טבח בנווה יעקב
טבח בנווה יעקבצילום: Olivier Fitoussi/Flash90

פרקליטות מחוז ירושלים הגישה היום (ו') לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום נגד גהאד אבו הניה (29) וזין אלדין עלקם (27), תושבי ענאתה וא-טור, וזאת לאחר שהיו מעורבים, כל אחד על פי חלקו, בעבירות נשק, במסגרתן רכש המחבל שביצע את פיגוע הירי בנווה יעקב אקדח.

על פי כתב אישום שהוגש באמצעות עו"ד מנאל אבו עאמר, לחיירי עלקם, אשר ביצע לפי כחודש פיגוע ירי סמוך לבית הכנסת נווה יעקב בירושלים, רצח שבעה אזרחים ונורה למוות, היו קשרי חברות ומשפחה עם הנאשמים.

במהלך השנים האחרונות רכש הנאשם גהאד אקדחים, בהם ירה מספר פעמים, וחיירי רכש אותם ממנו, באמצעות אחד מהם הוא ביצע את פיגוע הירי. בנוסף, הנאשם גהאד רכש תחמושת והנאשם זין, על פי הצעתו של חיירי, סחר בהם בשועפאט בצירוף שלט עליו הכיתוב "אורז".

כתב האישום מייחס לנאשמים, כל אחד על פי חלקו, ביצוע עבירות של רכישה והחזקת נשק, נשיאת נשק, ירי מנשק חם, סחר בנשק, החזקת נשק, סחר בתחמושת וניסיון רכישת חלקי נשק. הפרקליטות מבקשת מבית המשפט להורות על מעצרם של הנאשמים עד לתום ההליכים המשפטיים נגדם.

פיגוע הירי הרצחני בנווה יעקב בוצע בליל שבת, ה-27 בינואר 2023 על ידי מחבל פלסטיני תושב מזרח ירושלים שירה על אזרחים בשכונת נווה יעקב בירושלים. בפיגוע נרצחו שבעה בני אדם ושלושה נוספים נפצעו. המחבל חוסל בידי שוטרים.