מרכיבים:
לקציצות:
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל מגורד
- 1 תפוח אדמה מגורד
- 2 כפות פירורי לחם
- מלח, פלפל שחור
- בהרט לפי הטעם
- מעט שמן זית
- מעט מים (3-4 כפות)
לירקות:
פרוסות עגבניה
פרוסות תפוחי אדמה
פרוסות חציל מטוגן (לא חובה)
לעיטור: כוסברה קצוצה
אופציונלי: רצועות פלפל חריף
מלח, פלפל שחור
כורכום
כף שום כתוש
2 כפות רסק עגבניות
חצי כוס מים
אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הקציצות, ללוש הייטב וליצור קציצות שטוחות בעובי 1 ס"מ.
הכנת הירקות: פורסים את תפוחי האדמה ומבשלים חצי בישול, מסננים ומניחים בצד.
בתחתית תבנית פיירקס לשפוך שמן זית בנדיבות ולהוסיף תבלינים: מלח, פלפל שחור, כורכום, שום כתוש, רסק עגבניות ומים ומערבבים.
לסדר מניפה: קציצת בשר, פרוסת עגבניה, חציל ותפו"א מוודאים שהרוטב יכסה את כל הירקות.
לפזר כוסברה קצוצה ורצועות פלפל חריף.
מכסים את התבנית בנייר אלומניום ומכניסים לתנור על 180 מעלות כ 45 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.
מסירים את נייר האלומניום ואופים עוד 10- 15 דקות עד השחמת התבשיל.
**צחית חמו בעלת קבוצת הבישול והאפיה בפייסבוק: "הצפיחית של צחית"