ד"ר שני לוין ממחלקת הילדים בבית החולים מעייני הישועה מתייחסת למקרה בו הובא לפני כחודש אל בית החולים פעוט כבן 10 חודשים לאחר שנדבק בחיידק ה'מנינגוקוק'.
"התינוק הגיע אלינו עם סימנים חשודים לדלקת קרום המח מחיידק המנינגוקוק, דוגמאת חום גובה ואפטיות. בהמשך ראינו שיש סימנים לכשל רב-מערכתי בגינם אושפז במחלקת טיפול נמרץ וטופל בטיפול אנטיביוטי וטיפול תומך בנוסף".
"הערנות של צוותי המיון, הזיהוי המיידי והטיפול האנטיביוטי שניתן תוך דקות מקבלתו, סייע לנו לייצב את מצבו". לדבריה, "חשוב לומר שכפי שהראה המקרה הזה, יש חשיבות גבוה מאוד לזיהוי החיידק והסימנים המחשידים כמו חום שינויים במצב ההכרה (אפתיה) בנוסף להקאות ופריחות על העור שאינן נעלמות בלחיצה".
על השאלה של הורים מתי להביא את הילדים למיון? ד"ר לוין טוענת, "ברגע שרואים סימנים מחשידים של חום, ירידה במצב הכללי, בחיוניות, אפתיה, ופריחות שלא נעלמות בלחיצה! מדובר פה בחיידק שגורם מהר מאוד למחלה פולשנית, בעיקר אצל תינוקות מתחת לגיל שנתיים".
"לכן, חשובה מאוד הערנות של ההורים, הצוותים בגנים ובפעוטונים, וכן הצוותים הרפואיים בבתי החולים ובקהילה. כולנו תקווה שאכן לא נגרם לו נזק לטווח ארוך. ולהורים לתינוקות, חשוב לי לומר כי קיים חיסון מניעתי בקופות החולים, אנו מקווים שהחיסון יכנס במהרה לסל התרופות".
כזכור, מוקדם יותר החודש הובל לביה"ח מענייני הישועה, פעוט בן 10 חודשים לאחר שחווה במשך מספר ימים חום גבוה, והובא על ידי הוריו למיון הילדים בביה"ח במצב אפטי ומאוד ירוד.
במסגרת הערכה רפואית ראשונית של הצוות הרפואי עלה חשד לדלקת קרום המוח אצל התינוק והוא קיבל טיפול אנטיביוטי שניתן כאשר ישנו חשד לדלקת קרום המוח על מנת לבלום את ההתקדמות הסוערת של המחלה ואושפז במחלקת טיפול נמרץ.
בהמשך התינוק פיתח סימנים של כשל רב מערכתי משנית למצבו הזיהומי החריף כמו הפרעה בקרישת דם, ובבירור מעבדה עלו סימנים לכך שהתינוק נדבק בחיידק המנינגוקוק, שהוביל להתפתחות דלקת קרום המוח. לאחר כשבוע של טיפול, התינוק שוחרר מבית החולים, כשהוא במצב כללי טוב, דבר שמהווה הצלחה משמעותית עבור הצוות המטפל.