
ימים אחדים לאחר הגשת כתב אישום כנגד ראש ישיבת חומש הרב אלישמע כהן, בסעיף על הפרת חוק ההתנתקות, יוצאים רבנים בכירים בציונות הדתית במכתב תמיכה ברב.
במכתבם פונים הרבנים גם לחברי הכנסת של הקואליציה המסתמנת בדרישה לפעול במהירות לביטול חוק ההתנתקות ובכך להוביל לביטולו של כתב האישום כנגד הרב.
במכתבם כותבים הרבנים: "אנו החתומים מחזקים את ידיו של הרב אלישמע כהן שליט"א, ראש ישיבת חומש ת"ו, המואשם כעת בבית המשפט ב"הפרת חוק ההתנתקות". הרב אלישמע ותלמידיו היקרים פועלים שנים ארוכות בהתמדה ובמסירות נפש לחדש את האחיזה היהודית ואת קול התורה בחבלי הארץ שחרבו. ישיבת חומש מהווה דוגמה וסמל לדרישה הציבורית ההולכת וגוברת לתקן את העוול הנורא בנטישת צפון השומרון וגוש קטיף, חורבן הישובים וגירוש היהודים, במעטה החוקי - כביכול של 'חוק ההתנתקות'".
עוד כותבים הרבנים, "כעת, במקום להילחם כראוי בטרור ובהשתלטות הערבית הגואה על שטחי הארץ, יש בוחרים להאשים את מי שפועל למען העם, התורה והארץ ומשמיע קול צלול של אמת וצדק. אנחנו קוראים לשליחי הציבור שלנו בכנסת לפעול במהירות האפשרית לביטול חוק ההתנתקות מצפון השומרון ובכך לתקן מעט את החרפה ולהביא לידי ביטול את כתב האישום של ראש הישיבה".
כאמור, על המכתב חתמו בכירי הרבנים בציונות הדתית ובראשם זקן הרבנים, הרב חיים דרוקמן. בשבועות האחרונים אמר הרב דרוקמן בהקשר לחומש כי "צריך להוריד אותו מאיתנו כמה שיותר מהר. אני בטוח שהממשלה הנוכחית עם גישתה הבריאה תסיר כמה שיותר מהר את האיוולת הזו".
בנוסף לרב דרוקמן חתמו על המכתב גם רבה של מועצה אזורית שומרון הרב אליקים לבנון, הרב יעקב אריאל, הרב דב ליאור, הרב דוד חי הכהן, הרב שמואל אליהו וכן הרב יצחק גינזבורג.
נזכיר כי בשבוע שעבר הוגש כתב אישום כנגד ראש ישיבת חומש הרב אלישמע כהן, בגין הפרת חוק ההתנתקות. כתב האישום מייחס לרב כהן כניסה ליישוב חומש ועבירה על חוק ההתנתקות. בין היתר נכתב בכתב האישום: "הנאשם שהה ביישוב חומש מבלי שקיבל היתר לכך. במעשיו לעיל שהה הנאשם בשטח המפונה ללא היתר". כמו כן, בתביעה הדגישו כי ייתכן שהם יעתרו למאסר בפועל לרב כהן.
לאחר הגשת כתב האישום מסר הרב אלישמע כהן: "כאשר יענו אותנו כן נרבה וכן נפרוץ. ב"ה שבנו לחומש, ישיבת חומש משגשגת ומתפתחת, קול התורה חזר לצפון השומרון. השימוש בחוק ההתנתקות, בחוק האיוולת בכדי לפגוע בחומש - הוא אות קין למשטרת ישראל, לפרקליטות ולממשלת ישראל. בע"ה אנו ציפייה שהממשלה הקרובה תסיר את החרפה של חוק ההתנתקות כבר בימיה הראשונים מספר החוקים של מדינת ישראל, כך הובטח לנו ואנו מצפים שכך יקרה".
