פסטיבל היין "בציר הזמן" של "איש הענבים" ואוניברסיטת אריאל
פסטיבל היין "בציר הזמן" של "איש הענבים" ואוניברסיטת אריאלצילום: מקסים דינשטיין

מתחילת שנות האלפיים פורחת תעשיית היין באזור יהודה, שומרון ובנימין, והכרמים באזור מפיקים את הענבים הטובים ביותר שגדלים בארץ.

פעם בשנה, "איש הענבים" שם במרכז את תעשיית היין שהתפתחה באזור ומזמין מבקרים ליהנות מחוויה מיוחדת של כרמים עתיקים, ניחוחות משכרים וטעמים נפלאים.

ב-22 וב-23 במרץ בין השעות 18:00-23:00 יתקיים באוניברסיטת אריאל "בציר הזמן", פסטיבל ראשון מסוגו שמציג את מיטב היקבים והיינות מיהודה, שומרון ובנימין. זוהי השנה השלישית שבה מתקיים הפסטיבל בניצוחו של איש הענבים - המרכז לקידום תרבות היין ובשיתוף אוניברסיטת אריאל ומו"פ אזורי מזרח.

בפסטיבל ייחשפו המבקרים ליינות המצוינים שמיוצרים ביקבי האזור, והוא יכלול טעימת יינות, תערוכת עתיקות יין שנאספו באזור, דוכני אוכל, הרצאות מרתקות וסדנאות יין קצרות וחווייתיות.

בין היקבים המשתתפים: יקב פסגות, גבעות, סנה, טורא, הר ברכה, בן עמי, לביא, גת שומרון, שילה, גוש עציון, היקב המחקרי של אונ' אריאל ועוד.