הלוויתו של רס"מ אמיר חורי שנרצח בפיגוע הירי בבני ברק נערכת אחר הצהריים (חמישי) בחלקה הצבאית של בית העלמין בנוף־הגליל.
גרייס, אביו של אמיר חורי, ספד לו: "מישהו שלח לי הודעה היום וכתב – 'תזכרו תמיד שאמיר לא היה בן אדם, הוא היה מלאך. הוא זכה להציל אנשים גם בחיים שלו וגם במוות שלו. רק מלאכים מגיעים לדרגה כזאת. גידלתם מלאך'".
השר לביטחון פנים עמר בר לב ספד בהלוויה: "אומץ ליבו ומחויבותו למשימה, הם אלה שהובילו את אמיר לקרב האחרון בעת שחתר למגע והסתער מול אש חיה במטרה לנטרל מחבל, רוצח מתועב. פעילות כזאת ללא פקודה מלמעלה היא אומץ לב אדיר".
בת זוגו של רס"ב אמיר חורי ז"ל חיבקה דגל משטרתי וספדה לו: "אמיר שלי, עכשיו אתה אמיר של כולם. נוח על משכבך בשלום, גיבור ישראל".
הסמפכ"ל, ניצב דוד ביתן, ספד: "אמיר לא היסס - הוא ושותפו הבינו שרק הם יכולים לעצור את מסע ההרג. הוא היה ערבי-נוצרי שגדל בגליל, אך לא התייחס למוצאם, אמונתם או מקום מגוריהם של האנשים שלמענם הקריב את חייו".
לבית העלמין הגיעו עשרות חרדים בעקבות פוסט בפייסבוק שפרסם חנן רובין, תושב אלון שבבנימין.
"אני אומר בזהירות את מה שבליבי עכשיו, גם אם זה לא הכי פוליטיקלי קורקט. כי לכאורה זה מובן מאליו, אבל זה לא. זה לא מובן מאליו שאדם מסתער על רוצח בשביל להגן על אחרים; וזה לא מובן מאליו שערבי־נוצרי מוכן לשלם בחייו עבור יהודים; וזה לא מובן מאליו להצמיד את המילים 'הי"ד' (ה' יקום דמו) לשמו של אמיר באתרים החרדיים", כתב רובין בדף הפייסבוק וקרא לציבור החרדי להגיע להלוויה כדי להוקיר תודה לשוטר שמנע בגופו פיגוע קשה יותר.
רובין סיפר כי ההיענות ליוזמה שלו היתה מיידית. "אנשים מתרגשים מכל העניין. עם ישראל צמא לדברים האלה. יש לזה היענות מטורפת. אני צרוד כי אני כל הזמן מדבר עם אנשים מכל הקצוות בעם. אני מאמין שזו תהיה תמונת ניצחון מדהימה מול הטרור.
''לא הצלחתי להירדם מכל הפיגועים האחרונים, וחשבתי שאנחנו צריכים תמונה אחרת אחרי כל התמונות האלו. והתמונה שהייתה לי מול העיניים זו של חרדים ויהודים דתיים שמגיעים להלוויה של ערבי־נוצרי, שמסר את נפשו בשבילם", סיפר. "הגבורה של אנשים כמו אמיר הי"ד, הנכונות שלו להקריב את חייו — נותנת לי הרבה תקווה".
המשטרה חשיפה לציבור את גבורת השוטרים שחיסלו את המחבל בפיגוע בני ברק, והציגה את התיעוד מקבלת הדיווח ועד ניטרול המחבל דרך מצלמת הגוף: החתירה למגע, קבלת הדיווחים בזמן אמת, ניהול הקרב והירי המדויק.
מערכות ההקלטה של מרכז השליטה המחוזי, ומצלמות הגוף של השוטרים, תיעדו את מהירות התגובה של הכוחות משלב קבלת הדיווח של החשודים ועד לנטרול המחבל.
בשעה 19:57 החלו להגיע למוקד 100 של משטרת מחוז תל אביב קריאות אזרחים על אדם היורה מנשק ברחוב ז'בוטינסקי בבני ברק.
ב-19:58 מועבר דיווח לכלל הניידות והאופנועים של מרחב דן, והכוחות מתחילים לנוע לעבר רחוב ז'בוטינסקי.
צוות סייר-אופנוען 417 עם הלוחם רס"מ אמיר ח'ורי הנוהג באופנוע ורס"מ ע' מקבל את הדיווח כשהם ברחוב המרגנית ברמת גן בסיור ביטחון שוטף, ומתחיל לצמצם טווחים לכיוון רחוב ז'בוטינסקי.
בשעה 20:01 צוות 417 מגיע לז'בוטינסקי 22 בני ברק ומדווח שהוא שומע ירי מתוך השכונה ומתחיל להתקדם לכיוון הירי, תוך קבלת הכוונה ממרכז השליטה המחוזי ומאזרחים ברחוב.
בשעה 20:02 הצוות מגיע לרחוב הרצל 63, נתקל במחבל שפותח באש על הצוות, פוצע אנושות את רס"מ ח'ורי, רס"מ ע' פורק מהאופנוע ובירי מדוייק וממוקד מאקדחו מחסל את המחבל.