במהלך היומיים האחרונים הגיעו כ-300,000 חוגגים להילולת ל"ג בעומר למירון. לצד הצלחת מבצע האבטחה ושמירת הסדר הציבורי של המשטרה, מותח רב המקומות הקדושים, הרב שמואל רבינוביץ ביקורת על תנאים הקשים של המתפללים באתר הקבר במירון.

מבצע "מירון" לאבטחת הילולת ל"ג בעומר הולך ומסתיים ולקראת מחר בבוקר מקווים במשטרה לסיימו ללא אירועים חריגים. מדובר במבצע אבטחה חסר-תקדים בצפון בו השתתפו כ-3,000 שוטרים מיחידות שונות, חיילי מג"ב, מתנדבי משא"ז ומתנדבי זק"א. את המבצע שנערך השנה לראשונה תוך שיתוף פעולה של אזרחיים רבים, ניהל מפקד מרחב גליל של המשטרה, תת-ניצב דב לוצקי.

במהלך הימים שני ושלישי, ביקרו, על-פי אומדן המשטרה, יותר מ-300,000 חוגגים אשר הגיעו באלפי כלי-רכב. אלה הופנו למגרשי חניה שהיו בתפוסה מלאה. גם אתר הרשב"י במירון התמלא בחוגגים עד מלוא יכולת הקיבולת של האתר המקודש.

במהלך אתמול בלילה הגיעו עשרות אדמו"רים עם תלמידיהם, השתתפו בהדלקה המסורתית ורקדו כל הלילה סביב המדורות. היום המשיכו להגיע עשרות אלפים, אשר רבים מהם ערכו את טקסי ה"חאלקה" הסורתיים לפעוטים בני שנתיים וחצי. הלילה חלה ירידה במספר המשתתפים והמשטרה מקווה לפתוח את צירי התנועה באיזור המושב מירון בשעות הקרובות לתנועה סדירה של כלי-רכב.

מהמשטרה נמסר, כי במהלך אירועי ל"ג בעומר לא נרשמו אירועים חריגים והמבצע הוכתר בהצלחה.

לצד הצלחת מבצע האבטחה והגעתם של מאות האלפים למרות הפיגוע בעפולה וחששם מפיגועים אחרים, מתח היום הרב שמואל רבינוביץ, רב הכותל המערבי והמקומות הקדושים, ביקורת קשה על התנאים הקשים בהם נאלצו המתפללים לקיים את מצוות התפילה באתר קבר הרשב"י וההילולה.

לדבריו, מספרם של הפוקדים את קבר הרשב"י ביום ל"ג בעומר הולך ומתעצם משנה לשנה, לעומת התנאים בתוך מתחם הקבר, שאינם משתפרים. הרב קרא למשרד הדתות לעשות מאמץ עליון לשפר את התנאים. לדבריו, התופעה המבורכת של הגעת מאות אלפי המתפללים, צריכה לשנות את יחסם של המשרדים האחראים לכך, למקום. הן משום הצורך בשמירה על קדושתו של האתר והן מחמת הצורך לאפשר גישה ותנאים נוחים למתפללים.

הרב רבינוביץ קרא להקים מחדש את מינהלת האתר, להרחיב את שטח התפילה, למזגו כראוי, לשפר את צורתו מבלי לפגוע חלילה באופיו. לדאוג לנקיונו, לתנאים תברואתיים, למנוע רוכלות ומסחר באיזור. כמו-כן מבקש הרב רבינוביץ להקים נקודת משטרה פעילה באיזור, כדוגמת הכותל המערבי, להגביר את אמצעי האבטחה במהלך השנה ולשמור על הסדר הציבורי.

(א.ב)