מנהיג דגל התורה וראש ישיבת פוניבז' פנה הערב (שני) במכתב בכתב ידו לעם ישראל בקריאה להתחזק בעקבות הפיגועים בתקופה האחרונה.
"לאחינו בני ישראל שלום ורב ברכה. באשר בזמן האחרון היו רעידות אדמה בעולם, שזה בא כדי לעורר את עם ישראל, כמו שאמרו חז"ל אין פורענות באה לעולם אלא בשביל ישראל וכו', וגברו הצרות ואסונות נוראים", פתח הרב את מכתבו.
הרב ממשיך וכותב כי "בפרט בהריגתם של נפשות טהורות שלא טעמו טעם חטא, השם ינקום דמם, ולכן עלינו להרבות זכויות, ולבקש רחמים מעומק לבנו, לרפואתם של הפצועים".
"והנה אין אנו יודעים חשבונות שמים, אבל חובתנו להתעורר לפשפש במעשינו, ולתקן דרכנו ומעשינו. כל אחד יודע נגעי לבבו, ובפרט יש להתחזק בהנהגת מידות טובות בין אדם לחברו", כתב.
לסיום ביקש ש"כל אחד ישתדל לקבוע זמן בכל יום ללמוד המוסר, אפילו כמה רגעים, שזה כידוע דבר המביא לחיזוק בכל העניינים הצריכים חיזוק. וגם נותן חיים מאושרים ושמחים. יהי רצון שנזכה לישועת השם במהרה".


