כמו במיקונוס - רק כשר
כמו במיקונוס - רק כשר צילום: עדי וחיה

אין ספק שכשחושבים על יוון, אחד הדברים הראשונים שעולים לנו לראש הוא הטברנה היוונית. ביקור במסעדת סלון יווני הוא בחירה מצוינת לבילוי עבור מי שמעוניין לחוות חוויה תרבותית וטעימה.

במיקום מדהים על חוף הים של תל אביב, סלון יווני מציעה אווירה יוונית אותנטית המשלבת מטבח יווני, אלכוהול משובח ועיצוב יווני אקסלוסיבי. קחו לעצמכם הפסקה קטנה, ובואו לחוות את סלוניקי פה בישראל.

מיד שנכנסים למקום מרגישים תחושה של בית. המסעדה היוקרתית והאינטימית מעוצבת בצבעי כחול-לבן (בהשראת הגגות הכחולים באיים היווניים) ושלל פרחים ורודים המשרים אווירה של חופש, ים, ואווירה שמחה ומשכרת. נעימות הבוזוקי יכניסו אתכם מיד לאווירה, ואז תתחיל הצגה קולינארית היישר מיוון מלווה בשירות חם ואישי. הזמינו לכם כוסית של אוזו וצאו לדרך, יאסו!

צילום: עדי וחיה
צילום: עדי וחיה

בתפריט המסעדה מגוון עשיר של מנות מקוריות ומרגשות המשתלבות עם אלכוהול מרענן וצבעוני. המנות בניחוח ים תיכוני מהמטבח של השף גיא פרץ יתנו לכם ארוחה חגיגית בסגנון יווני. מנות הדגל יעשו לכם חשק לבחון היטב את כל התפריט, תעזרו במלצרים ועופו על החיים!

כידוע, היוונים לא מתלבטים מה לאכול. הם מתיישבים בטברנה והצלחות מתחילות לנחות על השולחן. ולמה שנתנגד לכך בעצם? מיד כשהתיישבנו התחלנו עם מגש מאזטים מארצות הים התיכון כמקובל לפתיחת הארוחה. מתוך המבחר השופע בחרנו בציזיקי אמיתי עם אורגנו מטוגן ומיני מלפפון (34 ₪) וחציל יווני נימוח עם בצל ופטה (32 ₪) שלוו בבייגל שומשום יווני חמים וגדול עם ממרחים נהדרים (24 ₪) ואי אפשר היה להפסיק לאכול ממנו.

במנות הראשונות הזמנו סשימי ים תיכון של מוסר ים פרוס עם עגבניות, פטה, קרוטונים, וצלפים (68 ₪). דג מוסר ים היה טרי וקליל עם איזון טעמים מושלם. אם תהיו ממש שקטים אולי אפילו תשמעו את רחש הגלים.

צילום: עדי וחיה
צילום: עדי וחיה

המשכנו עם טירופיטה, מאפה פילאס ממולא בפטה ותרד עם טחינה, סילאן ושקדים (66 ₪). מנה מושלמת שקצרה ממנו מלא מחמאות החל מהפצפוצים שמשמיע הבצק, ומצמוצי שפתיים אחרי שטועמים.

למנות העיקריות בחרנו את החרב סופלאקי דגים עם קוביות מוסר ים וירקות על פיתה יוונית (119 ₪). הדג היה טרי ומלווה בריח של ים. הרגשנו את כל גווני הטעם האצורים במוסר שהונח על פיתה יוונית כמו לחם שטוח שספגה את הטעמים של המנה.

בנוסף, לקחנו גירוס דגים עם טחינה, עגבניות ופלפלים (119 ₪). השווארמה של היוונים היא כל מה שהקיבה צריכה. מנת הגירוס כוללת נתחים עסיסיים של דג ובשילוב פיתה יוונית זו לגמרי מנה מנצחת.

לקינוחים אתם חייבים לקחת גלידת יוגורט יווני ברוטב הדרים ופירות יער (48 ₪). משהו באיזון של הגלידה שלא ממותקת מדי ביחד עם רוטב פירות יער חמצמץ גרם לנו להתמכר וסגר לנו ארוחה חלומית.

בסלון יווני מביאים את הטברנה היוונית היישר ללב הישראלי. בכל מנה הרגשנו שחומרי הגלם טריים ואיכותיים ביותר ועשויים בצורה מדויקת עם הרבה אהבה. אם אתם רוצים לספוג אווירה וחגיגת טעמים נפלאה, הטברנה היוונית הכי טובה בעיר מחכה לכם מעבר לפינה. בואו ליהנות מאווירה רומנטית, ייחודית על הים, עם צוות שירותי אדיב ומקצועי, טעמים מצוינים במחירים טובים. אל תשכחו להגיע עם אנרגיות ומצב רוח טוב, ואין ספק שיהיה לכם ערב מושלם.

כתובת: מלון ווסט תל אביב, הרצל רוזנבלום 12.

שעות פתיחה: א'-ה' מ-24:00- 18:00 בימי ו' בין השעות 13:00-16:00 כאשר כמעט בכל יום יש זמרים שמגיעים היישר מיוון שמנעימים את הישיבה ומעודדים לקום מדי פעם לסירטאקי.

טלפון: 050-774-0025.

כשרות: פיקוח מהדרין איגוד הרבנים בישראל.

צילום: עדי וחיה
צילום: עדי וחיה