זירת הפיגוע
זירת הפיגועצילום: Olivier Fitoussi/Flash90

חיים בלך, מתנדב זק"א שטיפל בגופות הנרצחים בפיגוע בנווה יעקב, משחזר בשיחה עם ערוץ 7 את השעות הקשות שעברו עליו ועל אחיו בטיפול בחללים.

"אני גר בפסגת זאב והתארחתי אצל אחי שהוא מתנדב מד"א וזק"א. קיבלנו את ההודעות הראשונות על הפיגוע אך נשארנו בבית כי היו הרבה כוננים קרובים יותר שכבר הגיעו לזירה. אחרי כמה רגעים ביקשו תגבור דחוף ואז אחי ואני עלינו על האופנועים ונסענו לשם", משחזר בלך.

פיגוע רצחני בשכונת נווה יעקב בירושליםדוברות המשטרה

לדבריו, "כשהגענו לזירה הבנו שהפצועים כבר פונו וצריך עזרה בעיקר לגבי החללים שנרצחו. אחי ואני כמתנדבי זק"א חברנו למשטרה והתחלנו לטפל בחללים. הטיפול התמשך לאורך כל הלילה כשאנחנו עם בגדי שבת רגע אחרי שהוקפצנו מסעודת השבת".

"זה היה משהו מאוד לא אופייני. טיפלנו בהרבה מקרים, לצערנו, בימות החול. אבל התמונה הזו של טיפול בחללים בבגדי שבת ועם כל העניינים ההלכתיים הקשורים לכל, היתה קשה במיוחד", הוא מוסיף.

הזירה המורכבת מאוד היקשתה עוד יותר על הטיפול. "הפיגוע התרחש בליל שבת בשכונה שומרת שבת כשמרבית האזרחים בבתים והזירה היתה ארוכה יחסית כשהרוצח ירה באנשים בהפרש של עשרות מטרים מאחד לשני. לכך צריך להוסיף גם את אופי הפגיעות שלא הקלו על הציווי שלנו לשמור על כבוד המת. זו היתה זירה מאוד מורכבת ועבדנו שם שעות ארוכות מאוד. סיימנו את כל מה שהיה מותר לעשות בשבת על פי ההלכה ובמוצאי השבת יצא צוות נוסף להשלים אותה".

כואבים ומזועזים: תושבי שכונת נווה יעקב דורשים ביטחון

רפאל בן אליהו, בן 56, בני הזוג אלי ונטלי מזרחי, בשנות ה-40 לחייהם, ואשר נתן בן ה-14 הם חלק מהנרצחים בפיגוע הירי שהתרחש בשכונת נווה יעקב בירושלים.

אליהו הוא תושב שכונת נווה יעקב שעבד בדואר ישראל. הוא הותיר אחריו אישה וארבעה ילדים.

בני הזוג מזרחי ישבו יחד לארוחה משפחתית, כשלפתע שמעו קולות ירי מלמטה, והחליטו לרוץ למטה בכדי לעזור. עדי ראייה סיפרו כי בני הזוג נרצחו בעודם מנסים לסייע לפצועים האחרים בפיגוע. עוד סיפרו כי נטלי נהרגה בזמן שביצעה הנשמה בפצועים אנושים אחרים.

בפיגוע נפצעו שלושה בני אדם - גבר בן 24, נער כבן 15 ואישה כבת 60. מבית חולים הדסה הר הצופים שבירושלים נמסר כי מצבו של הנער בן ה-15 השתפר מקשה לבינוני, וכי הוא נמצא כעת בהכרה מלאה ומתאושש. הפצוע בן ה-24 נמצא עדיין במצב קשה, והוא מונשם ומורדם.