מניפת בשר וירקות
מניפת בשר וירקות צילום: צחית חמו

מרכיבים:

לקציצות:

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל מגורד
  • 1 תפוח אדמה מגורד
  • 2 כפות פירורי לחם
  • מלח, פלפל שחור
  • בהרט לפי הטעם
  • מעט שמן זית
  • מעט מים (3-4 כפות)

לירקות:

פרוסות עגבניה

פרוסות תפוחי אדמה

פרוסות חציל מטוגן (לא חובה)

לעיטור: כוסברה קצוצה

אופציונלי: רצועות פלפל חריף

מלח, פלפל שחור

כורכום

כף שום כתוש

2 כפות רסק עגבניות

חצי כוס מים

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הקציצות, ללוש הייטב וליצור קציצות שטוחות בעובי 1 ס"מ.

הכנת הירקות: פורסים את תפוחי האדמה ומבשלים חצי בישול, מסננים ומניחים בצד.

בתחתית תבנית פיירקס לשפוך שמן זית בנדיבות ולהוסיף תבלינים: מלח, פלפל שחור, כורכום, שום כתוש, רסק עגבניות ומים ומערבבים.

לסדר מניפה: קציצת בשר, פרוסת עגבניה, חציל ותפו"א מוודאים שהרוטב יכסה את כל הירקות.

לפזר כוסברה קצוצה ורצועות פלפל חריף.

מכסים את התבנית בנייר אלומניום ומכניסים לתנור על 180 מעלות כ 45 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.

מסירים את נייר האלומניום ואופים עוד 10- 15 דקות עד השחמת התבשיל.

**צחית חמו בעלת קבוצת הבישול והאפיה בפייסבוק: "הצפיחית של צחית"