
השר אלי אבידר השתתף בכנס השנתי של מכון הטרור באוניברסיטת רייכמן (הבינתחומי).
אבידר תקף את המדיניות השגויה של הממשלה הקודמת, שראתה כיעד להחליש את הרש"פ ולחזק את חמאס. "זה בלתי נתפס שאנחנו מקשים על הרש"פ שנלחמת בטרור ומאפשרים מימון ומשאבים לחמאס שמקיים מדיניות של טרור קבועה מול ישראל."
במהלך נאומו מתח השר ביקורת על ר׳ המוסד לשעבר, יוסי כהן, על כך שבצוותא עם רה״מ דאז, נתניהו, הובילו מדיניות אסטרטגית מוטעית וחסרת אחריות של הכנסת מזוודות הדולרים. וכן ביקר את מדיניות קטאר לתמיכה בטרור, את קשריה הענפים עם ארגוני הטרור הקיצוניים ובמיוחד את המימון שהיא מעניקה לכוח אל-קודס האיראני שמסייע לחיזבאללה ולג'יהאד האסלאמי.
כמו כן תקף השר אבידר את תורכיה על תמיכתה בחמאס ועל כך שהיא מאפשרת לחמאס להחזיק מפקדות של חמאס בתורכיה. הוא הזכיר את תמיכתה של תורכיה בארגון המדינה האסלאמית, וכי רק לאחר שתורכיה עמדה תחת לחץ של הקונגרס האמריקאי היא סגרה את גבולה עם עיראק וסוריה והפסיקה להוות בעבור הח'ליפות האסלאמית עורף לוגיסטי, וכי זו הסיבה להתמוטטות הח'ליפות האסלאמית בעיראק ב-2017 ובסוריה ב-2019.
לסיכום אמר אבידר כי הטרור העולמי הצטמק וזוכה לסיוע ממספר מדינות מצומצם וכי אסור שאותן מדינות יתקבלו כלגיטימיות, גם אם הן עשירות כמו קטאר, או חברות בנאט"ו כמו תורכיה.