
בזמן שבכל מקום ניתן לשמוע על התייקרות הנדל"ן במרכז הארץ, ויש צפי שעליה משמעותית תהיה גם בשנה הקרובה, הציבור הישראלי מצביע ברגליים.
בכנס המשווקים שעוסק בעתידנות המתקיים בימים אלו, סיפר סמנכ"ל השיווק של בתי אמנה, אלון פרבשטיין: "בשנה האחרונה חלה עליה של 40% במכירות בתים ודירות חדשות ביו"ש, בפרויקטים של בתי אמנה.
עובדה זו לא מפתיעה כאשר סוקרים במעט את מחירי השוק בישראל. כאשר דירת 4 חדרים במודיעין עולה כ-3 מיליון ₪ בעוד דירה בישובים טלמון או דולב של תנועת ההתיישבות אמנה הממוקמים כ-25 דקות נסיעה ממודיעין, או בכרם רעים שנמצאת במרחק של 20 דקות בלבד, עולה פחות מחצי.
אם נלך לכיוון ירושלים, דירת 3 חדרים עולה סביב ה 2 מליון שקלים, בעוד דירת 4 חדרים מרווחת עם מרפסת או גינה בבניינים היוקרתיים בישוב עופרה אשר נמצא במרחק של פחות מחצי שעה מהבירה, עולה רק כ 1,330,000 ₪.
גם אם חשבתם שמעבר דרומה יועיל לרכישת דירה זולה, מסתבר שממש לא כך. אמנם בבאר שבע אפשר למצוא דירות 4 חדרים יד שניה ב 2 מיליון שקל, אך מעט מזרחה, בדרום הר חברון בישובים כמו בית יתיר, סוסיא, כרמל או מעון ניתן למצוא בתים חדשים צמודי קרקע במחיר זול בהרבה.
וכל זה לפני ניתוח העדפת הציבור את יו"ש כמקום של איכות חיים, בו ניתן לצאת לקניות בלי להיתקע בפקקים, לשלוח את הילדים לחוג ברגל ולנשום אוויר נקי עם נוף פסטורלי. ולא פחות חשוב, בעידן בו מצאנו את עצמנו בלא מעט סגרים (ומי יודע אם לא נחזור לשם), להיות חלק מקהילה מפנקת ותומכת, דתית, חילונית או מעורבת.
אך חשוב להדגיש, כי למרות העליה במכירות, על פי התחזיות, גם ביו"ש מחירי הדיור עתידים לזנק.