
מנכ"ל מפלגת 'עוצמה יהודית', יצחק וסרלאוף, ריגש אתמול (שני) רבים כשסיפר איך פגש במקרה מורה שלו מהעבר, ולא פספס את ההזדמנות להתנצל בפניו אחרי שחיפש את ההזדמנות לעשות זאת במשך 19 שנה.
זה קרה לאחר שוסרלאוף חיפש נהג מונית שיוכל לקחת אותו מתחנה מרכזית ירושלים לכיוון היעד שלו. "תכננתי לקחת מונית לכיוון המשרד", סיפר. "באתי לעלות על מונית שעצרה ולפתע הבחנתי במונית שמאחוריו. התנצלתי בפני המונית שעצרה לי ואמרתי שימשיך בדרכו כי אני לא אוכל לעלות איתו".
נהג המונית עליה עלה לבסוף וסרלאוף הבחין במתרחש, ותמה על כך. "עליתי למונית, אמרתי לנהג את היעד בגבעת שאול. התחלנו בנסיעה ואז הנהג שאל אותי: למה לא עלית עם המונית הראשונה? נכנסת ויצאת".
"עניתי לו: אני לא יודע למה לא עליתי עם המונית הראשונה אבל אני כן יודע למה עליתי איתך", אמר. "לקחתי נשימה ארוכה. ובכן, אמרתי לנהג, קוראים לך רחמים (שם בדוי) ולפני 19 שנים היית המורה שלי לחשבון בבית הספר היסודי. אני צחקתי עליך לפני כל הכיתה ופגעתי בך. הושפלת. הייתי ילד בן 10. בכיתה ה'. אבל אני זוכר את זה כאילו היה היום. זה נחרט בזיכרוני ומלווה אותי בכאב. התנהגתי בצורה מחפירה. זה היה נורא".
וסרלאוף המשיך: "לפני 8 שנים, ערב חתונתי, חיפשתי אותך בנרות כדי לבקש ממך סליחה. לא מצאתי אותך. אז היום הקב"ה הפגיש בנינו, ממש במקרה, אני רוצה לבקש ממך סליחה. דמעות ניגרו בעיניי. התרגשתי".
רחמים לא זכר את המקרה שליווה את וסרלאוף במשך כמעט 20 שנה, והוא החליט למחול מיד. "המורה שלי ענה כי הוא זוכר אותי אך לא זוכר את המקרה. ובכל מקרה הוא מוחל לי בלב שלם", סיפר. "אבן השוקלת טון ירדה מליבי. סגרתי מעגל. הלוואי ולא הייתי מתנהג כך. הרגשתי צורך לשתף משום שיש כאן סיפור של תשובה והשגחה פרטית".
