
לאחר ביקורות בתחבורה הציבורית שנערכו בריכוזים החרדיים בחודשיים האחרונים במטרה לאתר מקרים של הדרות נשים, עולה כי לא נמצאו מקרים חריגים.
אגף פיקוח, בקרה ואכיפה של הרשות הארצית לתחבורה ציבורית שערך את הביקורות מסר ל-News1 כי "בבקרות שבוצעו לא נמצאו חריגות" וכי "משרד התחבורה רואה בחומרה כל מקרה של הדרת נשים וחידד את הנהלים בנושא לנהגים".
ח"כ אורי מקלב מיהדות התורה אמר בעקבות הבדיקה לפיה לא הייתה הדרת נשים בתחבורה הציבורית: "הנסיונות של שרת התחבורה לגרוף קולות על גב הציבור החרדי אינם רק שקרים אלא הסתה והכפשה כנגד ציבור שלם".
על פי התכנית של שרת התחבורה מרב מיכאלי שפורסמה לפני חודשיים, חמישה עד עשרה פקחים סמויים מטעם משרד התחבורה ייסעו בכל יום בתחבורה הציבורית בערים ירושלים, בית שמש ובני ברק וינסו לאתר מקרים של הדרת נשים באוטובוסים.
כל פקח או פקחית יפקחו על 20 קווים שהוגדרו כ"מועדים להדרה".
חברי הכנסת החרדים מיהרו לתקוף את החלטת השרה, יו"ר סיעת יהדות התורה ח"כ מאיר פרוש אמר לערוץ 7 כי "אחרי ההתעמרות בציבור החרדי שהמחירים של התחבורה הציבורית עלו, מצאה שרת התחבורה עוד דרך להציק לחרדים שנואי נפשה וע"י כך ללקט עוד קולות מהשמאל. טוב תעשה אם תעסוק בריפוי תחלואי החברה החילונית במדינת צפון ת"א".
לדברי ח"כ יעקב טסלר, שירותי התחבורה הציבורית בקריסה. "יש מחסור באלפי נהגים, אלפים ממתינים שעות בתחנות לאוטובוס, אבל מה שמעניין את השרה מרב מיכאלי זה טמפרטורת המזגן ברכבת וכותרות סרק על גב הציבור החרדי.
עוד הוסיף: "שליחת פקחים באופן פופוליסטי אינה מוחקת את הכישלונות הרבים וחוסר המענה לבעיות הרבות. בקרוב נתקן את הבעיות האמיתיות במשרד, בעזרת ד'.
ח"כ מיכאל מלכיאלי, איש ש"ס, אמר כי "מירב מיכאלי ראתה שבסקרים מצבה מידרדר וגם במפלגתה, אנשיה הודחו- ומיד מצאה את הפתרון הטוב ביותר לקבל סיקור תקשורתי חיובי, שליחת פקחים לבדיקת הדרת נשים אצל החרדים. אל דאגה, הביזיון הזה הולך להיפסק בממשלה הבאה".
אך לא רק הח"כים החרדיים מתחו ביקורת. יו”ר מפלגת הציונות הדתית ח”כ בצלאל סמוטריץ’ מתח אף הוא ביקורת על תוכנית מיכאלי ואמר כי “שרה כושלת שמפגינה חוסר אונים מוחלט מול פקקים (סליחה, פקקות…) בכבישים, בתחבורה הציבורית, בנמלים ובשדה התעופה, ועוסקת רק בפופוליזם זול. נחליף אותה אחרי הבחירות בעזרת השם ונטפל בבעיות האמיתיות שמטרידות את אזרחי ישראל”.
אבישי גרינצייג, הפרשן המשפטי של גלובס הגיב בטוויטר: “אין ספק שהסוגיה הכי בוערת ואקוטית בתחום התחבורה הציבורית כרגע היא סוגיית ההפרדה המגדרית בתחבורה הציבורית בבני ברק. יישר כוח עצום”.
ראש עיריית בית שמש ד”ר עליזה בלוך הוסיפה: “מלחמה בהדרת נשים בתחבורה ציבורית? קודם ודאי, שרת התחבורה, שקווי האוטובוס מגיעים ועומדים בזמנים ואחר דברי על נושאים אחרים. בכל רגע נתון אלפי תושבים שלי, חילונים ודתיים, מבוגרים וצעירים, סטודנטים ופנסיונרים, עומדים בתחנות בימי חמה ובימי גשם ומחכים לקווי אוטובוסים שלא מגיעים. מצער אותי הניסיון לעשות קמפיין על גבו של הסטודנט שלא מגיעה ללימודים או על גבה של קשישה לא מגיעה לרופא”.
