מינוי זמני? עמרם מצנע
מינוי זמני? עמרם מצנעצילום: פלאש 90

האלוף במילואים עמרם מצנע, לשעבר ראש עיריית חיפה ויו"ר מפלגת העבודה, מתח ביקורת על התכנית ''עובדה'' על מבצעי צה"ל להשמדת מנהרות חמאס.

"תכנית 'עובדה' הערב מצטרפת לשלל תכניות, המשודרות בשנים האחרונות, החושפות פרטים רבים מדי מפעילויות עבר בטחוניות/צבאיות", כתב מצנע בחשבון הפייסבוק שלו.

"ניתן היה לחשוב שכבר לא נאלץ להילחם בחמאס בעזה בעתיד. יש מישהו שחושב סיימנו את מלחמותינו בטרור? אומר בזהירות מתבקשת - זו פגיעה בבטחון המדינה. בבטחון שלנו", כתב.

הוא הוסיף: "אין לי טענות לאילנה דיין והצוות שלה. למה הצבא משתף פעולה עם חשיפה כזו? למה בכירי מערכת הבטחון (רמטכ"ל, מפקד חיל האויר לשעבר ואחרים) משתפים פעולה עם תכנית שכזו? האתגרים הבטחוניים/ צבאיים עדיין לפנינו. האויב לומד ואנחנו מאבדים יתרונות חשובים".

מה אפשר לספר על המבצע להשמדת מנהרות המטרו?קשת 12

כאמור, אילנה דיין הביאה ב''עובדה'' את כל מה שאפשר לספר על המבצע להשמדת מנהרות המטרו של חמאס. תוכנית שהייתה אמורה להיות הקלף המכריע מול חמאס.

המפקדים שתיכננו וגם הוציאו אל הפועל את המבצע הזה - התייצבו מול המצלמה ומספרים מה קרה שם וגם מה לא קרה, והיה צריך לקרות.