נשיא רוסיה פוטין
נשיא רוסיה פוטיןצילום: סוכנות הידיעות ספוטניק

עם מדליית הכסף מאולימפיאדת טוקיו בה זכו אחרי שהפסידו בגמר דרמטי למתעלמת האומנותיות לינוי אשרם הישראלית, עלו ביום שישי האחרון צמד האחיות הרוסיות, הספורטאיות דינה וארינה אברינה, לעצרת התמיכה בנשיא רוסיה ולדימיר פוטין באצטדיון לוז'ניקי שבמוסקבה.

הספורטאיות הרוסיות היו חלק מספורטאים ודמויות מפורסמות נוספות שלקחו חלק בעצרת שעל פי הדיווחים ברוסיה הגיעו אליה יותר מ-200 אלף איש, על אף שהאצטדיון מכיל 81,000 מקומות בלבד.

העצרת התקיימה לכבודו של נשיא רוסיה פוטין ולתמיכה בו ובתוקפנות הרוסית כנגד אוקראינה.

הספורטאיות הרוסיות עלו לבמה בעצרת עם האות Z שהופיעה על בגדיהן, האות שהפכה ליסמן ההיכר של הצבא הרוסי הנלחם באוקראינה.

אם זה לא מספיק, אזי שמשלחת הספורטאים קראו בין היתר "למען עולם בו יושמדו כל הנאצים! למען רוסיה! למען הנשיא!", במה שעשוי להביא להשעייתן לצמיתות מכל תחרות ספורט.

בתקשורת העולמית דווח כי חלק מהספורטאים הגיעו לעצרת אותה ארגן נשיא רוסיה פוטין, לאחר שקיבלו איומים שיאבדו את עבודתם אם לא יתייצבו לעצרת כנדרש.