הלל ויגל יניב ז"ל, שנרצחו בפיגוע הירי בחווארה, יובאו היום (שני) למנוחות בהר הרצל בירושלים. הוריהם של שני האחים, הרב שלום ואסתי יניב, סיפרו על השעות הקשות מאז שקיבלו את הבשורה הקשה.

"אין מילים כדי לתאר אסון כזה. מה אפשר להגיד? במקום להוביל ילדים לחופה, אנחנו צריכים לקבור אותם", אמרה האם.

היא סיפרה על הילדות בגוש קטיף ועל אהבתה למדינה ולצבא למרות סטירת הלחי המצלצלת לדבריה שקיבלה מהמדינה: "שלחתי את שני הילדים שלי לצבא. לא השתמשנו בזה ככלי פוליטי. אנחנו רוצים אחדות. אסור לפגוע בצבא".

היא ציינה כי בני המשפחה מתגוררים ביישוב הר ברכה מאז 1989, וציינה כי הם רוצים שישיבו להם את תחושת הביטחון במקום.

"אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו אובדן כזה. אנשים אחים אנחנו, ואנחנו רוצים גם באמת להוכיח שעם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה".

אסתי יניב התייחסה לפילוג בחברה הישראלית, וקראה לאחדות בין חלקי העם השונים. "אנחנו אוהבים את המדינה, אוהבים את הצבא ורוצים ביטחון. אנחנו רוצים אחדות, הצבא הוא של כולם ואנחנו לא משתמשים בו לשום דבר פוליטי".

הרב שלום ציין כי בחצר ביתם נמצאים בני נוער רבים. "החברים הכי טובים שלהם היו יכולים להיות איתנו כאן עכשיו. אני מתחנן שזה יהיה האירוע האחרון".

יוסי דגן ראש המועצה האזורית שומרון אמר: "אנחנו נמצאים במציאות הזויה ובלתי מתקבלת על הדעת, רצח שהוא כמו הוצאה להורג של שני צעירים שנוסעים בכביש מרכזי במדינת ישראל, זאת מציאות שאף עם לא מוכן לקבל וגם העם שלנו לא מוכן לקבל. המשפחה האהובה והיקרה הזאת, קהילת הר ברכה וכל ההתיישבות איתה מחזקים את ידי צה"ל ומערכת הביטחון".

"אנחנו אוהבים את חיילי צה"ל ואת מערכת הביטחון והתפקיד של חיילי צה"ל ומערכת הביטחון ורק של מערכת הביטחון הוא לתת את המכה ולדאוג לביטחון ולהחזיר את ההרתעה אנחנו דורשים מהממשלה שתתן את ההנחיה למערכת הביטחון לעשות את הדבר הזה. שדם יהודי יפסיק להיות הפקר. אנחנו מחבקים את המשפחה באהבה גדולה", הוסיף.

"אנחנו משתדלים לקבל באהבה את הבשורה הקשה שהקדוש ברוך הוא נתן לנו אתמול", סיפרה בדמעות רחל יניב, האחות של הלל ויגל ז"ל. "זה קשה וזה כואב, עוברים עלינו ימים באמת לא פשוטים. אבל אנחנו חזקים, ועם ישראל עבר כל כך הרבה דברים אחרים. אני בטוחה שנעמוד בזה".

האחות רחל הבהירה כי "אני אמשיך לגור כאן, וליישב את ארץ ישראל. הלל ויגל היו רוצים שנתאבל, אבל נמשיך וגם נשמח ונחגוג". היא הוסיפה כי "לא חשבתי שאגיע לסיטואציה כזו, בטח שלא בגיל הזה. אבל מה שהשם נותן, אנחנו מודים. אנחנו לא מבינים את זה, אבל כנראה שזה מה שהמשפחה הזאת צריכה. אנחנו לא מבינים וגם לא נבין את זה, אבל זה מה שיש".

הלל ז"ל בן ה-22 סיים לאחרונה שירות בחיל הים והיה תלמיד ישיבת ההסדר בקרית שמונה. יגל ז"ל אחיו, תלמיד ישיבת ההסדר בגבעת אולגה, היה אמור לחגוג יום הולדת 20 בעוד שבועיים. גם הוא התגייס למסלול ההסדר ובימים אלו הוא אמור היה להתחיל את ההליכים לקראת גיוסו הקרבי לצה"ל. בנוסף הוא סייע בתחילת השנה בהקמת שלוחת הישיבה בטירת הכרמל.

"חטפנו פה סטירת לחי אדירה מהקדוש ברוך הוא", אמרה אתמול אמם של האחים הלל ויגל ז"ל, אסתי יניב, בהודעה לנוער ביישוב הר ברכה. "אנחנו מנסים למצוא את הדברים הטובים שהיו לנו עם הילדים. הקדוש ברוך הוא שולח חסדים, גם עם המכה הכואבת. יש לנו חור ענק בלב ושום דבר לא יסגור את החור הזה. לא בנייה, לא הפגנה, לא שום דבר".