
נשקו של האזרח שנטרל את המחבל הדוקר מבאר שבע הוחזר לו הבוקר (רביעי) לאחר ביקורת קשה שספגה המשטרה.
עו"ד עדי קידר מארגון חוננו שסייע לאזרח תושב מועצת דרום הר חברון שניטרל את המחבל אמר, "אנו מברכים שהאירוע הסתיים ומצפים ומקווים שהמשטרה תפיק את הלקחים ותפעיל את השכל הישר במקרים הבאים".
אמש תועד שוטר במשטרת באר שבע כשהוא מאיים על האזרח שדרש שישיבו לו את הנשק האישי שלו, לאחר שהתייצב בתחנת המשטרה על מנת למסור עדות על הפיגוע הקשה. האזרח סירב לעזוב את תחנת המשטרה ללא נשקו - והמשטרה עיכבה אותו.
לאור הביקורת הרבה שהוטחה במשטרה על המהלך הורה המפכ"ל קובי שבתאי לסיים במהירות את הבדיקות הבליסטיות לכלי הנשק שניטרלו את המחבל ולהשיב אותם לבעליהם במהירות האפשרית.
במשטרה הצדיקו אמש את המהלך שבוצע וטענו כי "כלי הנשק שבוצע בהם שימוש נגד המחבל בפיגוע בבאר שבע נלקחו מהאזרחים כחלק מפעולות חקירה מקובלות שבסיומן יוחזרו לבעליהם. מדובר בנוהל שגרתי בחקירה מהסוג הזה".
חבר הכנסת מיכאל מלכיאלי מש"ס תקף את המשטרה ואמר כי "אזרח מנטרל מחבל צמא דם, מי יודע כמה חיים הציל, ומחרימים את נשקו. מישהו איבד פה את השכל".
יו"ר מפלגת הציונות הדתית ח"כ בצלאל סמוטריץ' כתב בטוויטר, "שלום למשטרת ישראל. לא יזיק אם תפעילו מידי פעם קצת שכל ישיר. רוצים את האקדח ל'בדיקה בליסטית שגרתית'? טפשי אבל נניח. קחו את הגיבור שחיסל את המחבל הביתה בניידת ותשאירו את הניידת לאבטח אותו ליד הבית שלו עד שהאקדח יחזור מהבדיקה. מה כל כך מסובך להיות אנושיים ושירותיים?".
שרת הפנים איילת שקד אמרה: "אכן במשטרת ישראל יש נוהל שכל נשק שיורה עובר בדיקה בליסטית. במקרה הזה צריך לחרוג ממנו, להפעיל שכל ישר - ולאפשר לגיבור שירה במחבל לחזור הביתה עם נשקו".
