
האם משחקי ליגת העל בכדורגל יפסיקו להתקיים בשבת? אם שואלים את שר התרבות והספורט, חילי טרופר, הכיוון לכך הוא חיובי, כאשר אתמול סיפק תשובה מעניינת בנושא בחשבון האינסטגרם שלו.
במהלך "שאלות ותשובות" שקיים בחשבון האינסטגרם שלו אתמול, התבקש השר טרופר להגיב לשאלה עד כמה ואם הוא פועל להעברת משחקי הכדורגל משבת, כאשר המטרה היא שאלו יהיו נגישים לכלל האוהדים, דתיים ושאינם, וכן מאפשרים לשחקני כדורגל דתיים ושומרי שבת לקחת חלק פעיל בשתי הליגות המקצועניות.
השר טרופר ענה ואמר כי "רוב משחקי הליגות העליונות בכדורגל כבר לא מתקיימים בשבת, הרוב מתקיים או במוצאי שבת או בימים ראשון ושני. זה תהליך שאנחנו מקדמים".
השר טרופר סייג את הדברים כשאמר כי "צריך לזכור שיש הרבה מאוד אנשים שדווקא מעדיפים כמשפחה ללכת למשחקים בשבתות. לכן אנחנו עובדים קשה כדי למצוא את האיזון הנכון בין הצרכים השונים".
"בכל מקרה, כדי לפתוח את האופציה השקענו השנה עשרות מיליוני שקלים בעוד תאורה למגרשים. זה מאפשר עוד שעות של מגרש, עוד אפשרות לעוד משחקים ואני מקווה שזה יהיה חלק מהפתרון", אמר השר טרופר.
כזכור, סוגיית משחקי הכדורגל בשבת עלתה לא פעם בשנים האחרונות ואף דנו בה בבתי משפט לאחר מחאות רבות של שחקנים שומרי שבת ומסורת שהופלו לרעה ולא יכלו לקחת חלק פעיל בשתי הליגות המקצועניות של הכדורגל הישראלי. עם זאת, כיום בליגה משחקים מספר שחקנים שומרי שבת ומסורת כדוגמת גבי קניקובסקי ממכבי תל אביב, חן עזרא ממכבי נתניה ועוד.
האם בקרוב נראה עוד ועוד שחקני כדורגל מקצועניים דתיים ושומרי שבת ומסורת בליגות המקצועניות?
בנוסף, טרופר שוב הביע את מחויבותו למלחמה באלימות בספורט כשאמר: "אנחנו עוסקים כאן בחיי אדם ולכן יחד עם משרד המשפטים והמשרד לבטחון פנים אנחנו מאיצים תכנית כוללת למאבק באלימות. יש לנו מטרה: להחזיר את הבטחון במגרשים ובאולמות".