כינוס חירום
כינוס חירוםצילום: מועצה אזורית בנימין

לאחר שבועות ארוכים של הסלמה והתגברות אירועי זריקות האבנים והתפרעויות נגד יהודים ביהודה ושומרון, ובפרט ביישובי גוש שילה ומעלה לבונה שבבנימין, כינס אתמול (שבת) ראש המועצה ישראל גנץ ישיבת חירום במשרדי המועצה עם נציגי היישובים וועדי הפעולה.

לכינוס הגיעו כ-20 נציגים שדנו על דרכי פעולה אפשרויות במטרה להשיב את הביטחון בדרכים. ראש המועצה שיבח את פעולות התושבים שנעשו עד כה ואמר כי "לצערנו עד כה הדרג המדיני נכשל בתפקידו להגן על התושבים. אנחנו מעריכים מאד את צה"ל ואת קציני האזור. אבל מה שקורה בשטח לא יכול להימשך".

התושבים העלו תחושות קשות לפיהן מורגשת הפקרות של ביטחון התושבים ומהצד השני הערבים מרגישים יד חופשית והתעוזה של הפורעים עולה.

בדיון עלתה היערכות מעשית של ועד הפעולה, ליציאת תושבים ביישובי גוש שילה, עלי ומעלה לבונה לשטח במטרה להגביר את הביטחון ולסייע לצבא במשימות הביטחון. במועצת בנימין טוענים כי הצבא מתקשה לעמוד במשימות הביטחון ונוכחות התושבים תוכל לסייע מול הפורעים.

ראש המועצה ישראל גנץ: "כשתושבים נאלצים לצאת ולהגן על עצמם זה כישלון צורב של שר הביטחון וראש הממשלה ולצערי הגענו למצב הזה בהובלתם. יישר כח לנציגי היישובים ולתושבים הרבים שנרתמים לפעולות ולהפגנות שהיו בתקופה האחרונה. אני מאד מקווה ששר הביטחון יתעשת וישנה את המציאות בשטח. שימצא את הדרך להחזרת ההרתעה".