
אחרי יום עבודה ארוך, כולנו מחכים לרגע הזה בו נגיע הביתה ונוכל כבר לדאוג ולפנק את עצמנו. חשוב לשמור על תזונה מזינה הכוללת את כל אבות המזון וכמובן גם טעימה, מפנקת ומנחמת, אך כשאנו עייפים זו הופכת למשימה לא כל כך פשוטה.
הטיפים הבאים מיועדים לאלו מכם שמעוניינים בקלילות להכין ארוחת ערב נפלאה ובריאה, בין אם זו ארוחה לעצמכם בלבד, או לכל המשפחה יחד עם הילדים, כדאי שתשמרו את ההצעות הבאות ותתחילו ליהנות מארוחות מצוינות מבלי לצאת מהבית.
הצמחונית
היום כבר ברור שאפשר לאכול ארוחות צמחוניות, משביעות והכי חשוב- טעימות. ההצעה שלנו למנה מזינה ומבוססת ירקות היא לביבות בצל. את הבצלים נגרר על הצד הגס בפומפיה ונקפיד לייבש לחלוטין מנוזלים. עם תפוחי אדמה וביצה ניצור בלילה טעימה ונתבל בכל התבלינים האהובים.
לגרסה מעט מושחתת תוכלו לטגן טיגון עמוק, אך אם תרצו לבחור באופציה בריאה ודלה בקלוריות תוכלו כמובן גם לאפות את הקציצות. הכי מומלץ להגיש עם מטבל שמנת חמוצה המתובלת במלח, פלפל, שום ושמיר. חתכו סלט בצד ותהנו מארוחת ערב קלילה וטעימה.
מהים
דגים הם אחד המקורות העיקריים מן הטבע למגוון סגולות בריאותיות וביניהן חלבונים, הפחתת הסיכון למחלות לב ואפילו הפחתת דיכאון. מומלץ להכניס לפחות אחת לשבוע מנת דג מזינה וארוחת ערב משפחתית היא הזדמנות מושלמת לכך. ההמלצה לארוחת ערב קלילה שאפילו הילדים שלכם ישתגעו ממנה ולא יוכלו להפסיק לאכול היא סלמון בתנור.
ברור כי לכל אחד מאיתנו יש את מתכוני הדגים החביבים עליו, הצעת ההגשה שלנו הפעם היא סלמון אפוי במרינדת טריאקי מתקתקה. חתכו את הסלמון לפרוסות עבות והכינו מרינדה הכוללת טריאקי, סויה, צ'ילי גרוס להוספת טוויסט חריף, שמן זית, שום וסוכר חום. אם בא לכם לשדרג הוסיפו קצת חתיכות דקות של ג'ינג'ר.
בתבנית משומנת קלות הניחו את פרוסות הסלמון ושפכו את המרינדה שהוכנה מבעוד מועד. כעת, מומלץ לתת להשרייה לפחות רבע שעה. ככל שההשרייה תיקח זמן רב יותר, כך יועמקו הטעמים. לאחר סיום ההשרייה אופים על חום 200 מעלות. בסוף האפייה ניתן להוסיף עוד מהמרינדה שנותרה. לשדרוג המנה פזרו שומשום, בצל ירוק ואל תשכחו לשמור תוספת לילדים שבוודאות ירצו עוד ועוד.
המתוקה
אם בכלל מתחשק לכם לגוון עם סיומת מתוקה ליום, למה לחכות לקינוח? התחילו עם ארוחת ערב מתוקה. גם כאן, מדובר בהצעה שהילדים שלכם לא יפסיקו לבקש שתכינו עוד ועוד, וגם כארוחת ערב רק לעצמכם מדובר ברעיון נהדר ומנחם. פנקייק תפוחי עץ העשוי מבצק שמרים. הכינו בלילה הכוללת קמח, חלב חם, חמאה, שמרים וחתיכות דקות של תפוחי עץ.
שימו לב כי הבצק צריך לתפוח במקום חמים כשעה עד שעה וחצי לפני ההגשה. בעזרת כף גדולה מסדרים את הפנקייק על המחבת, תוך הקפדה שחתיכות התפוח יישארו מסודרות בפנים. מטגנים במשך כשתיים עד שלוש דקות, עד להזהבה ומוציאים ישירות לנייר סופג. בזמן ההגשה מומלץ לפזר אבקת סוכר או כל סירופ אהוב אחר.
הבריאותית
מצאנו את התענוג הבריא המושלם, זה כל כך טעים וכמעט מרגיש מושחת, שכנראה שזה הולך להיכנס באופן קבוע לתפריט שלכם. המנה הבאה קלה להכנה ועם מליות שונות יכולה להיות מאד מגוונת ולהתאים לארוחת ערב יומיומית ואפילו לאירוח. אם זה עוד לא ברור, מדובר כמובן בבורקס העשוי מדפי אורז. את דפי האורז טבלו במים קרים במשך כשתי שניות. מניחים על משטח העבודה וממלאים בשלל מילויים שונים. בין המילויים תוכלו להכין מלית פטריות ובצל מטוגנים קלות, תרד וגבינות, פלפלים קלויים וצנוברים וכל אופציה נוספת שאתם אוהבים.
הקפידו לא למלא את דף האורז יתר על המידה, כדי שיוכל לשמור על צורת הקיפול ולא ייפתח בזמן האפייה. סגרו את הבורקס באמצעות קיפול שני צדדים מקבילים עד יצירת צורת מעטפה. מומלץ לצפות את המאפה בבורקס ולפזר שומשום מעל. זמן האפייה המומלץ הוא בין שלושים לשלושים וחמש דקות.
המושחתת
לפעמים כל טרנד הבריאות פשוט לא מדבר אלינו וכל מה שמתחשק לנו באותם רגעים זו מנה מושחתת, שומנית ורצוי גם גבינתית. המתכון הבא עונה בדיוק על הקריטריונים האלו. מק אנד צ'יז, המנה האמריקאית הידועה כוללת מעט מרכיבים, אך מדובר בתענוג שפשוט אי אפשר להפסיק לזלול. כל שתצטרכו כדי להכין את התענוג הזריז הזה זה פסטה פנה, קמח, חמאה, שום, מלח, פלפל והרבה גבינה מגורדת. אם בא לכם למקסם את ההנאה, קנו גבינת צ'דר ותרגישו באמריקה.