיא בתפקיד בכיר , היא לא יכלה להתחתן. ולא משנה כמה בחורים היו מציעים לה.

חבר של בעלי לא ידע לתקשר עם בנות, לא ידע להתלבש נורמלי , היו לו שיניים עקומות, הוא היה גר עם אמא. בגיל 35 הוא התחיל לטפל בכל זה , בגיל 37 הוא התחתן. עד אז נשים הסתכלו עליו וברחו. אם הוא לא היה מטפל בעצמו, היה נשאר רווק.

סקרנית לשאול באיזה גיל התחתנת?ראומה1

מה זה משנה?פילה

אנשים רוצים פתרון או הבנת הקושי?

גם כשהייתי רווקה בגיל עשרים ולמדתי במדרשה ידעתי לנחש מי לא תתחתן בשנה הקרובה לפי השיחות שלה בנושא השידוכים. כמובן לא אמרתי .

אבל יש עוד נקודות שמפריעות. בן אדם מחפש לא מה שמתאים לו או מושך אותו אלא התאמה לפי טופס. נגיד לחפש לפי רקע בגיל יסודי או אפילו תיכון בגיל שלושים זה טעות. לבדוק מערכת יחסים אצל הורים של מעמד גם טעות. צריך לבדוק רק אותו. או חברה שלי רצתה אברך אבל לא הייתה לה שום יכולת לפרנס אברך. בסוף היא הסכימה להיפגש עם מישהו שהיא פסלה אותו על זה. הם נשואים חמש עשרה שנים באושר , הוא עובד משרה מלאה , היא עקרת בית. בעצם היא הפסידה חמש שנים בחיפוש אחרי משהו שלא התאים לה לכתחילה.

פעם ראיתי עצה הזויה באתר לרווקים מבוגרים להיפגש במקביל עם כמה בנות. ברור שזה לא מביא לשום מקום. כי מחפשים פה לבנות קשר רגשי עמוק.

השקעה מוגזמת בבירורים היא גם טעות. הציעו לך , תצא , תבלה , אם לא מתאים אז לא מתאים.

סתם מעניין אותי, לפי מה ידעת מי תתחתן ומי לא?רק נשמה

ואוו יקירה - קצת ענווהראומה1

את לעולם לא יכולה ולא תוכלי להבין למה אדם לא מתחתן. אילו שיעורים עליו לעבור, על איזה חטאים מכפר מגלגול קודם. בינינו זה מעין חטא היוהרה לבוא מלמעלה ולהצהיר שאת יודעת. בואי את לא. נפש האדם מורכבת ויש הרבה גורמים מגוונים שמשפיעים על הדבר הזה שנקרא זוגיות,עבודה זוגית, הקמת משפחה ובית.

שאלתי מתי התחתנת כי מי שמתחתן מאוחר מבין בראייה יותר מחכימה את הדברים שכתבתי לעלי. עם הגיל מגיע יותר ניסיון ובשלות מטבע הדברים.

תודה על התגובה הזותפוחית 1

התגובה שלה ממש כאבה לי. שמחה שכתבת

מצטרפת אלייךאילת השחר

את שתי התגובות שלי שהיו אמורות להיות כאן לאורך השרשור החלטתי לגנוז, בעיקר מרוב כאב וצער...

אז שמרתי אותן אצלי, וחיכיתי שמישהי תכתוב,

אולי עם פחות אמוציות וכאב עמוק שרק מי שעוברים את המסע הזה... יודעים.

לא רק בהבנה,

אלא

מהכי בפנים...

פשוט

יודעים.

בעיקר יודעות.

תודה לך @ראומה1

הכללה מוגזמת. יש הרבה רווקים ממש נורמליים כמואורין
עבר עריכה על ידי אורין בתאריך י"ג באלול תשפ"ו 14:07

הנשואים ובכל זאת לא הצליחו להתחתן עדיין. ובואי... יש מספיק נשואים שרוטים ...

זה מרגיע את המצפון להגיד : הם שרוטים, במקום : אולי לא התאמצנו להכיר להם יותר

וואושפלות רוח

אחד הדברים שהכי אהבתי במה שכתבת זה הבחירה להישאר ילד, זה משהו כל כך עמוק ונפוץ בדור שלנו, אתה רואב אנשים מבוגרים אפילו שבתודעה שלהם הם ילדים כאילו לא גדלו או לפעמים אנשים שמדברים בצורה שהיא כל כך ילדותית וזה משהו בתודעה שלהם כאילו הבית שלהם העניק להם יותר מדי או משהו עמוק שעוד לא הצלחתי לרדת לשורש ולהבין למה זה באמת קורה אבל העלת נקודה מדהימה.

בנוגע לנושא הרווקות, שמעתי את אלקס הורמוזי אומר משהו כל כך נכון לגבי זוגיות הוא מסביר שיש 3 קבוצות עיקריות:

הקבוצה הראשונה- תיקח כל דבר שיש לו דופק. וזה קצת באסה, אבל ממש לא הרבה אנשים נמצאים שם.

הקבוצה השניה והיא הקבוצה שרוב האוכלוסיה נמצאת בה - אני מחפש אדם מדהים אבל אני לא בחור מדהים, ולכן האדם המדהים שאותו אני מחפש צריך להיות כל כך מדהים וכל כך בעל עין טובה וכל כך רואה מעבר למעשים ושיראה שאני בפנים(על אף כל המגרעות הגדולות והעצומות שיש לי) אדם מדהים שהוא רוצה להיות בחברתו וכו וכו, אפילו שאני כעסן, אפילו שאני אנוכי, אפילו שאני גאוותן שבטוח שמגיע לו הכל, אפילו שאני אדם מריר שלא מחייך לאף אחד, אפילו שאני לא יודע להחמיא, ואפילו שאין לי שום דבר לתת לאדם כזה מבחינה ערכית, אפילו שאני מה שלא יהיה, לאותו אדם יש אופי כל כך מדהים שהוא יראה את הפנימיות הטהורה והזכה שלי אדגיש שוב, שאותו אדם חייב להיות מדהים במידותיו עד כדי התעלמות מוחלטת מהחסרונות שלי(כי חס ושלום שיעביר עליי ביקורת כי הוא אדם מדהים שאכפת לו מהאחר) ואפילו לראות בהם יתרונות - בקבוצה הזו רוב האנשים נמצאים ואחרי ששמעתי את אלקס אומר את זה, הבנתי פתאום כמה אנשים כאלו פגשתי לאורך החיים וזה מדהים כמה שזה נכון, במקום להשתפר ולהפוך את עצמם לאנשים טובים יותר שכיף להיות בחברתם ו*רוצים* להיות בחברתם, הם יעדיפו להישאר במקום שלהם ויצפו שאדם כל כך מדהים שנמצא בחלומות שלהם בכלל יסתכל לכיוון שלהם, ספויילר, הוא לא. יש לו המון אופציות אחרות הרבה יותר טובות, רוצים שאדם מדהים כמו בחלומות שלכם יבחר בכם? תהפכו להיות כאלו שראויים לו, ואם השורה האחרונה טירגרה אתכם, וגרמה לכם לזוז באי נוחות "מה אני צריך להשתנות בשביל מישהו? מה פתאום! זה הוא צריך לראות בי את השלמות ואת האדם המדהים שאני בפנים העבודה היא שלו לא שלי" מזל טוב אתם שייכים לקבוצה מספר 2. ומה שמצחיק בקבוצה הזו, היא לרוב תאשים את האחר שלא רצה אותו ותגיד שזה הפסד שלו.

הקבוצה השלישית פחות רלוונטית כשהבנתם את קבוצה 2.

באמת היינו זקוקים לעוד מישהי מתנשאת ושיפוטית=חגית=

יש הרבה שרוצים, ועובדים על עצמם ובודקים את עצמם כל הזמן ועדיין זה לא הגיע.

חח וכל הנשואים כל הזמן משפרים את עצמם ללא ציפיות..אורין

לא בהכרח קשור לציבור שלנו גם אצל החילונים זה ככהכְּקֶדֶם

אמנם פחות אבל זה גם קיים שם

וחדמש שזה אחד האסונות הגדולים

יש לזה מליון סיבות

המציאות שלי שונהלגיטימי?

1. כשאני מסתכלת מסביבי, אני לא רואה שיש יותר רווקים במשפחות שמרניות לעומת לא שמרניות. זה לא המציאות שאני מכירה.

2. אני גם חושב שהתופעה שגברים נחלשים רוחנים - א. נכונה גם לנשים. ב. נכונה גם לנשואים. קח חבורה ממוצעת של בני 20 דת"ל, ותבדוק מה קורה איתם בגיל 40 - לא כולם נשארו באותם רמה.

3. ולגבי נשים - אני לא חווה את זה שהרווקות השמרניות המבוגרות הופכות למריריות ולא נשיות - ואולי אפילו ההפך. תלוי מה כוונת המשורר בלא נשיות. (אולי עצמאיות?)

4. שיטת ההיכרות דרך דייטים היא גם לא כל כך אפקיטיבית בגיל צעיר, תראה מה קורה כאן בפורום...

5. אני מסכימה שבדידות זה דבר קשה, אבל זוגיות היא לא הסיבה היחידה לקום בבוקר. מי שחושב כך, שאושרו תלוי בכך - כדאי לדעתי לברר היטב את העניין. יש משמעות וערך לחיים גם לרווקים.

6. גם אחרי גיל הפנסיה אפשר להתחתן.

7. לא חושבת שהבאג הוא ספציפית בחינוך שלנו. לא כולנו מקבלים את אותו החינוך, והתופעה חוצה מקומות מגורים, מגזרים, ואפילו עמים וכו', כך שקשה להבין את הטענה. אם חש משהו, יכול להיות שהוא הרבה יותר עמוק. אבל ככל הידוע לי, בכל מקום גיל הנישואים הולך ועולה, ללא קשר למידת השמרנות.

8. ואם כבר, למה לא להתייחס גם לגרושים?

9. ואם תלך לשאול רווקים שמרנים מבוגרים מי אשם במצבם - בהנחה שיש אשם - אתה חושב שהתשובה שהם יתנו זה החברה?

מה קראתי פה הרגעהפיאחרונה

די אני לא אוהבת את ההתקרבנות הזו

ואת האכלו לי שתו לי

ואני רווקה ויש לי עוד חברות רווקות כולנו נשיות אז די עם השטויות של הלא נשויות

אתה מייצרים מציאות עם המחשבה והדיבור

תבחרו לכם

אולי יעניין אותך