
מאות בני אדם הגיעו הערב (שני) לחלקה הצבאית בבית העלמין בכפר יונה כדי ללוות למנוחות את סמלת נועה לזר הי"ד (18) מבת חפר, לוחמת מעברים בגדוד ארז של המשטרה הצבאית שנהרגה בפיגוע הירי במחסום שועפט.
נועה הותירה אחריה הורים ואחות גדולה. "זה נורא קשה לדבר עליה בלשון עבר. כשהזכירו את השם שלה – תמיד זה היה עם חיוך", סיפרה מיקה לוי, חברת ילדותה. "אי אפשר לשכוח את הילדה שהיא הייתה".
נועה שירתה כלוחמת בגדוד המעברים "ארז", גדלה ביישוב בת חפר והייתה פעילה בתנועת הצופים. "היא הייתה 'פלפלית', כולם אהבו אותה, היא הייתה אהובה ברמות שאי אפשר לתאר אותן", הוסיפה לוי.
אלעד הופשטיין, המחנך של לזר ז"ל בבית הספר התיכון, סיפר לחדשות 12: "היא הייתה ילדה שכל הזמן עם חיוך על הפנים, מרבה לצחוק, לקחת את הדברים בסבבה, לאהוב את מה שהיא עושה, לאהוב את החברים והחברות שלה".

שר הביטחון בני גנץ ביקר הערב (שני) במעבר שועפאט ביחד עם מפקד מחוז ירושלים במשטרת ישראל ניצב דורון תורג׳מן, מפקד מג"ב ניצב אמיר כהן, קצין המשטרה הצבאית הראשי תא"ל אביחי מיבר ומפקד חטיבת בנימין אל"מ אליאב אלבז.
במהלך הביקור הוצגו לשר הביטחון עיקרי התחקיר אודות אירוע הירי בו נפלה סמל נועה לזר ז"ל, וסטטוס המבצע למעצר המחבל שביצע את הפיגוע. בנוסף שר הביטחון קיים שיח עם מפקדי ולוחמי גדוד ארז שנכחו במקום ועם השוטרים המאיישים את המעבר.
שר הביטחון גנץ ביקש להודות לשוטרי משטרת ישראל ומג"ב ולחיילי גדוד ארז על פעילותם לאורך כל השנה ובמיוחד בימים אלה למען הגנה על אזרחי ישראל במעבר בפרט ובגזרה בכלל.
שר הביטחון ביקש להשתתף בצער משפחתה של סמל נועה לזר ז"ל ולמסור רפואה שלמה לפצועים. עוד ביקש גנץ להדגיש את החשיבות בהמשך הפעילות המבצעית החיונית בגזרה, ואמר כי הוא בטוח שבקרוב נשים את ידינו על המחבל ומי שסייע לו.
בבית החולים הדסה עין כרם עדכנו כי מצבו של הפצוע מהפיגוע במעבר שועפט אינו יציב ומוסיף להיות קשה. הוא מורדם ומונשם ביחידה לטיפול נמרץ נוירוכירורגיה. בני משפחתו שוהים לצידו כל העת.
במערכת הביטחון מעריכים כי המחבל עודאי תמימי, שביצע את הפיגוע במחסום שועאפט, עדיין מסתתר במחנה הפליטים ומקבל סיוע מהתושבים. ההערכה היא שהוא מחכה לרגע שבו יוכל להימלט לשטחי יהודה ושומרון.
מאז הפיגוע, כוחות מיוחדים נכנסים למחנה הפליטים, סורקים בתים ומחרימים מצלמות אבטחה, אך בשלב הזה טרם חלה התקדמות משמעותית במצוד שמתמקד כעת במישור המודיעיני. בתוך כך, היום הוסר הסגר משועפאט. גורם ביטחוני אמר לכאן חדשות כי "המחסום נפתח לצורך שיקולים מבצעיים וכדי להחזיר את השגרה".
אביו, אחיו והנהג שהסיע את המחבל נחקרים בשב"כ. היו מעצרים נוספים של שלושה מבית חנינא בחשד שהיו מעורבים. הסגר שהוטל על יהודה ושומרון יוסר הלילה בחצות, בשלב הזה לא יוטל סגר בחול המועד.
במהלך הלילה האחרון פעלו כוחות צה"ל ברחבי יהודה ושומרון ועצרו שלושה מבוקשים. לפנות בוקר היה ירי לעבר שבי שומרון, וכוחות צה"ל ערכו סריקות לאיתור היורים. בצה"ל החלו בתחקיר הפיגוע ושורה של שאלות עולות מהתנהלות הכוח. גורם צבאי אמר לכאן חדשות כי הנהלים וההוראות לפתיחה באש מאוד ברורות.
