מסעדת דגים נאים
מסעדת דגים נאים צילום: פרסום עובד

סושי זה מסוג הדברים שצריך ממש לבחור איפה לאכול. יש המון מקומות שמוכרים סושי שפשוט אין לו טעם ואין בו שום דבר מיוחד. מצאתי השבוע מקום עם סושי טעים מאד, אבל אני לא ממליץ לכם לאכול שם סושי. יש שם מבחר מנות סושי מדויקות וטעימות אבל ההפתעות האסייתיות היו פשוט טובות יותר.

בתוך תחנת דלק ביבנה, דקה מכביש 6 דרום, מצאתי מסעדת סושי. מבחוץ: תחנת דלק, חניה בשפע ורעש. אבל ברגע שנכנסים למסעדה, נכנסים לעולם אחר: השקט והנקיון ובעיקר העיצוב היפה של המסעדה משכיחים את העולם שבחוץ.

התפריט העשיר של המסעדה כמובן מכיל הרבה סוגי מנות סושי ומגוון קומבינציות. אכלתי רול סושי "מאקי וויט" (38 שקלים) שהיו בו אבוקדו וגזר, סלמון מטוגן ועטוף בטונה אדומה וסלמון. הסושי היה יפה, הסלמון המטוגן היה קצת יבש אבל סה"כ זה לא הורגש במנה.

מסעדת וויט סושי
צילום: פרסום עובד

רציתי להרגיש דווקא את המנות האחרות במסעדה, אלו שהן לא סושי. קיבלתי סביצ'ה דגים מעושנים (54 שקלים) – המנה מגיעה בעיצוב יפה בליווי פרוסות לחם. הטעם של העישון מורגש חזק וטעים מאד. הגישו לי גם קרפצ'יו סלמון וטונה אדומה (54 שקלים) – הדגים סודרו יפה בצלחת, הגודל היה מעולה והטעם ממש נהדר.

בשלב זה הבנתי שהמסעדה מתמחה בדגים נאים, אבל התפריט עשיר בעוד מגוון רחב של מנות מהמזרח ורציתי לטעום גם אותן: מנה אחת שלא פגשתי לפני כן – אבוקדו עטוף בפנקו ומעליו דפי אנטריקוט וטחינה. בדרך כלל שאני אוכל אנטריקוט, במיוחד אם זה מתלווה למנה עם שמן, יש לי מצפון. אבל כשאוכלים את זה עם אבוקדו, כנראה אין את התחושה הזו. אולי זה באמת בריא יותר, אולי זה סתם. מעדיף לא לבדוק, זה טעים.

אכלתי גם ברוסקטה עם כבד אווז וריבת בצל (89 שקלים) – מנה לא מיוחדת מידי אבל ללא ספק מנה מאד טעימה. ואם כבר בבשר עסקינן במקום שמגיש אוכל חי, אז שווה לבדוק את הקרפצ'יו בקר: הקרפצ'יו הוגש בצלחת גדולה, עם עגבניות חרוכות, קרם שום עם מחמאה (מחמאה פרווה כמובן) , עלי נענע ונבטים. הטעם היה מעולה והמרקם היה מאד מפתיע.

אז לסיכום נראה שהמסעדה הזו אכן יודעת להתעסק נהדר בבשר חי.

ואז בא המלצר והציע לי קינוח. זה היה נראה לי מגוחך. בכל זאת, סושיה ואנחנו בשריים, איזה קינוח מיוחד כבר יכול להיות. המלצר ענה לי, שהם מכינים קרם ברולה במקום והוא ישמח להגיש לי. עכשיו תראו, קרם ברולה זה מנה שלא קשה מידי להכין, אבל זה צריך להיות חלבי כדי שזה יהיה טעים. הופתעתי לטובה כשקיבלתי קרם שהשקיעו בו מאד. לא הורגש שהקרם פרווה והטעם האוטנטי של הוניל היה חזק. קרם ברולה פרווה, בוויט סושי, זה קרם ברולה מעולה.

מסעדת וויט סושי מתגאה בוותק עשיר של 13 שנים. המקום מתפקד כמסעדה, אך לקראת שעות הערב האווירה משתנה והופך למסעדה ובר עם אלכוהול וקוקטיילים. בימי חמישי, עד שעות הבוקר המוקדמות המקום הופך למקום בילוי הומה אדם: בליווי זמר אורח, מגיעים מכל האזורים מסביב. המקום כשר בהשגחת רבנות יבנה.

קרפצ'ו בקר
צילום:פרסום עובד
מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו