מרכיבים: כוס קינואה כוס וחצי מים 1 בצל קצוץ 3 שיני שום קצוצות דק 2 גבעולי סלרי קצוצים 1 גזר גדול חתוך לקוביות קטנות 1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנות 1 זוקיני חתוך לקוביות עם הקליפה סלסילה פטריות שמפניון קצוצת ללא הרגל חצי גמבה אדומה חתוכה לקוביות חצי גמבה צהובה חתוכה לקוביות 2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות מלח (אפשר גם כף אבקת מרק עוף, בצל) פלפל שחור, פפריקה מתוקה, תבלין גריל לפי הטעם. אופציונלי: כף רוטב סויה אופן ההכנה: מבשלים כוס קינואה עם כוס וחצי מים על אש בינונית עד לריכוך ואידוי מוחלט של המים (לפעמים צריך להוסיף מעט מים) במחבת טפלון כבדה וגדולה מחממים מעט שמן זית. מוסיפים בצל, שום, סלרי מוסיפים גזר, בטטה, זוקיני וממשיכים לטגן. מוסיפים גמבות ופטריות ומנמיכים את האש. בשלב הזה מוסיפים את העגבניות והן יגירו נוזלים יחד עם הפטריות לתבל לפי הטעם לבשל על אש ממש נמוכה עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את הקינואה המבושלת, מתקנים תיבול ומגישים. * ניתן לשחק עם מגוון הירקות לפי טעמכם והמלאי שזמין במקרר