
פוסק ההלכה וראש ישיבת 'בני ציון' הרב בן ציון מוצפי הפתיע את מאזיני הרדיו בתשובתו הנחרצת לנושא "פדיון נפש".
במהלך התוכנית "שאלות ותשובות עם הרב מוצפי" המשודרת בכאן מורשת מדי יום שישי, עלתה מאזינה ושאלה אותו: "אני סובלת מחרדות, האם כדאי לי לעשות פדיון נפש?".
הרב ענה לה בנחרצות: "לא. לא פדיון ולא נפש. מה שצריך לעשות - ללכת לרופא המשפחה, לקחת טיפול בהתאם. תפסיקו עם המשחקים האלה. אני כל היום צועק על זה".
לסיום קבע הרב מוצפי וקרא למאזינים: "אני מודיע לכולם, מי שלא הולך לרופא מתחייב בנפשו. צריך ללכת לרופא. יש חרדות - יש תרופות".
בשבוע שעבר תקף הרב מוצפי את משתמשי הקורקינט החשמלי וכינה אותם "מכשירי רצח", כלשונו. ''כל מי שיצא לכביש בינעירוני וגם עירוני רואה את הנעשה בהפקרות באופניים חשמליים, בקורקניט חשמלי שהם מכשירי רצח לכל דבר ועניין.
"תבורך היד שתחתום על איסור נסיעה בכבישים של קורקניט חשמלי ואופניים חשמליות. יבורכו ההורים שימנעו מילדיהם את ה'נסיעה' בהם, זה מוביל לגיהנום, והנוסע מוגדר כמתאבד, וספק אם יש לו חלק לעולם הבא, השם ישמור. פקחי תנועה קחו יוזמה ותעצרו אותם ותצילו בכך נפשות", אמר הרב.
