ראשי הק.ג.ב. הסובייטים טוענים כי איש מודיעין ישראלי, שריגל למענם תחת הכינוי "קרן אור" הוא שהביא לנפילת רשת החבלה היהודית שהפעילה יחידה 131 של אמ"ן במצריים בשנת 1954.

נפילת הרשת (שכונתה אז "עסק הביש") הביאה לתלייתם של ד"ר משה מרזוק ושמואל עזר, ולמאסר חבריהם לשנים ארוכות. אחד מהם, מקס בנט, התאבד בכלא המצרי.

לא נמסר אם "קרן אור" היה אברהם זיידנברג, "האדם השלישי", מפקד הרשת שהורשע בשיתוף פעולה עם המודיעין המצרי אחרי כשלון הפעולה.

על פי הפירסום שראה זה עתה אור מטעם הק.ג.ב במוסקווה, "קרן אור" לא נחשף מעולם ולא נענש. זו הפעם הראשונה שמושמעת טענה כזו בפרשה שהסעירה את מדינת ישראל יותר מעשר שנים והידועה כ"עסק הביש" או פרשת לבון".

על חשיפת מסמכי הק.ג.ב. שהיו חסויים עד כה דווח ב"אולפן שישי" בערוץ 2. מי שהיה אז ראש אמ"ן אלוף (במיל) בנימין ג'יבלי אמר בכתבה כי אי אפשר לשלול לחלוטין את האפשרות שאכן פעל בוגד כזה למען הסובייטים.

אלכסנדר לובין, מומחה לענייני רוסיה אמר בכתבה, בין היתר, כי יש להתייחס לפירסום בכובד ראש, שכן זו חשיפה ללא תקדים של רשת, שלא ידוע עליה דבר.

כזכור פרשה זו שנקראה "עסק הביש", התחוללה בשנת 1951, כאשר הוקמה במצרים רשת ריגול מחתרתית של יהודים. חברי הרשת קיבלו הוראה לבצע פיגועי חבלה במקומות ציבוריים. נסיונות הפיגוע של חברי הרשת נכשלו והם נתפסו ונחקרו בעינויים.

חברי הקבוצה עמדו למשפט בבית הדין הצבאי בקהיר באשמת ריגול לטובת ישראל. הם הורשעו ושניים מהם, משה מרזוק ושמואל עזאר, הוצאו להורג. ויקטור לוי, רוברט דסה ופיליפ נתנזון נדונו למאסר עולם ומרסל ניניו למאסר של 15 שנים. מאיר זעפרן ומאיר מיוחס נדונו ל 7 שנות מאסר.

הנידונים למאסר הוחזרו במסגרת הסכם החלפת השבויים ב68 ' .