משה בר סימן טוב
משה בר סימן טובצילום: Flash90

הממשלה אישרה הבוקר (ראשון) את מינויו של משה בר סימן לתפקיד מנכ"ל משרד הבריאות.

בר סימן טוב, בעל תואר ראשון ושני בכלכלה ובמנהל עסקים עם התמחות במימון ובעל ניסיון עשיר בשירות הציבורי. הוא כיהן בעבר 5 שנים כמנכ"ל משרד הבריאות, כציר הכלכלי בוושינגטון ובשורה של תפקידים באגף התקציבים של משרד האוצר, בהם המשנה לממונה על התקציבים.

במסגרת תפקידיו, שימש כרכז תחום הבריאות באגף התקציבים וחבר בוועדת סל הבריאות. כמשנה לממונה על אגף התקציבים היה אחראי בין השאר על תקציבי הבריאות ועסק בפתרון שביתת הרופאים וניסוח הסכם קיבוצי לרופאים במגזר הציבורי.

שר הבריאות אריה דרעי: "ניסיונו המקצועי העשיר של משה בר סימן טוב ויכולותיו המוכחות במשרד הבריאות והאוצר, הופכים אותו לאדם הנכון ביותר להובלת הרפורמות שאנו מתכוונים לקדם בשנים הקרובות במשרד הבריאות. אני מאחל לו הצלחה רבה בתפקיד".

באתר 'כלכליסט' דווח בדיון על אישור המינוי הממשלה לא דנה בהגדלת שכרו של משה בר סימן טוב. זאת בעקבות הצעה של שר הבריאות אריה דרעי לפיה שכרו ייקבע על ידי שרי האוצר והבריאות.

בשבוע שעבר פורסם כי שר הפנים והבריאות אריה דרעי ביקש מהממשלה להקפיץ את שכרו של מנכ"ל משרד הבריאות המיועד משה בר סימן טוב ל-90 אלף שקל בחודש. מדובר ביותר מפי 2 משכרו של מנכ"ל במשרד ממשלתי שמשתכר כ-40 אלף שקל בחודש.