צעקות והתבטאויות קשות נשמעו היום במהלך דיון סוער שהתקיים בועדת הפנים של הכנסת שעסקה בהצעת חוק האזרחות והכניסה לישראל לקריאה שניה ושלישית. כך מדווחת רותי אברהם כתבת INN .

החוק ימנע את המצב שבו כיום כל ערבי או ערביה מהרש"פ הנישאים לאזרח ישראלי מקבלים אזרחות באופן אוטומטי והם הופכים לאזרחי ישראל לכל דבר. עם החלת החוק לא יוכל שר הפנים לאזרח ערבי או ערביה מהרש"פ שינשאו לאזרח ישראלי.

כתבתנו מציינת כי במהלך הדיון הוציא יו"ר הועדה ח"כ יורי שטרן את חבר הכנסת טלב אלסאנע מחדר הועדה לאור התנהגותו. דרישתו גם מח"כ אחמד טיבי לצאת נענתה בסירוב. טיבי טען כי הוא לא יסכים לצאת מאחר ש"יו"ר הועדה שם לו למטרה להוציא את חברי הכנסת הערביים מהדיון".

בדיון השתתפו שר הפנים אברהם פורז, השר המתאם בין הכנסת לממשלה גדעון עזרא, נציגי תקשורת רבים וכן ארגונים ערביים . חלק מהדיון נערך בדלתיים סגורות ובמהלכו נתן ראש השב"כ אבי דיכטר סקירה בטחונית הקשורה לסכנות הכרוכות באיחוד המשפחות.

שר הפנים פורז הציג בפתח הדיון את הצורך בחוק באומרו כי לולא מצב המלחמה שנכפה על ישראל לא היתה נולדת יוזמת חקיקה זו. מדובר במצב מיוחד ובהחלטה שנועדה למטרות הגנה, אמר פורז והוסיף כי הוא מודע לכך שהחוק על סעיפיו השונים מעורר התנגדות וכי מדובר בחוק ממשלה ולכן הוא מחוייב לקדמו.

דבריו שוסעו בידי חברי הכנסת הערביים שצעקו לעברו כי מדובר ב"חוק גזעני" וב"התחלת חוקי נירנברג".

כדי להמחיש את הצורך הבטחוני בחוק ציין השר גדעון עזרא כי בין החוטפים של נהג המונית אליהו גוראל, ששוחרר על ידי צה"ל, היתה אשה ערביה מלוד שמוצאה משאטי. הוא הוסיף כי את הפיגוע במסעדת מצא בחיפה ביצע מחבל בנה של ערביה אזרחית ישראלית שעברה לג'נין ונותרה בעלת זכויות ישראליות.

השר עזרא אמר כי ראוי לקבוע שבכל מקרה אשה הולכת אחר בעלה ואם אשה ערביה אזרחית ישראלית נישאת לתושב רש"פ שתעבור לשם.

ח"כ ניסן סלומיאנסקי מהמפד"ל, חבר הועדה, אמר לכתבתנו כי את החוק יזמה הממשלה והוא נועד לסתום פרצה בטחונית קשה עליה הצביע השב"כ. ערבים מהרש"פ נישאים לערבים אזרחי המדינה ודורשים איחוד משפחות וכך ערבים מהרש"פ הופכים לאזרחי מדינה לכל דבר.

חלק מהפיגועים מציין סלומיאנסקי נעשו תוך שיתוף פעולה וסיוע של ערבים הנעים בכבישי הארץ עם תעודת זהות ישראלית.

אך לדברי סלומיאנסקי החוק נועד לתת מענה לבעיה קשה יותר מזו הבטחונית המיידית, לבעיית מימוש "רצון השיבה" באמצעות איחוד המשפחות.

לדבריו המו"מ עם הרש"פ התפוצץ על רקע דרישת הערבים כי ישראל תכיר ב"רצון השיבה" של פליטים וסירובה של ישראל לכך, סירוב המאפיין את הקונצנזוס הישראלי.

באמצעות איחוד משפחות מתממש "רצון השיבה" בדלת האחורית אומר סלומיאנסקי.

מלבד חשיבותו הבטחונית של החוק בכוחו למנוע מהערבים להגשים את חזונם לחסל את המדינה היהודית על ידי הנשק הדמוגרפי, אמר סלומיאנסקי.

כתבתנו מציינת כי ההצבעה על הצעת החוק תתקיים מחר.