• הקפיאו רק מזון מאיכות טובה והעדיפו להקפיאו מהר ככל האפשר כדי למנוע אפשרות של התפתחות חיידקים ועובש.

• כדי שהמזון לא יתייבש בהקפאה, על האריזה להיות אטומה ללחות. עדיף להשתמש בנייר אלומיניום עבה.

• כשמקפיאים בשקיות ניילון, יש להקפיד להוציא מהן את האוויר לפני ההקפאה.

• לא כדאי למלא את המקפיא בבת אחת במזון להקפאה מפני שהטמפרטורה במקפיא עלולה לעלות כתוצאה מפליטת חום מהמזון הטרי.

• בשר חי אפשר להשאיר בהקפאה עמוקה למשך שנה בלי שיתקלקל בתנאי שהמוצר עטוף בעטיפה סגורה ולא בא במגע ישיר עם האוויר שבתא ההקפאה.

• בשר בקר טחון או עוף אפשר לשמור במקפיא שנה ויותר כשהם עטופים היטב בניילון נצמד.

• בשר מבושל יחזיק מעמד כחודש בהקפאה. אחר כך הוא מתחיל לאבד מאיכותו ומתחיל שינוי בטעם ובריח.

• לשמירת איכות הבשר הקפוא, מומלץ להפשירו באופן איטי והדרגתי במקרר ולא בטמפרטורת החדר.

• אפשר להפשיר מזון קפוא במיקרוגל, אבל תהליך זה פוגע באיכותו. הפשרה מהירה מוציאה את הנוזלים יחד עם חומרי התיבול והטעם שהוכנסו למזון בבישול.

• נקניק לסוגיו למעט פסטרמה אין להקפיא כלל.

• דג שמן כמו קרפיון יחזיק מעמד במקפיא 3 חודשים כשהוא עטוף היטב בניילון נצמד. דג רזה כמו בקלה יחזיק במקפיא באותו האופן 6 חודשים.

• חלב אפשר להקפיא בשקית המקורית עד חודש. ביצים לעומת זאת אין להקפיא כלל.

• כדאי לדעת שחלב או שמנת שהוקפאו יהיה קשה להקציפם לאחר שיופשרו.

• הנה שלושה דברים שמומלץ מאוד לבשל בכמויות גדולות ולהקפיא במיכלים קטנים: * בצל מטוגן. מטגנים לאט על להבה נמוכה, עד שהבצל מזהיב יפה. אם רוצים, אפשר לסנן את השמן לפני שמקפיאים. הבצל שיפשר ישמש למרקים ולרטבים. * רוטב עגבניות. מכינים כמות גדולה ומקפידים שיהיה סמיך, כדי שלא יתפוס מקום רב במקפיא (ואחרי ההפשרה מוסיפים את הנוזל החסר בצורת מים, מרק או מיץ עגבניות). * מרק עוף. מבשלים מרק עוף עם ירקות בכמות גדולה מהרגיל.

יוצקים לסיר מעט מים, רק עד כיסוי העוף והירקות. מסננים ומבשלים את הנוזלים בסיר גלוי על להבה גבוהה, עד שהכמות מצטמצמת לרבע משהייתה, כך מתקבל מרק מרוכז מאוד, שאת הנוזלים החסרים מוסיפים לו אחרי ההפשרה. המרק יכול לשמש גם בסיס למרקים אחרים ולתבשילים הזקוקים לציר עוף.



"אצלי זה עובד"
===========================================================

נכנס בחוץ
======

יעל כהן מפתח תקווה מדווחת כי "שכנתי היא אופה מדופלמת, ולעוגות שלה יש תמיד טעם משובח. היא הסכימה לגלות לי כי הקצפת שהיא מכינה מצליחה תמיד, כאשר כשעה לפני ההקצפה היא מכניסה את המערבל למקרר, ולעומת זאת מוציאה את הביצים להתחמם בטמפרטורת החדר".
לא ברור לנו אם זה הסוד היחיד שלה באפייה, אבל לנסות את הטיפ הזה לא עולה כסף או מאמץ.
החודש זכתה דבורה סובל מצפת בשובר ארוחה זוגית למסעדת ציון


"המטבחון"
==========================================================

מרק דלעת ותפוזים חריף
===============

החומרים (להכנת 6 מנות)
--------------------------

5 כפות פריגת FREEZE תפוזים
400 גרם דלעת
2 בצלים
2 גזרים
50 גרם חמאה או שמן אגוזים
2 תפוזים טריים
1/8 כפית אבקת צ'ילי
מעט קינמון טחון

אופן ההכנה
------------

• חותכים את הבצל והגזר לקוביות ומניחים בסיר, מוסיפים את השמן או החמאה.

• חותכים גם את הדלעת לקוביות ומניחים מעל.

• בוזקים קינמון ואבקת צ'ילי ומגרדים מעט מקליפת התפוזים.

• מכסים ומבשלים על אש בינונית עד שכל המרכיבים מתרככים.

• סוחטים את התפוזים ומוסיפים לסיר את המיץ, את פריגת FREEZE התפוזים ומחממים מעט ביחד.

• טוחנים הכל בבלנדר.

• אם המרק סמיך מדי מוסיפים מים.

• מגישים חם או קר.


"חדש על המדף"
============================================================

ד"ר גלידה
=========

עלית נכנסת לראשונה לתחום הגלידות בשיתוף פעולה עם גלידת שטראוס (החברה הממוזגת שטראוס-עלית), ומתחדשת לראשונה בעולם, בחטיף גלידה עם גרנולה, בעקבות דרישת הצרכנים למוצר חדשני בעל ערך בריאותי ותזונתי. מדובר בגלידת וניל בשומן צמחי בשילוב דגנים עשירים בסיבים תזונתיים כמו שיבולת שועל, חיטה ושעורה מתוגברים בקוקוס, אורז, אגוזי לוז, תורמוס ודבש, מצופה בשכבת שוקולד חלב מעולה. המחיר לחטיף 50 גרם – 4.90 ש"ח.


מגש הכסף
==========

חברת 'הצורפים' המתמחה בכלי כסף מחדשת גם בכלי הגשה לאירוח. הקולקציה החדשה הינה בהשראה איטלקית והיא כוללת כלי אוכל והגשה ב- 3 סדרות עיקריות: כסף טהור, פורצלן ברמה הגבוהה ביותר בשילוב פלטינה, וסדרת זכוכית בשילוב כסף. הסדרות החדשות שמות דגש על תפיסת כלי אירוח כתכשיטי בית. המחיר, החל מ- 126 ש"ח לפריט, ובנוסף, לקראת פסח תינתן הנחה של עד 30 אחוז על מגוון פריטים לחג.



תחליף מתוק
========


חברת 'דנשר', מציעה לראשונה בישראל קטגוריה חדשה ומלאה של מוצרי מזון ללא תוספת סוכר המתאימה לחולי סוכרת ולשוחרי התזונה הבריאה תחת המותג 'מרמולייט – החיים מתוקים ללא סוכר'. במסגרתה הושקה סדרת עוגות בארבעה טעמים: לימון, שוקולד, שוקולד צ'יפס ואגוזים. כולן ללא תוספת סוכר וללא צבעי מאכל. העוגות מוצעות באריזה של 400 גרם, בכשרות חלבית בהשגחת הרבנות נהריה. המחיר – 16-19 ש"ח.




על הפנים
======

'דאב' נכנסת לראשונה לתחום הקוסמטיקה ומשיקה סדרה לטיפוח הפנים – DOVE Face, הכוללת 7 מוצרים – ארבעה לניקוי (כריות פטנט, קצף, מי פנים ותחליב) ושלושה לטיפוח (תחליב לחות ליום, קרם לחות עשיר ליום וקרם הזנה ללילה). כל המוצרים מכילים ויטמינים, מינרלים, ליפידים, תמציות תה ירוק ומי מעיין טהורים. המחיר – 40-100 ש"ח למוצר.




"שווה לדעת"
============================================================

• קונים 2 אריזות חיתולי 'טיטולים' פרימיום ומקבלים אבקת כביסה לתינוקות 'בייבי קומפקט סוד' במתנה. בכל הרשתות והחנויות עד ה-9.4.

• בקנייה ב- 280 ש"ח ברשת חנויות 'ורדינון' מקבלים במתנה סט קיץ זוגי 100 אחוז כותנה או חלוק רחצה, עד ה- 15.4.

• ברכישת מוצרי 'גלילונית' ב- 19.90 ש"ח ב'קלאבמרקט' וב'קו-אופ', מקבלים במתנה כרית קרצוף לכלים, עד סוף החודש.

• 20 אחוז הנחה על מגוון הסבונים ומוצרי השמפו של 'נקה 7' בכל הרשתות והחנויות, עד סוף אפריל.

• ברכישת 2 מוצרים ממגוון הקפואים של 'סנפרוסט' ברשת ה'קואופ רבוע כחול' מקבלים את המוצר השלישי במתנה, עד ה- 4.4.

• אבקת הכביסה 'אריאל פלטיניום' באריזת 6 ק"ג ב- 55 ש"ח במקום 67 ש"ח, בכל הרשתות והחנויות, עד ה- 5.4.

• 50 אחוז תוספת חינם במארזי 'גלידות פלדמן' המשפחתיות המאוגדות של שלגוני 'גלידל דיאט', בכל הרשתות, עד לאחר הפסח.

• בקניית 2 מוצרי טיפוח או איפור 'לוריאל-פריז' תקבלו במתנה תיק איפור הכולל שפתון וקרם טיפוח בשווי 180 ש"ח, ברשתות הפארם, המזון והפרפומריות, עד ה- 15.4.

• בקנייה ממגוון מוצרי החלב 'תנובה' ב- 29.90 ש"ח, תקבלו ערכת חרוסת וחזרת של 'אוליביה' ב- 10 ש"ח, ברשתות 'מגה', 'קינג סנטר', 'סופר סנטר' ו'קו-אופ', עד ה- 16.4.

• ברכישת 3 יחידות מגבוני 'אוונט' ב'סופר פארם', תקבלו במתנה 'ארגונית' שימושית ונוחה לרכב בשווי 89 ש"ח, עד ה- 1.4.