
תנועת הביטחוניסטים ביקרה בגוש שילה ביישוב עמיחי יחד עם חברי פורום ציון וירושלים בהובלת עורך הדין אביחי בוארון, וקיבלה סקירות על התוכנית האסטרטגית שמקדמים הפלסטינים לבנות על גדרות היישובים ולחנוק את ההתיישבות.
בכירי 'הביטחוניסטים' קיבלו סקירה מתושבי המקום וביקרו בעיירה הפלסטינית הנבנית מעל יישובי גוש שילה. "ראינו מקרוב כיצד הרשות מנהלת מערכה לעומתית כוללת בכלל מרחבי יהודה ושומרון ליצירת מציאות בלתי אפשרית להתיישבות בהיבט תחזוקת ותחושות הביטחון הכוללת. זוהי מערכה על השטח כולו והמשך קיומה של מציאות זו עלולה לייצר סכנה ממשית לביטחונה הלאומי הכולל של ישראל, כיוון שמטרת העל והמגמה הפלסטינית היא לייצר רצף ההתיישבותי מהנגב לגליל וליצור מדינת אויב בלב מדינת ישראל", אמר תא"ל אמיר אביבי, מנכ"ל התנועה.
האלוף (במיל.) גרשון הכהן הוסיף כי "מלחמת העצמאות לא הסתיימה בשנת 48. היא הייתה חלק בתהליך. בעוד שב-48 כל העם נתן את המאמץ וההקרבה, היום עם ישראל מורדם והמערכה מתנהלת בכל רחבי הארץ כשהיריב שלנו פועל על פי תכנית אסטרטגית".
אמיר אביבי ציין עוד "הרשות הפלסטינית מנהלת מאבק לעומתי להשתלט על השטח. למעשה, מטרתה של הרשות לחנוק את ההתיישבות בבנייה, מהלך שייצר בעיה חמורה בתחושת הביטחון של היישובים הישראליים. בכך, תהליך זה ממומן ע"י האיחוד האירופי ע"י סלילת כבישים, שיווק בתים ונעשה רחוק מהיישובים הפלסטינים".
"אין כאן סימטריה - בעוד שההתיישבות היהודית תקועה ואין בניה הפלסטינים משתוללים לכל הכיוונים עם תכנית אסטרטגית מאוד ברורה שתייצר מציאות. מדינת ישראל לא מבינה שזו מערכה שלא תחומה רק ליהודה ושומרון אלא תגיע גם לגליל ואף לנגב", הוסיף אביבי.
אל"מ שלי משה, קצין הנדסה ראשי לשעבר, ציין כי "האירועים האחרונים במבצע שומר החומות מבהירים לנו שיש קשר בין הערבים בעזה, תושבי מדינת ישראל הערבים, וכמובן הפלסטינים שחיים ביהודה ושומרון, ברור שהפעילות כאן שתכליתה לחנוק את ההתיישבות היהודית ביוש יש לה שורשים גם בתוך מדינת ישראל, ויש לה הקשרים במאבקים שאינם מקומיים אלא עם הישות הפלסטינית כולה על שטח ארץ ישראל".
עורך דין אביחי בוארון יו"ר פורום ציון וירושלים בליכוד סיכם, "אנחנו שמחים לארח כאן בגבעות עמיחי את תנועת הביטחוניסטים, אנחנו שמחים שהם כקציני צבא תמימי דעים איתנו על הסכנות ההולכות ומתרגשות על תושבי יהודה ושומרון אבל לא רק עליהם".
"צריך להבין, שאומרים שישראל שולטת ב60% משטחי יהודה ושומרון זה לא מדויק, כיוון שרוב השטח אינו מיושב ונמצא בבקעת הירדן, בגב ההר מגנין בצפון עד חברון בדרום, מעפולה עד באר שבע יש רק 10-20% שליטה ישראלית, מה שהופך את הדרכים ואת היישובים למובלעות, יש לרשות הפלסטינית את האפשרות לחנוק את ההתיישבות הישראלית וזה בדיוק מה שקורה".
"הרשות בונה ערים, ישובים ושכונות סביב הצירים והישובים הישראלים, היא עוטפת ומלפפת את השליטה הישראלית בשטח, מה שלא יאפשר בהמשך לצה"ל לשלוט במרחב, את הדבר הזה מדינת ישראל הצבא ומערכות הביטחון צריכים להפנים, צריך להסתכל על כל המרחב, זה לא מספיק לעצור את המחבל הבודד או את החוליה שמתארגנת, יש מערכה בינינו לבינם, יש אויב פלסטיני שצריך להתמודד איתו. אנחנו מקווים להמשיך לשתף פעולה עם תנועת הביטחוניסטים בעתיד על הסוגיה הזאת", דברי בוארון.