פירות יבשים
========================================================
• אין לתת לילדים מתחת לגיל 5 פיצוחים מכל סוג שהוא: אגוזים, בוטנים, גרעינים, קשיו, שקדים וכיו"ב.
• יש לחצות פירות יבשים ופירות עגולים לאורכם על מנת למנוע חנק ולהוציא את הגרעינים מהפירות הניתנים לפעוטות.
• פירות יבשים עשירים בסיבים ולכן יכולים לתרום לפעילות מעיים תקינה בפרט לאלו הסובלים מעצירות, יחד עם זאת, יש לשים לב לשתות במקביל בצורה מספקת על מנת לא לגרום לתופעה ההפוכה.
• במאה גרם פרי יבש יש בממוצע פי 5 קלוריות מבפרי טרי. פרי יבש מרוכז יותר ומכיל פחות נוזלים מפרי טרי ולכן מכיל כמות סוכר גבוהה יחסית למשקל היחידה.
• אין קשר בין קלוריות לחמיצות. פרי יבש חמוץ לא בהכרח משמין פחות מפרי מתוק.
• יש לאחסן פירות יבשים במיכלים סגורים היטב במקום קריר ואפל. מומלץ להכניס לצנצנת 2-3 עלי דפנה על מנת שהפרי לא יתולע. ניתן גם לשמרם במקרר.
• חשוב לשטוף את הפירות היבשים במים חמים, המסלקים את שרידי דו תחמוצת הגופרית.
• קל לחתוך פירות יבשים במספריים שהוטבלו במים חמים.
• על מנת להחיות פירות יבשים ניתן להניח אותם על החלק העליון של סיר אידוי לכמה דקות.
• פירות יבשים המיועדים להשריה (שבעקבותיה יתפחו) רוחצים במים זורמים ורק לאחר מכן מניחים במים להשריה.
• פירות יבשים נוטים להעלות עובש ולכן יש לאחסן אותם בשקית או במיכל מחורר המאפשר אוורור מתאים.
• פירות יבשים מבושלים יתרככו יותר, אם נוסיף את הסוכר לתבשיל רק לאחר סיום הבישול.
• מומלץ להשרות את הפירות היבשים כ- 10 שעות לפני אכילתם. כשהפרי יבש ואינו מושרה הוא מרוכז מאוד ועלול לגרום לקשיי עיכול.
• ההשריה מקרבת את הריכוזים לריכוז של פירות טריים. במידה ומשרים יתר על המידה גורמים לתסיסת הפרי והפיכתו למשקה אלכוהולי.
• הדרך הטובה ביותר לאחסון אגוזים היא להכניסם לשקית חדירה לאוויר או לשקית רשת ולתלותם במקום מאוורר ויבש.
• בעת הפיצוח של קליפת האגוז קורה לעיתים קרובות שהאגוז עצמו נחצה או מתרסק. ניתן למנוע זאת אם לפני הפיצוח מטבילים את האגוז על קליפתו כמחצית השעה במים רותחים.
• את שכבת הכיסוי הדקה (חומה בדרך כלל) העוטפת את האגוז הקלוף ניתן להסיר בנקל לאחר שהאגוז הקלוף הוטבל לכרבע שעה בחלב חם או במי מלח חמים.
• קליית אגוזים מקלקלת את השומן הבריא שבתוכם. מומלץ לאכול את האגוזים במצבם הטבעי.
• ריסוק גס של אגוזים אפשר לקבל כשמכניסים את האגוזים לשקית ניילון ומגלגלים מעליה מערוך.
• בעוגה או בעוגיות רצוי להוסיף את האגוזים כאשר מחצית הכמות טחונה עדין ומספקת את הטעם והמחצית השנייה טחונה גס ומספקת את העונג שבלעיסתם. לצורך זה מכניסים את כל כמות האגוזים למעבד מזון, מפעילים למספר שניות, מוציאים את מחצית הכמות הטחונה גס ואחר כך ממשיכים בטחינה עד לקבלת גודל הגרגיר הרצוי.
• שקדים שנקצצים באמצעות סכין קיצוץ עפים תוך כדי הפעולה לכל עבר. ניתן למנוע זאת אם לפני קיצוצם זורים מעליהם מעט סוכר.
• שקדים אפשר לקלוף בנקל אם לפני הקילוף טובלים אותם לכחמש דקות במים שרתחו ואחר כך מצננים במים קרים.
• אם לפני הוספת השקדים לבצק מגלגלים אותם במעט קמח הם יפוזרו באופן אחיד בכל בצק העוגה ולא ישקעו לחלקה התחתון.
• צימוקים מיובשים מקבלים מראה וטעם מיוחדים אם מטבילים אותם במיץ לימון פושר ומוסיפים לו מעט סוכר, או אם מטבילים אותם לשעה אחת בקוניאק או ביין מתוק.
• צימוקים ניתן לקצוץ ביתר קלות אם מושחים את שני הצדדים של להב סכין הקיצוץ בחמאה או מרגרינה.
• מחית שזיפים מיובשים או מחית תפוחי עץ יכולה לשמש כתחליף לחלק מכמות השמן בעוגות. לדוגמה, אם מומלץ לשים כוס שמן במתכון, שימו חצי כוס שמן וחצי כוס מחית. המחית תורמת ליצירת מרקם רך וטעים וחוסכת הרבה מאוד קלוריות.
• ניתן להכין לבד פירות יבשים מפירות טריים בדרך הבאה: פורשים על תבנית אפייה בד חיתול ומניחים עליו את פיסות הפרי הטרי. מכניסים לתנור בטמפרטורה של כ- 50 מעלות. מדי פעם פותחים את דלת התנור כדי לאפשר ללחות להשתחרר.
• עוד מתכון ביתי למעוניינים לייבש בעצמם: חותכים לפרוסות את הפירות שברצונכם לייבש. משרים 5 דקות בתמיסה המכילה כף מלח וליטר מים. מוציאים, מנגבים ומניחים על תבנית אפיה. אופים בתנור שחומם מראש בחום נמוך מאוד, למשך כ- 6-8 שעות (רצוי להשאיר את דלת התנור פתוחה). לאחר מכן מוציאים את התבנית ומניחים כ-12 שעות להתקרר בחוץ. אחסנו בצנצנות יבשות ויפות.
המטבחון
=======================================================
מאפה פירות יבשים בדבש (באדיבות 'יד מרדכי')
================
החומרים (להכנת 6 מנות)
---------------------------
200 גרם שזיפים מיובשים
200 גרם משמשים מיובשים
100 גרם צימוקים בהירים
מיץ מלימון בינוני
חצי כוס (170 גרם) דבש פרחי בר או פרחי שיזף
חצי כפית קינמון
להגשה
-------
700 גרם גלידת וניל
100 גרם אגוזי פקאן מסוכרים
אופן ההכנה
------------
• מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות).
• שמים בסיר את הפירות המיובשים.
• מכסים במים ומביאים לרתיחה.
• מבשלים בסיר מכוסה על אש בינונית 10 דקות, עד שהפירות מתרככים.
• מסננים ומעבירים את הפירות לתבנית אפייה קטנה.
• יוצקים על הפירות את הדבש, מיץ הלימון והקינמון.
• מערבבים ואופים 15 דקות.
להגשה
---------
• מניחים בגביע 2 כדורי גלידה.
• שמים מעל מעט מהפירות ורוטב הדבש שנוצר בתבנית.
• מקשטים באגוזי פקאן מסוכרים ומגישים.
חדש על המדף
==========================================================
דבר אלי בחום
=========
חברת 'נורוליס' מציעה את 'תרמו TALK' – מד-חום מדבר בחידוש מקל ומהפכני בתחום מדידת החום, בפיתוח מהנדסים ישראלים. מדובר במד-חום ידידותי ומדבר, המקריא את טמפרטורת החום שנמדדה באמצעותו. הוא אינו פולשני או חודרני והשימוש בו הוא חיצוני בלבד. טמפרטורת הגוף נמדדת ע"י הצמדת החיישן שבראש המד-חום לשתי שניות אל מרכז המצח. עם השלמת המדידה תשמע מנגינה קצרה ולאחריה תושמע התוצאה בקול רם וצלול ובעברית צחה, כשהתוצאה תופיע במקביל גם על גבי צג המכשיר. המד-חום מצויד ב-30 זיכרונות, כך שתוכלו לעקוב אחר מדידות החום בגוף. המוצר מתאים לכל סוגי האוכלוסייה, החל בפעוטות שאינם מחבבים או מתקשים לשתף פעולה בביצוע בדיקות פולשניות ועד לאוכלוסייה בעלת צרכים מיוחדים כמו מוגבלי ראייה, עיוורים וקשישים, דרך מבקשי נוחות ופינוק. המחיר – 266 ש"ח.
בגדי הלורד החדשים
=============
רשת האופנה 'לורד קיטש' מציגה את קולקציית החורף באמצעות מעצבות הבית דורית שדה, ענת ביטמן ושלי לוי. בקולקציה העשירה ניתן למצוא בין השאר הידור צפון אירופאי במראה רגוע ושמרני, לצד מראה שכבות בפשטות מסקרנת במשחקי כפתורים בצבעוניות של זהב מושחר וכפתורים מרופדים, מעוצבים ומסוגננים. הצבעוניות באה לידי ביטוי באפור מלאנ'ז, שחור, לבן, שמנת, חום וסגול. הבדים הבולטים והמשתלבים אלו באלו כוללים קטיפה, צמר, טוויד, אריגים מחויטים בטקסטורות של 'פיש גרייד' (אדרת הדג), אריגי כותנה גסה בטקסטורה מפוספסת ובדים ארוגים בדוגמאות שונות לצד קנבס, בדי דריל וקורדרוי. שנות ה-80 נותנות את אותותיהן בוואריאציה עדכנית וקלילה של משבצות ופסים במיקס מתוחכם וצעיר, לצד סריגי קפוצ'ון במראה נערי וז'קטים מג'ינס וחצאיות מבד מקומט. הסריגים בעבודת יד במראה מינימליסטי בקווים נקיים או רכים במגע נינוח ומסוגנן כמו סריגי קרושה עם לולאות גדולות וסריגי צמר עבים ומלטפים, חלקם מעוטרים בחרוזים תואמים ופרחי צמר שזורים בהם. כל הפריטים מוצעים כעת במבצע 1 + 1 חינם, עד גמר המלאי.
מהפך בפח
=======
'כתר פלסטיק' מציגה חדשנות מתקדמת בתחום הפחים באמצעות 'אוורסט' – פח עם מנגנון פדל, בנפח 4 ליטר ובמראה מתכתי. הפח כולל מיכל פנימי נשלף לשימוש קל ונוח עבור מגוון קהלי יעד, בדגש על חובבי אביזרים במראה אסטטי ומעוצב. הפח מתאים לחדרי שירותים, חדרי שינה, חדרי ילדים, משרדים ועוד. ייחודו, במראהו המתכתי, תוצר של שימוש בטכנולוגיה המשלבת מתכת ופלסטיק יחדיו. אופן ייצורו מבטיח מראה מתכת מבריק וכולל את יתרונות ההגנה של חומר פלסטיק קשיח. מדובר אגב, במוצר ראשון מסוגו בעולם, שאף מצוי בתהליכי רישום כפטנט עולמי. הטכנולוגיה החדשה שמה קץ לבעיות המאפיינות פחי מתכת ומונעת החלדה והתעקמות. המעטה החיצוני של המוצר מגן עליו מפני סימני טביעות אצבעות ותורם לשימורו לאורך שנים, במראה מתכתי ומבריק. המחיר, החל מ-30 ש"ח.
קשור לעץ
=======
'קליית גת' מחדשת בסדרת פירות יבשים: משמשים, תמרים, שזיפים, צימוקים בהירים וכהים; 'אדמה' מציגה פירות יבשים אורגניים, בייבוש טבעי, ללא חומרים משמרים ותוספים מלאכותיים, בסדרה הכוללת תאנים, משמשים, צימוקים ובננה מיובשת; 'עלית ENERGY' מציעה מוזלי בתערובת דגנים מלאים ופירות, בתוספת חמניות ופשתן, ובחטיף מוזלי 'משהו טוב על הבוקר' מבוסס דגנים, פירות ודבש; 'תלמה' משיקה את 'רגע קל' – סדרת חטיפי דגנים משיבולת שועל בטעמי חמוציות, משמש, צימוקים ותמר עם מייפל; 'צמח חטיפי אנרגיה' מציגה חטיף תמרים טבעי בתוספת פירות יבשים, אגוזים ושקדים; 'מחלבנה' מחדשת במשקה יוגורט בטעם שקדים, 3% שומן; 'מטרנה' משיקה דייסת סלט פירות על בסיס סולת; 'רוטס' מציגה סדרת תכשירי טיפוח, המכילים תמציות פירות כמו תות, בננה, ענבים, מלון, קוקוס ומנגו; 'טויס אר אס' מציגה את 'הגינה שלי' – ערכה אולטימטיבית לגנן הצעיר, הכוללת שקיות זרעים, תיק בד לאחסון כלי הגינה, כף חפירה ושתילה, יעה ומגרפה – כולם עשויים מעץ ומתכת, בקבוק להתזת מים, זוג כפפות עבודה וסינר מבד, להנאה יצירתית בגינה או באדנית (50 ש"ח במקום 70 ש"ח); דפנה ואברמי תדהר מעפרה, מחדשים בספר 'שבעת המינים', המציג את הפירות, בסיפורים ובתמונות. דוגמיות אמיתיות הקבועות בספר מאחורי פלסטיק שקוף וקשיח, ממחישות אותם גם לדור הצעיר, ובספר 'העץ – מהשורש לצמרת' בעזרתו תחכימו בתהליך התפתחות העץ, איבריו ומחזור חייו. גם כאן מצורפות דוגמיות מעולם העץ (69 ש"ח).
שווה לדעת
=========================================================
• בקנייה ב-200 ש"ח ברשת 'אינטימה', תקבלו במתנה בובת פלמנגו, עד גמר המלאי.
• קונים אריזת 'ברזל לייט' של 'מכבי CARE' 90 טבליות, ומקבלים במתנה אריזת ויטמין C, 500 מ"ג, המכילה 30 טבליות, בבתי המרקחת, עד ה-28.2.
• רשת BODY SHOP מציעה את סדרת שמני 'ארומקר' לעיסוי ולאמבט, ב-36 ש"ח במקום 72 ש"ח, בכל סניפי הרשת, עד ה-28.2.
• 'כרמית' מציעה לקראת 'יום המשפחה' מהדורה מוגבלת של מרשמלו בצבעי ורוד-לבן, 0% שומן, בצורת לבבות, ב-6.50 ש"ח לאריזת 150 גרם, ברשתות השיווק, עד גמר המלאי.
• קונים ב-79 ש"ח ממגוון מוצרי רשת הקוסמטיקה WOW COSMETICS, מוסיפים 19.90 ש"ח ומקבלים שעון יד אופנתי, עד גמר המלאי.
• 40% הנחה על מגוון ארנקים, ברשת 'תיק התיקים', עד גמר המלאי.
• רשת חנויות הטקסטיל 'דארלן', במבצע חיסול עודפים על מצעים מקולקציית 2006, החל מ-149 ש"ח לסטים זוגיים, 100% כותנה, בשלל דוגמאות וצבעים, עד גמר המלאי.
• עד 50% הנחה על כל קולקציית החורף ברשת חנויות האופנה 'אצל הלל', עד גמר המלאי.
• צמחי א"י ועצי פרי בוגרים ב-30% הנחה ובנוסף, צמח תבלין במתנה על כל קנייה, במשתלת 'גמזו' במושב גמזו, עד גמר המלאי.
• 'רוזנפלד' חוגגת 50 במיתוג חדש המציע את כל הפתרונות לבית תחת קורת גג אחת ובהשקת מתחם ענק וחדשני בצומת סגולה בפ"ת.
• 'האגודה למען החייל' מציעה מיזם התרמה המיועד לחיילים קרביים בסדיר ובמילואים וליחידות מחסני החירום, באמצעות רכישת צמיד "מצדיעים לכם!", ב-10 ש"ח, בסניפי 'צומת ספרים' ובדוכנים.
• 'חוגלה קימברלי' מרחיבה את סדרת מוצריה הריחניים ומשיקה נייר טואלט 'לילי' בניחוח וניל. אריזת 32 גלילים ב-42 ש"ח.
• קונים 2 מוצרים ממגוון מוצרי 'אג'קס' ומקבלים את השלישי במתנה, ברשת 'מגה', עד ה-28.2.
• 30-70 אחוז הנחה על כל קולקציית החורף, ברשת MANGO, עד גמר המלאי.
• עד 50% הנחה על קולקציית החורף, ברשת 'גולף קידס', עד גמר המלאי.
• קונים שואב אבק של VAX, ומשתתפים בהגרלת עוזר/ת בית, אחת לשבוע, למשך שנה, ברשתות 'הום סנטר', 'אייס', 'אלקטרו קובי', רשת 'ליאור' וחנויות החשמל הפרטיות, עד ה-30.4.
• קטשופ 'היינץ' מחדש בבקבוק לחיץ עם ה'פקק הנקי' ושסתום 'אל חזור', המעניק שימוש היגייני ונוח. אריזת 907 גרם, ב-16 ש"ח, ברשתות השיווק.