מרק ברוקולי ובצל מוקרם
מרק ברוקולי ובצל מוקרםצילום: סטודיו TEKA

רכיבים:

  • 500 גרם ברוקולי (גבעולים ופרחים בחתיכות)
  • 1 בצל קצוץ גס
  • 1 אגוז מוסקט מגורד
  • 1/2 כפית מלח ים
  • 1 כף חמאה
  • 1 ליטר ציר מרק ירקות
  • 100-200 מ"ל שמנת לבישול
  • מלח
  • פלפל טחון טרי
  • מעט עלי בזיליקום

הוראות הכנה

כאשר החמאה בסיר ממיסים על הכיריים, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להשחמה.

שוטפים ומנקים את הברוקולי, חותכים את הגבעולים ומוסיפים לסיר, מוסיפים ציר מרק ומבשלים את גבעולי הברוקולי עד שהם רכים.

כעת ניתן להוסיף גם את פרחי הברוקולי (שמתרככים מהר יותר מן הגבעולים) יחד עם מלח לסיר ולבשל עוד מספר דקות. טוחנים את המרק עם בלנדר מוט ומוסיפים את השמנת. מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל ואגוז מוסקט,

מקשטים בעלי בזיליקום לפני ההגשה.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג החשמל TEKA