חיסון נגד קורונה
חיסון נגד קורונהצילום: רויטרס

ראש הממשלה נפתלי בנט יכנס היום (רביעי) את ראשי מערכת הבריאות לדיון מיוחד בנושא חיסון הילדים בגילאי 5-11, בעקבות אישור מנהל המזון והתרופות ה-FDA.

עוד לפני כן תתכנס וועדת החיסונים המייעצת למשרד הבריאות כדי לדון בהשלכות החלטת ה-FDA.

למרות הצעד האמריקני, גורמים במערכת הבריאות מעריכים כי הליך האישור של חיסון הילדים בישראל ייקח לפחות כמה שבועות ולא יתקבל באופן מיידי ובהליך חפוז.

במשרד שוקלים האם להמליץ על החיסון באופן גורף, כיצד לבצע אותו ומה יהיו ההשלכות של המהלך מבחינת מדיניות התו הירוק הנהוגה כיום.

כאמור, אמש אישר פאנל מומחי ה-FDA לתת את החיסון לילדים. חברת''פייזר'' הודיעה בסוף השבוע האחרון כי בניסוי שערכה בחיסון לקורונה, נמצא כי הוא יעיל ב-90.7% נגד הנגיף בקרב בני 11-5.

הניסוי לא נועד לבדוק דווקא את יעילות החיסון, כמו במבוגרים, אלא את כמות הנוגדנים שהגוף מייצר בעקבות מתן החיסון. בהתבסס על כך, פייזר הודיעה כבר בחודש שעבר כי החיסון מגביר את התגובה החיסונית בגוף ומספק הגנה מפני הנגיף. הילדים קיבלו שליש מכמות החיסון הניתנת לבני 12 ומעלה.

גם בקבוצה הגדולה של הנבדקים, לא נמצאו סיכונים חריגים מהחיסון. בחברת התרופות אף התייחסו לדלקת שריר הלב (מיוקרדיטיס) שמקושרת לחיסון, וטענו כי בקרב גילאי 11-5 שנבדקו בניסוי, שיעור המקרים ככל הנראה יהיה נמוך יותר מהמקרים בקרב גילאי 15-12.

בנוסף, ההערכה היא כי מקרי האשפוז והמחלה מקורונה שנמנעו בעקבות החיסון, גדול בהרבה ממספר מקרי הדלקת שעלולים להיגרם מהחיסון.