בלי כאב, בלי דמעות ורק עם ריח של בצל. בצל חדשני בשם "סאניון" (Sunion), מנסה להפוך את הקשר בין הבצל לדמעות להיסטוריה, ועל הדרך גם להמתיק קצת את הטעם.
לפי הבטחות החברה, הבצל החדש לא גורם לדמעות במהלך החיתוך שלו, וגם הוא מקבל טעם מתוק יותר ככל שעובר הזמן. לפני שהסאניון נשלח לשיווק הוא נבדק שלוש פעמים בהן מוודאים שאכן הוא לא עתיד לגרום לדמעות וגם שיש בו את הטעם המועדף.
הבצלים החדשים כבר משווקים לציבור במתכונת מצומצמת במספר חנויות ועתידים לצאת לחנויות בזמן הקרוב. לדברי החברה, הסאניון הם פרי תוצר של למעלה משלושים שנות ניסיון ומחקר והם עתידים לשנות את שוק הבצלים לחלוטין.
הרעיון להמצאת הבצל הייחודי התחיל כבר לפני למעלה מ35 שנה כאשר ריק ווטסון, חקלאי שהיה אחראי על מחסן בצלים, חשב על רעיון לחבר בין שני זנים של בצלים על מנת ליצור בצל שככל שעובר הזמן הוא נהיה רק מתוק יותר. ריק הגיע עם הרעיון לחוקר ג'ף בוואט, שהסכים לנסות לייצר יחד איתו בצל שלא רק יהיה מתוק יותר אלא שגם לא יגרום לדמעות.
הסיבה שאנו בוכים במהלך חיתוך הבצל היא בעקבות גז שמשתחרר לאוויר בפעולת החיתוך ופוגע לנו בעין. בעזרת הכלאה של זני בצלים במשך שנים רבות, הצליחו בחברה להפחית בצורה משמעותית את החומרים שיוצרים בעת החיתוך את הגז ובכך יצרו את הבצל החדש.
האם בקרוב הדמעות ייעלמו מחיתוך הבצלים? עדיין לא בטוח. לפי דיווח הגארדיאן הבריטי, מחירי הסאניון בבריטניה עולים כמעט פי שלושה מאשר בצל רגיל, פער שכבר לא כל אחד היה רוצה להשקיע בשביל לא לבכות כמה שניות.
אמנם, ייתכן ובעתיד יקומו מתחרים חדשים לסאניון והמחירים יירדו- אבל עד אז כנראה שנבכה או מהבצל או מהמחירים.
רוצים עוד? כתבות חדשות כל יום בצעירים בערוץ 7- המקום בשבילכם!