איוב קרא באולפן ערוץ 7
איוב קרא באולפן ערוץ 7ערוץ 7

השר לשעבר איוב קרא, המתמודד על מקום ברשימת הליכוד לכנסת הבאה, מספר על התחושות ביום הזה, על החשש מכניסת גורמים שאינם אידיאולוגיים לרשימת הליכוד, על היחס בליכוד לבני העדה הדרוזית וגם לאזהרה שקיבל מגורמי ביטחון שדיווחו לו על כוונת האיראנים לפגוע בו במסעותיו במזרח התיכון.

על תחושותיו ביום הפריימריז אומר קרא: "אני מרגיש צעיר יותר ונינוח יותר בפריימריז הזה. יש תחושה שמנוהל טוב. לא היה אף פעם ארגון כזה. אווירה טובה ושקט מקצועי. יש ססגוניות אבל ההתנהלות מאוד מקצועית, זה לא שוק. הכול בשליטה ללא שחיתות וללא ביקורת מבחוץ כי הכול נעשה לפי הספר".

בהתייחס לשאלתנו אודות הסיכוי שקבלני קולות יצליחו להכניס לרשימת הליכוד מועמדים שאינם מזוהים עם האידיאולוגיה הימנית וכאלה שיהיו קלים לפיתוי לעבור למפלגה אחרת כפי שכבר אירע לא פעם לליכוד, אומר קרא: "נשארתי מהבודדים שהם שחקני בית. לליכוד הגיעו הרבה מקדימה ומאחורה ואפילו מהעבודה. הליכוד הפכה למפלגה של קיבוץ גלויות ומעטים בצמרת גדלו בליכוד. אומר את האמת, אני לא אוהב את זה. זו הסיבה שמביאה לעריקים מאז קדימה ועד עכשיו. אנשים בוחרים לפי התרשמות מראיון טלוויזיוני או פוסט ולא נכנסים לעומק". לדבריו "יש אנשים שלא אמורים להיות בליכוד, אבל מאחר ובליכוד יש אפשרות להתקדם הם מגיעים לכאן. זה מדאיג ועושה הרגשה לא טובה".

עם זאת מביע איוב קרא ביטחון בכך ש"חברי הליכוד מספיק חכמים כדי לבחור את האנשים הראויים גם אם בדילים כאלה ואחרים יצליחו כאלה ואחרים להשתרבב. הרשימה תתאזן בין מצביעים חופשיים לבין 30-40 אחוז של מאכרים וקבוצות".

עוד אנחנו שואלים אודות הפריימריז במפלגת העבודה, שם דחקו השרים בר לב ושי למקומות רחוקים מלהיות ריאליים. על כך הוא אומר כי מדובר במפלגה ששינתה את פניה לחלוטין מהימין בהם ייצגה אידיאולוגיה ועד לימינו אלה בהם היא מהווה לטעמו "קובץ של מפלגת מצב רוח, וזה מתבטא באיך שהם מתנהלים בתוכם. אני לא מקנא בהם". להערכתו התנהלות מפלגת העבודה לאורך השנים תוך דורסנות כלפי אוכלוסיות שאינם מצביעיה הובילה לכך ש"אנשים לא סולחים ולא יסלחו גם בעוד מאה שנה". עוד הוא מזכיר כי במפלג העבודה "רואים בהסכם אוסלו מורשת למרות שזה האסון הגדול ביותר".

שאלנו את השר לשעבר כיצד הוא רואה את היחס של הליכודניקים לבני העדה הדרוזית. האם יחס זה מכובד וראוי. "יש חברים, בעיקר המייסדים ואנשים שורשיים בתנועה, שנותנים כבוד רב. הליכוד לא נשאר עם אנשי אצ"ל ואנשי ימין אמתי אלא ימין רך ואנשים שנשמעים לקבוצות. לא מעניינת אותם הסמליות בבחירה בך, אבל אני רוצה להאמין שהם מבינים את הצורך לצאת לבחירות עם דמות ימנית נאמנה ואידיאולוגית יותר מכל אחד אחר". לדבריו על מנת להוכיח את היותה מפלגת שלטון על רשימת הליכוד להעניק ייצוג לכלל פסיפס החברה הישראלית, ובהם גם בני העדה הדרוזית.

בהזדמנות זו שאלנו את השר לשעבר קרא אודות השמועות על ניסיונות איראניים לפגוע בו, ואם אכן יש ממש בשמועות הללו, מדוע דווקא בו מבקשים לפגוע. "האיראנים מזהים מטרות בישראל, בודדות ולא הרבה", הוא אומר ומספר: "קיבלתי תדרוכים עליי מגורמים ביטחוניים שהזהירו אותי". על פי תדרוכים אלה החשש מהאיראנים אינו בתוך ישראל אלא כאשר הוא יוצא את גבולותיה של ישראל. "כשאני עוזב את הארץ אני צריך להיות מתואם עם גורמי הביטחון".

באשר למניע המביא את האיראנים לראות בו מטרה, אומר קרא כי כמי שמנסה להרחיב את הסכמי אברהם בנסיעותיו השונות למדינות מוסלמיות במזרח התיכון, וכמי שבפגישותיו אלה פועל נגד האיראנים, הדבר "מעורר אצלם תחושה שצריך לפגוע בי". הפעם הראשונה שהבין שעליו להישמר הייתה נסיעתו הראשונה לדובאי. כבר אז הומלץ לו להיזהר, אך הוא בחר לצאת לנסיעה.

בהקשר זה מציין קרא כי הוא מופיע רבות בתקשורת הערבית הבינלאומית והוא מקיים קשרים בין השאר גם עם גורמים במדינות כמו עיראק, כורדיסטאן, עומאן, מאוריטניה ועוד.

עוד שאלנו את קרא אם יש ממש בשמועות לפיהן הוא היה קשור במהלך לחילוצם של יהודים ממדינה עוינת. קרא מדגיש כי לא יוכל להרחיב על כך בדיבור, אך אכן היה אירוע הנוגע למה שהגדיר כ"אחת המדינות הבעייתיות ביותר שנמצאת תחת שליטה איראנית", וממנה "הצלחנו להוציא קבוצה גדולה של יהודים שעברו למדינה שכנה, שם הם בטוחים ומחכים להשלמת המשימה ואני מקווה שזה יקרה בקרוב והם יעלו לישראל".