
כוחות הביטחון עצרו אמש (שני) בשכונת א-טור במזרח ירושלים קטין ערבי שהביע תמיכה במחבלים שביצעו פיגועים ובחמאס. את האמירות אמר בריאיון לכאן חדשות שלשום.
הנער נשאל אם היה רוצה ללמוד ולהתפתח וענה: "אנחנו רוצים חמאס ומהומות. למות כשהידים. זה הדבר הכי חשוב". לאחר מכן נשאל מה הוא חושב על מעשיו של המחבל שרצח שבעה בני אדם בנווה יעקב. "הוא הפחיד את היהודים. היה יותר טוב אם היה הורג עוד". על השאלה של הכתב - ואם היה הורג אותי? השיב - "אינשאללה".
בתוך כך, במערכת הביטחון חוששים מגל פיגועי קטינים אחרי ששלושה בני 13 ו-14 ביצעו שלושה פיגועים בשבועיים האחרונים, שניים מהם היום. במשטרה מזהים בתקופה האחרונה הסתה ברשתות שמכוונת ספציפית לגילי 13 ו-14. ההסתה מכוונת בעיקר לתושבי מזרח ירושלים כי הגורמים שמאחורי ההסתה לא מצליחים להבעיר את השטח בקרב ערביי ישראל.
טהא סוואד, קרוב משפחתו של סמ"ר אסיל סוואעד שנפל אמש (ב') בפיגוע דקירה במחסום שועפאט, סיפר הבוקר (שלישי) לאריה גולן בתוכנית הבוקר הזה בכאן רשת ב: "סלע כבד מאוד נפל על המשפחה. זה בחור צעיר שלא ראה כמעט כלום בחיים שלו. כולם אהבו אותו".
סמ"ר אסיל סואעד נפל אתמול במהלך פעילות במחסום שועפאט, בעת שביצע בידוק שגרתי לאוטובוס ביחד עם מאבטח אזרחי. במהלך הבידוק, התנפל מחבל בן 13 על סועד עם סכין ודקר אותו. בתגובה, המאבטח האזרחי ירה לעבר המחבל - ופגע גם בלוחם. המחבל, מחמד באסל פתחי זלבאני, תושב מחנה הפליטים שועפאט, נוטרל ונעצר.
סואעד, תושב חוסנייה, שירת בשירות קבע בפלוגה נ"ד במשמר הגבול עוטף ירושלים. הוא התגייס לחיל במרץ 2019 לשירות חובה ושירת באותה הפלוגה. בתום שירות החובה שלו נלחם בכדי לחתום קבע באותו המקום. חבריו סיפרו כי הוא היה "האדם הכי שמח, תמיד סייע ועזר לכולם, נרתם תמיד לכל משימה למען ביטחון המדינה ואהב את השירות".

מפכ"ל המשטרה קובי שבתאי שוחח עם לוחמים ולוחמות מהפלוגה בה שירת לוחם מג"ב אסיל סוועאד שנפל אתמול בפיגוע במחסום שועפאט. הוא שיבח אותם על פעילותם למען ביטחון המדינה ואמר: "אנחנו בתקופה מאתגרת ויש לכם חלק בהיסטוריה של מדינת ישראל, תמשיכו לתת כתף אחד לשני, המשימה הלאומית עומדת על כתפיכם".
דובר צה"ל רן כוכב אמר בריאיון לתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב כי "קשה להיכנס לראש של נער בן 13 שלוקח אוטו או סכין ופוגע בילדים". לדבריו, "שיח על החמרה ביטחונית יכול בטעות להזין את עצמו. האתגרים המרכזיים - ביו"ש, ירושלים, מזרח ירושלים והר הבית".