דגלי ישראל בטורקיה
דגלי ישראל בטורקיהצילום: ללא

האגף ללוחמה בטרור במטה לביטחון לאומי מפרסם הבוקר (שני) חידוד אזהרת מסע לטורקיה עבור מבקרים ישראלים.

זאת בעקבות החשש במערכת המדינית בירושלים כי איראן תגביר את ניסיונותיה לפגוע בישראלים במדינות הגובלות בה, לאחר חיסול בכיר במשמרות המהפכה השבוע באיראן והפרסום של העיתון 'ניו יורק טיימס' לפיו ישראל הודתה באחריות לאירוע.

בשבוע שעבר התקיימה בנושא התייעצות של גורמים ביטחוניים ומדיניים והוחלט לחדד את אזהרות המסע למספר מדינות, אך לא להעלות את רמתן.

בדברים שפרסם האגף ללוחמה בטרור נאמר כי "מזה מספר שבועות, וביתר שאת מאז האשמתה של איראן את ישראל במותו של קצין משמרות המהפכה בשבוע שעבר, גובר החשש במערכת הביטחון מפני ניסיונות איראניים לפגוע ביעדים ישראליים ברחבי העולם".

בתוך כך, המל"ל ומערכת הביטחון מחדדים היום את אזהרת המסע לטורקיה ומבקשים להבהיר כי מדובר במדינה ברמת סיכון גבוהה לישראלים בימים אלו.

גורמים במערכת הביטחון מדגישים כי מדובר באזהרות על רקע איום ממשי כלפי ישראלים בזירה הטורקית ומציינים שלא רק בטורקיה אלא גם במדינות אחרות הגובלות באיראן חלה עליה ברמת האיום ולפיכך, על אזרחים ישראלים לשמור על עירנות ולהקפיד על כללי הזהירות הנדרשים בכל נסיעה לאחת ממדינות אלו.

גורם מדיני ציין בפני ערוץ 7 כי אחת המדינות שנכון לעכשיו באגף ללוחמה בטרור ממליצים שלא לצאת אליה אם אין צורך דחוף היא איחוד האמירויות.