קייטרינג נועה דניס
קייטרינג נועה דניס צילום: עמית אורנשטיין

החיים של כולנו מלאים בשמחות ובכל שנה אנחנו מוזמנים לכמה אירועים מרכזיים וחשובים. גם לנו יוצא להפיק מדי פעם אירוע משמעותי כמו בר מצווה לילד, שבת חתן לבכור שמתחתן, יומולדת עגול לאחד מבני המשפחה ועוד..

אחת ההחלטות שישפיעו באופן מהותי על הצלחת האירוע היא ללא ספק בחירת הקייטרינג. בשורות הבאות נציג בפניכם טיפים מנצחים שיעזרו לכם לבחור קייטרינג לאירועים קטנים.

התאימו את הקייטרינג לסוג האירוע

בין אם אתם מחפשים קייטרינג לבר מצווה ובין אם למסיבת רווקות, חשוב שתהיה התאמה והתייחסות לסוג האירוע וכמות המוזמנים. יש חברות קייטרינג שמתמחות במנות חלביות, אחרות דווקא בבשרי, יש כאלה שהפקות בטבע זה ”הקטע“ שלהן לעומת קייטרינגים בסגנון ”שף עד הבית“ שמפיקים ארוחה ממש כמו במסעדה.

לכן, חשוב לבחור חברת קייטרינג שתתאים לאופי האירוע גם בהיבט של כמות המוזמנים, גם בהתייחסות ללוקיישן בו האירוע מתקיים ולא פחות חשוב על פי הסגנון והאווירה שאתם רוצים ליצור.

בחרו קייטרינג בו יש הקפדה על חומרי גלם סופר איכותיים

כאמור, יש קשר ישיר בין בחירת הקייטרינג לבין הצלחת האירוע. כדי שהאוכל באמת יהיה מזמין, אסתטי, איכותי ולא פחות חשוב טעים - יש חשיבות רבה בבחירת חומרי הגלם.

למשל, אם בחרתם להפיק אירוע קליל עם אוכל מגוון שווה ללכת על קייטרינג חלבי לאירועים קטנים. שימו דגש על כך שחברת הקייטרינג מקפידה על ירקות ופירות איכותיים וטריים, כאלה שגדלים באותה עונה בשנה, אולי אפילו עם דגש על סחורה אורגנית.

מנות המוכנות בעבודת יד קפדנית נחשבות איכותיות וטעימות הרבה יותר, בהשוואה לאוכל המבוסס על חומרי גלם מוכנים. טריות היא הבסיס לקייטרינג איכותי. גם בהיבט של דגים, בשר וגבינות - יש הבדל ניכר בין מוצרים שונים באיכות, בטריות וגם בטעם.

אירוע בחצר
צילום: עמית אורנשטיין

מפיקים אירוע בחצר, בבית או בחיק הטבע? בחרו קייטרינג מתאים

לאירועים המופקים באוויר הפתוח, צריך להיערך מראש. לא כל חברת קייטרינג יודעת להתאים את ההתארגנות הכרוכה בהפקת אירוע בחוץ וזה משהו שצריך לקחת אותו בחשבון.

למשל, אם מתייחסים לאירוע המתקיים באולם או בגן אירועים, במקום הרי יש מטבח קבוע ואת כל הציוד הדרוש. לעומת זאת, שמדובר בהפקת אירוע ממש מ“אפס“, צוות החברה חייב לבוא ערוך ומוכן.

בדקו ששיטת ההגשה תואמת את אווירת האירוע

יש כל מיני דרכים להגיש אוכל. האירוע יכול להתחיל בקונספט של דוכנים, כאשר בכל דוכן מגישים מנת פתיחה אחרת, או לחילופין בעזרת מלצרים ואנשי אירוח שמסתובבים בין האורחים עם מגשים עליהם מנות ”פינגר פוד“ איכותיות.

העיקריות גם כן יכולות להיות מוגשות בדוכנים, בסגנון של ”בופה“ בו כל אורח ניגש ובוחר את האוכל שיותר מדבר אליו או בהגשה לשולחן כמו במסעדה.

חייבת להיות המון מחשבה סביב הנושא הזה וכמובן שהדרך שבה האוכל מוגש חייבת להתאים לאופי האירוע, לאווירה וגם לתקציב שלכם. בדרך כלל, אירוע הגשה יהיה יקר יותר בהשוואה לאירוע בופה.

חיבור בין המנות

הטיפ האחרון, אך חשוב לא פחות מהאחרים הוא לשים לב למבנה של התפריט ולראות שיש סנכרון וסוג של המשכיות בין המנות. למשל, רצוי להתחיל מהקל אל הכבד, מטעמים עדינים ונקיים יותר לטעמים עמוקים וכבדים יותר. כדאי גם לשים דגש על השילוב בין המנות שמוגשות לבין בחירת האלכוהול בין אם זה קוקטיילים שמתאימים לאווירה, סנגריה חמה לאירועי חורף קרירים או יין איכותי.

ככל שתשקיעו יותר בפרטים הקטנים, כך זה יהיה ניכר בהתרשמות ובחוויה הקולינרית של האורחים שלכם.

המאמר באדיבות קייטרינג נועה דניס – קייטרינג לאירועים קטנים ומיוחדים

מנות אחרונות
צילום: עמית אורנשטיין
מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו