יש כיסוי

========================================================== 



• בישראל נמכרות מדי שנה כ-400 אלף שמיכות פוך בממוצע, בשוק המגלגל למעלה מ-50 מיליון ש"ח בשנה.



• מסקר שערכה חברת 'פריד' עולה כי משפחה ישראלית ממוצעת, מחליפה שמיכה איכותית בכל 10 שנים, כהחלפת שמיכות זולות, שעלותן פחות מ-200 ש"ח, נעשית כל 3 שנים.



• שמיכת חורף ממולאת נקראת 'פוך'. מקור המילה בשפה הרוסית ומשמעותה בעברית: פלומה. עם הזמן, המילה פוך הפכה לשם גנרי לשמיכות איכות חמות ממולאות פלומה, נוצות, או חומר סינטטי.



• ההיצע כולל מגוון ומבחר רחב של שמיכות, המעניקות דרגות חום שונות ומתאימות לאופי הנוחות האישי. לדוגמה: סדרת 'אקסולוסיב 2000' מכילה פלומת אווזים טהורה וציפוי 100% כותנה סרוקה (בד צפוף ועדין). בשמיכות אלו מניפת הפלומה גדולה יותר (מדידה מקצה של סיב אחד לשני), ולכן הפקת החום גבוהה יותר ועקב כך יש להשתמש בפחות גרם פלומה להשגת אותו אפקט חימום, לעומת שמיכה שתכיל מילוי חצי נוצות וחצי פלומה.



• הפוך הינו חומר מאוד מבודד ולכן ניתן ליצור שמיכה במשקל נמוך, לפי דרגת החימום הרצויה: דרגת חימום 12 – לאוהבים שמיכה חמה מאד; דרגת חימום 10 – לאוהבים שמיכה חמה; דרגת חימום 9.5 – לאוהבים שמיכה חמימה; דרגת חימום 9 – לאוהבים שמיכה נעימה; דרגת חימום 4 – לאוהבים לישון בחדרים מחוממים.



• פוך הוא מוצר מן החי וקיימים בו סוגים ואיכויות שונות. מומלץ לקנות שמיכה אצל ספק ידוע המתמחה בתחום, דבר המהווה ערובה לטיב ולמשמעות הבריאותית.



• איכות השמיכה נקבעת על פי שלושה קריטריונים: רמת הבידוד, קליטת האדים שהיא מאפשרת ומשקלה. טיב השמיכה קשור בקשר הדוק עם מידת ה'ניקיון' של הפוך.



• סוג התפירה המומלץ ביותר היא שיטת ה'קירות' הפנימיים. בשיטה זו השמיכה תפורה בצורת ריבועים – קוביות, קוביות. כך מתקבלת שמיכה גמישה ובעלת כושר בידוד מקסימלי ע"י מניעת תזוזה ומעבר פוך מקובייה לקובייה.



• כדאי לאוורר את שמיכת הפוך או הנוצות בחדר מאוורר ללא שמש, או בצל, כאשר פורסים את השמיכה על כסא או מתקן כביסה נייד. יש להימנע מלאוורר בשמש. ניתן גם לאוורר את השמיכה, ללא הציפה, על המיטה עצמה ולהפוך אותה מדי פעם.



• אין לאוורר את השמיכה במזג אוויר לח, כדי לא להעמיס על המילוי שלה בלחות מרובה. ספיגה מרובה של לחות עלולה לגרום למילוי להתעפש.



• ניתן לכבס בבית רק שמיכת יחיד, מפני שנפח השמיכה הזוגית גדול ואינו מתאים לגודל 'תוף' מכונת כביסה ביתית ממוצעת.



• מומלץ לכבס שמיכת פוך או נוצות פעם אחת ב-4 שנים. ניתן לכבס בתדירות גבוהה יותר במקרה הצורך.



• בייבוש השמיכה במכונת ייבוש, כדאי להכניס לתוך המכונה מספר כדורי טניס, אשר יסייעו לפיזור והחזרת הנפח לפלומה ולנוצות.



• יש להקפיד להשתמש בציפה נקייה, שאותה רצוי לכבס פעם בשבוע. השימוש בציפה יאריך את חיי השמיכה.



• מומלץ להשתמש בציפה אנטי-אלרגנית, לאנשים הסובלים מאלרגיות, דבר המונע חדירת קרדיט האבק (כ-10% מהאוכלוסייה אלרגיים לקרדיט הבית) לתוך השמיכה.



• חשוב שהציפה תהיה מעט יותר גדולה מהשמיכה, כך שהציפה לא תשפיע על הפיזור הנכון של הפוך והנוצות שבשמיכה.

• את שמיכת הפוך או הנוצות מומלץ לאחסן בתיק אחסון. אסור לשמור את שמיכת הפוך או הנוצות בניילון, גם לא באריזת הניילון המקורית. הפוך והנוצות הינם חומרים טבעיים, לכן יש לשמור את השמיכה בתיק המאפשר זרימת אוויר דו כיוונית ואחסון בנפח מינימאלי. 



• מומלץ לנער ניעור קצר את השמיכה, כשהיא מכוסה בציפה, בכל בוקר. פעולה שתגרום למילוי אוויר בתאי השמיכה ולשמירה על נפח הפלומה.



• מתי יודעים שצריך להחליף שמיכה? אם מתעוררים בלילה עקב הרגשה של קור – זוהי אינדיקציה לכך שהשמיכה איבדה את כושר החימום שלה, ומומלץ להחליפה.



• כדאי לדעת: שמיכות במילוי פלומה מנטרלות חשמל סטטי שנוצר בזמן השינה.



• לפי נתונים רפואיים, אדם פולט בלילה כ-220 גרם לחות (נשימה וזיעה). הפוך והנוצות יוצרות תהליך הנקרא הידרופיליה: קליטת הלחות ע"י הנוצות והפוך ושחרורם לחלל האוויר בחזרה.



• לפי מחקרים שנערכו בגרמניה ובאנגליה, המשתמשים בשמיכת פוך סובלים פחות מקרדיט האבק.



• ילדים חולי אסטמה מוטב שיימנעו משמיכות המכילות נוצות.

(תודה לאבי שייביץ, מנכ"ל 'פריד', על סיועו בטיפים).

המטבחון

======================================================= 



קבב קרפיון עם בצל, כוסברה וציזיקי חצילים

===========================

(באדיבות השף אבי ביטון)

החומרים (ל-4 מנות)

---------------------

לקבב

------

600 גרם דג קרפיון טחון

1 בצל סגול בינוני

צרור כוסברה קצוצה

4 כפות שמן זית

מלח

כפית צ'ילי טרי קצוץ

לציזיקי

-------

1 כוס יוגורט כבשים

1 מלפפון קצוץ דק

1 שן שום קצוצה

1 כף נענע קצוצה

מלח

פלפל שחור

4 כפות שמן זית

חציל קלוי וקצוץ

אופן ההכנה

------------

• לקבב: מערבבים את כל החומרים היטב, יוצרים קציצות במשקל 60-80 גרם לאחת, מניחים על גריל לוהט וצולים 2 דקות כל צד.



• לציזיקי: מערבבים היטב את כל החומרים ומניחים בצד.



• להגשה: מניחים בצלחת נאה את הקבבים, יוצקים את הציזיקי מעל ומעטרים בעלי נענע, קוביות עגבנייה ומעט שמן זית

חדש על המדף

==========================================================



סיר הסירים

========



תבשילי קדירה ארוכי טווח ומסלול הם אותם מאכלים המתבשלים על הגז ואח"כ נצלים או נאפים בתנור – מטעמים כמו חמין, מרק ופסטה מוקרמת, ממולאים ועוד, שלא יגיעו לכלל שלמות ללא טיול ארוך בין מחוזות הכיריים והתנור. מסלול המכשולים הופך החורף לדיאטטי ונוח במיוחד, בעזרת סדרת סירים ומחבתות ייחודיים דו-שימושיים, מבית 'ברגהוף', המצופים בפרנו פלטיניום – טפלון עמיד במיוחד, המאפשר בישול ואפייה באותו הכלי, ללא צורך בהעברת האוכל המסורבלת לכלים שונים. הכלים מצוידים בידית מתנתקת המונעת כוויות ומקלה על העברתם מהגז לתנור ובחזרה, ובמכסה זכוכית מחוסמת המותאם לבישול ואפיה בטמפרטורות גבוהות. שימוש בכלים מאפשר בישול ואפייה רצופים וממושכים, ללא טיפת שמן ובלי חשש להרס הכלים. משפחת הכלים כוללת קלחות, סירים, מחבתות, סוטאז'ים ותבניות, במבחר גדלים. למוצרים 3 שנות אחריות, ומחירם: 210-459 ש"ח. לפרטים והתרשמות: www.berghoff.org.il.  

ושאבתם מים

=========



רבים המטפחים בבתיהם עציצי נוי, פרחים ותבלינים, מכירים את הצורך לאתר ולהסתייע בקרוב משפחה, ידיד או שכן, אשר יבוא וישקה את העציצים בזמן היעדרות הנמשכת מספר ימים, ועוד לא אמרנו מילה על 'שכחני' השקיה מועדים, אשר מפאת קוצר זיכרונם, מייבשים את הצמח עד לקמילתו בטרם עת. לא עוד. חברת 'טרפלקס פל ים', מחדשת עם PLANT CARE המשמש כ'בייבי סיטר לעציצים'. מדובר בבקר השקיה מיניאטורי וממחושב המורכב בהברגה על פיית בקבוק מים רגיל (שאחסנו בעברם מים מינרליים לדוגמה), המאפשר השקיית שלושה עציצים בו זמנית, לפי פקודה הניתנת לו בתכנות מוקדם, על פי צרכי הצמח. ניתן לשלב במים גם חומרי דישון, וכך להיעדר מהבית או לשכוח מהצמח לתקופה ארוכה, מבלי לחשוש לנבילה. להשיג ברשת 'אייס', בחנויות הגינון ובטמבוריות, בכ-90 ש"ח.   

יופי לך

=====



'לנקום' מציגה את 'רנרג'י מורפוליפט' – סדרת מוצרי אנטי אייג'ינג לגילאי 40+, למתיחה, מיצוק וטיפול בקמטים. טכניקת המוצרים מתמקדת ב'עיצוב מחדש' של עור פנים רפוי תוך שמירה על הבעה טבעית, על בסיס הבנת הפעילות הביולוגית והאפשרות להכפיל את ייצור החלבון האחראי על איגוד סיבי הקולגן בעור, תוך 48 שעות. בסדרה קרמים למיצוב ומיצוק עור הפנים, לעיניים, לצוואר ומסכה (256-495 ש"ח). בקולקציית 'מיסטרי גיים' מציעה 'לנקום' פריטי איפור בעיצוב מקורי, בהשראת סופרת המתח אגאטה כריסטי, כדוגמת קוביית המזל המסתורית DESTINY CUBE. מדובר בחפץ-תכשיט מסקרן ומלוטש, עליו חקוקות מילים וסמלים כהודעה מוצפנת, ובה תמצאו זוג צלליות וגלוסים, בגוונים עדינים לשפתיים ולעיניים (500 ש"ח). עוד מציעה 'לנקום' את VIRTOUSE – מסקרה עם מברשת היי-טק ייחודית, למראה ריסים מעוגלים וארוכים לאורך זמן, בנוסחה הכוללת פולימר דוחה מים בשילוב שעוות, ב-5 גוונים (157 ש"ח).       

משחק החיים

========



המשחק הפיננסי הראשון בעולם – Cashflow – מבית מדרשו של רוברט קיוסאקי (מחבר הספר 'אבא עני אבא עשיר'), מגיע לישראל. "המשחק חשוב לכל מי שמתכוון ברצינות להיות מיליונר. הוא מלמד כיצד להמיר הכנסה מהשתכרות להכנסה פסיבית ולהכנסה מתיק ניירות ערך – שתי ההכנסות של העשירים", הסביר ממציא המשחק, באירוע ההשקה.



מטרת המשחק לצאת מ'מרוץ העכברים', לעבור ל'מסלול המהיר' ולהגשים את חלומותינו הפיננסים. הוא מורכב בחלקו הראשון ממרוץ סביב המשכורת לכיסוי האוברדרפט, ויציאה ממנו במחשבה פיננסית ובהשקעות נכונות ובחלקו השני תכירו את מסלול העשירים. המצליח לצבור $50,000 ע"י קניית עסק או להגשים את החלום שהציב לעצמו בתחילת המשחק – ניצח. המשחק כולל דוח פיננסי, כרטיסי עסקאות ומותרות, צדקה ועוד, ומשולבים בו ביטויים מהחיים הפיננסיים. מחיר גרסת המשחק 'Cashflow 101' – 345 ש"ח, וגרסת המשחק לילדים (6-10) – 234 ש"ח. לפרטים והתרשמות: 1-800-333-9757 ובאתר www.richdadisrael.co.il.

שווה לדעת

=============================================================



• 20% הנחה על כל התפריט בכל שעות היום ב'יטבתה בעיר', למציגי מודעת הפרסום מעיתון 'בשבע' – גיליון 264 (מתאריך 25.9), עד ה-18.11.



• 'יחיעם' מחדשת ב'טעם של מעדנייה' – סדרת מוצרי נקניקים ופסטרמות ששווקו עד כה במעדניות – מעתה באריזות 150-200 גרם, במקררי השירות העצמי, ברשתות השיווק, ב-כ-17 ש"ח.



• 'דומינו'ס פיצה' מחדשת ב'צ'יזי ברד' – מאפה אצבעות בצק איטלקי עם גבינת מוצרלה ושום, בתיבול עשיר, ב-16.90 ש"ח.

• 'כצט' מחדשת במשחת שיניים לילדים 'ג'ל ברבי' בטעם פירות מתקתקים, ללא סוכר, באריזת שפופרת העומדת על הראש, ב-12.50 ש"ח.



• לרגל השקת הקולקציה האופנתית החדשה של תכשיטי  bijouxמבית 'סווטש': בקניית תכשיט תקבלו תכשיט נוסף במתנה, ברשת חנויות 'סווטש' ובחנויות השעונים המובחרות, עד ה-18.11.



• 'חוגלה קימברלי' מציעה את 'קלינקס קלאסיק' – ממחטות אף רכות, עדינות וגדולות במיוחד, בשיטת צץ-רץ, באריזת ניילון צבעונית עם דמויות שמעלות חיוך, ב-10 ש"ח למארז 3 חבילות, ברשתות השיווק והפארמים.



• בקניית מארז שלישיית פילטר 'בריטה', תקבלו מטריה במתנה, ברשתות השיווק והפארמים, עד ה-30.11.



• ברכישת מדיח כלים 'האייר' מבית 'ניופאן', תקבלו במתנה טבליות 'סומט 5' למדיח, ל-3 שנים, עד ה-30.11.



• מאפיית 'אנג'ל' משיקה את 'הלחמנייה הכי בריאה בהפסקה' המיוצרת מתערובת 50% קמח מלא בהיר במיוחד ו-50% קמח לבן. המחיר: 9 ש"ח לאריזת 6 לחמניות, הכוללת 10 שקיות סנדוויצ'ים במתנה.



• 'מי עדן' משיקה את מועדון  'מי עדן בייבי', ללקוחות שירות 'מי עדן עד אלייך', בשיתוף מגזין 'הורים וילדים' ורשת 'שילב'. במסגרת המועדון יקבלו החברים מגוון הטבות ומתנות לכל אורך השנה, ומתנת יום הולדת לפעוט. ההצטרפות בחינם. לפרטים: www.meyeden.co.il



• ברכישת ארוחת ילדים ברשת 'ברגר קינג', תקבלו במתנה צעצוע דמות מתוך הסדרה 'סקובידו והחבורה המסתורית פותרים תעלומות', עד גמר המלאי.



• קונים ב-300 ש"ח ברשת חנויות 'ורדינון', מקולקציית הסתיו-חורף, ומשלמים 200 ש"ח, ובנוסף, בקניית מצעי ילדים בכרטיס 'לאומי כארד', קבלו סט נוסף במתנה, עד ה-30.11.



• במסירת בגד ישן בחנויות רשת האופנה COTTON, תקבלו 50 ש"ח לקניית פריט חדש מקולקציית החורף. הבגדים הישנים יעברו מיון, תיקון, כביסה וגיהוץ ויתרמו בשיתוף עם 'נעמת' למעונות לנשים ברחבי הארץ, עד ה-30.11.



• 'אנרג'י' מקבוצת 'שטראוס' מציעה סדרת חטיפי דגנים העונה ל-6 צרכים שונים, כמו: START לאנרגיה, BOOST למצבי עייפות, SPORT למאמץ גופני, LIGHT לדיאטה ועוד.